Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor Digital CSM0201

Postări Recomandate

https://www.aem.ro/wp-content/PDF/AEM_CSM_0201.pdf

Poate fi echipat optional cu 

- Port optic, conform SR EN 62056-21;
- Generator de impulsuri (40 V, 100 mA);
- Buclă de curent pentru transmisie de date, conform
SR EN 62056-21

Prima si a treia optiune e clar,a doua nu stiu cum e dar poate fi pentru citirea la distanta.

Eu am de cativa ani unul ce nu necesita citire,cum se face si ce model este nu am fost curios,inca.

Citirea se poate face chiar prin linia de alimentare.

https://www.e-distributie.com/ro-RO/Documents/enel_smart meter_pliant_148x210.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

9

• Marian

4

• gabiz_ro

2

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, gabiz_ro a spus:

https://www.aem.ro/wp-content/PDF/AEM_CSM_0201.pdf

Poate fi echipat optional cu 

- Port optic, conform SR EN 62056-21;
- Generator de impulsuri (40 V, 100 mA);
- Buclă de curent pentru transmisie de date, conform
SR EN 62056-21

Prima si a treia optiune e clar,a doua nu stiu cum e dar poate fi pentru citirea la distanta.

Eu am de cativa ani unul ce nu necesita citire,cum se face si ce model este nu am fost curios,inca.

Citirea se poate face chiar prin linia de alimentare.

https://www.e-distributie.com/ro-RO/Documents/enel_smart meter_pliant_148x210.pdf

Pai pentru citire cu transmisie de date pe linia electrica, nu ar trebui sa corespunda optiunea 3? (- Buclă de curent pentru transmisie de date, conform SR EN 62056-21), generatorul ala de impulsuri 40 V, 100 mA, la ce foloseste nu se stie...:scarpin

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu sunt in domeniu dar stiu cam asa ceva,in mediu industrial unde pot apare multe interferente,nu este o transmisie bazata pe volti ci pe curent.

Daca in mod normal ai high si low in volti la un protocol de comunicare aici ai high si low in curent,prin care se transmite informatia.

Despre asta e

https://www.maximintegrated.com/en/products/interface/current-loop-products-4-20ma.html?gclid=CjwKCAjw583nBRBwEiwA7MKvoNKV4JOi1VT3-dUYaV0_jrZ_3xRvDdRIzncTsCprDgBqtpZd6c_HxxoCvXEQAvD_BwE

Aia cu 40V si 100mA la cine stie ce frecventa poate fi injectata de contor in retea si receptionata de furnizor.

Am vazut dispozitive cu posibilitati de retea PC prin cablaraia de retea 220v dispozitive baby monitor bazate pe acelasi principiu,deci se poate,cel putin local.

PLC vine de la power line communications

https://www.techopedia.com/definition/1753/power-line-communications-plc

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

Ieșirea de tip impuls nu are legătură cu rețeaua in mod direct, sunt borne separate, și nu sunt transmise date (comunicație). Respectiva ieșire "trimite" un impuls / kWh (configurabilă la cerința clientului)

@gabiz_ro este adevărată ce spui, există însă și un standard / protocol M-BUS (meter-bus) ce la nivelul hardware foloseste pentru interogare (de la master) nivel de tensiune și răspunsul (de la slave-uri) este în curent.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
Acum 8 ore, Stefan. a spus:

Așa cum a spus @modoran contorul se citește local.  Nu renteaza GSM la consumatorii casnici, nu are m-BUS wireless cum sunt unii contori de apa (se plimba un tip cu o mașină prin oraș și cu un cititor), nu transmite date pe linia electrică ... Singura comunicație este pe portul optic dar ăla oricum vine acoperit și sigilat după ce s-au prins că unii făceau măgării, tot din angajații lor ce aveau acces la interfata, soft și parola.

Probabil că singur diferența o sa fie citirea la 6 luni.

Din graba nu am vazut acest raspuns, mai astept.... si daca mai confirma cineva cele spuse de dvs, ca nu are niciun fel de comunicatie (transmisie) la distanta cu distribuitorul..., atunci nu mai cumpar niciun contor pentru teste...Multumesc

Link spre comentariu

Cumperi un contor aem pentru teste? Ce fel de teste? Daca are comunicatie cu ce te ajuta?

Nu e mai simplu și ieftin sa suni la distribuitori sau direct la producător?  Dar întrebi fix de modelul din subiect, distribuitorii o sa îți ofere modele similare cu comunicație dar nu o sa ai răspuns la întrebarea ta.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Stefan. a spus:

Cumperi un contor aem pentru teste? Ce fel de teste? Daca are comunicatie cu ce te ajuta?

Nu e mai simplu și ieftin sa suni la distribuitori sau direct la producător?  Dar întrebi fix de modelul din subiect, distribuitorii o sa îți ofere modele similare cu comunicație dar nu o sa ai răspuns la întrebarea ta.

Doar atit vroiam sa stiu daca mai vine sa-l citeasca acasa dupa 3 luni, eu nu am fost acasa cind la schimbat, maica-mea fiind batrana nu si-a dat seama sa-i intrebe pe cei doi electricieni.....la producator nici nu ma obosesc sa intreb, ca imi da cu fisa tehnica peste ochi.....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Și cumpărare unui contor identic îți răspunde la aceste întrebări? Mă îndoiesc.

Suna la furnizorul de servicii și trebuie să te lămurească ei.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Stefan. a spus:

OK, o sa sun maine la ei sa vedem ce si cum, daca zice ca nu se mai deplaseaza la domiciliu pentru citire, e clar ca, contorul transmite datele.....Treaba cu cumpararea unui contor identic, ar fi fost ca il demontam si in functie de componente si electronica imi dadeam seama daca transmite date sau nu....

Link spre comentariu
La 02.06.2019 la 21:24, Stefan. a spus:

Am comandat astazi acest contor, maine zice ca il primesc, l-am luat mai mult ca sa-l pun suplimentar pe partea mea de consum, ca suntem mai multe persoane(in familie) pe acelasi contor de inregistrare, cu okazia asta o sa-l desfac sa vad ce contine si o sa fac si niste poze, cine este curios sa vada pozele, i-le trimit pe mail...Daca e voie le postez aici.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florinel TV a spus:

Cit a costat investitia in acest contor

In jur de 160 lei cu transport cu tot, stiu de ce ma intrebi..., ca erau prize cu afisarea consumului mult mai ieftene, dar eu vreu sa montez contorul de catre un electrician autorizat pe partea mea de consum si cind o-i chema fratii sa vada cit am consumat sa nu existe dubii..:secret

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
La 12.06.2019 la 20:02, Stefan. a spus:

Înțeleg că nu a mai sosit contorul sau nu a mai fost demontat?

A sosit a doua zi asa cum au promis, dar nu l-am mai demontat ca in afara de sigiliul cu sarma si plumb, mai are inca trei pe lateralele capacului de plastic, e un fel de sigiliu din ceva adeziv in genul A+B sau poxipol

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări