Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor Digital CSM0201

Postări Recomandate

Salut, de curand mi-a schimbat contorul cu altul digital, are cineva ideie cam ce stie sa faca acest contor?, am inteles ca transmite date de facturare direct la distribuitor si numai vine cu citirea acasa, nu am inteles cum se face comunicarea intre contor si distribuitorul de energie electrica, uni spun ca ar avea cartela GSM si transmite datele wi-fi, daca se pricepe cineva sa ne spuna si noua mai multe despre aceste contoruri, este rugat sa posteze aici. Multumesc

Acesta este contorul pe care l-au pus: CSM-0201

CONTOR ELECTIRC MONOFAZAT ELECTRONIC AEM CSM-0201

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

9

• Marian

4

• gabiz_ro

2

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Exista comunicare autmata si regulata cu provider-ul, n-as putea pretinde ca inteleg si cum, initial am crezut ca se folosesc cumva de insasi liniile de alimentare pe post de purtatoare insa inteleg ca de fapt exista o retea dedicata wireless a carei implementare insa nu o cunosc.

Editat de Marian
Link spre comentariu

Așa cum a spus @modoran contorul se citește local.  Nu renteaza GSM la consumatorii casnici, nu are m-BUS wireless cum sunt unii contori de apa (se plimba un tip cu o mașină prin oraș și cu un cititor), nu transmite date pe linia electrică ... Singura comunicație este pe portul optic dar ăla oricum vine acoperit și sigilat după ce s-au prins că unii făceau măgării, tot din angajații lor ce aveau acces la interfata, soft și parola.

Probabil că singur diferența o sa fie citirea la 6 luni.

Link spre comentariu

@Marian cine a spus că nu există? Aștept citatul exact unde cineva a spus că nu există, fără scoaterea din context.

Faptul că există nu înseamnă că și acel contor din subiect are așa ceva. 

Am văzut contoare cu GSM la o clădire de birouri, am făcut comunicații M-BUS și MODBUS la multe contoare electrice, agent termic si apa. Deci cred că știu ce există și ce nu există.

Ne referim la modelul din subiect presupun, nu la cele câteva zeci de modele din toată țara.

Transelectrica sta bine pe partea de comunicații radio și nu numai dar asta nu înseamnă că are legătură cu contorul de acasă

Sa vin cu poze? 

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Se pare  ca acest tip de contor nu comunica wireless:

https://www.aem.ro/wp-content/PDF/AEM_CSM_0201.pdf

Acum 21 minute, Stefan. a spus:

Așa cum a spus @modoran contorul se citește local.  Nu renteaza GSM la consumatorii casnici, nu are m-BUS wireless cum sunt unii contori de apa (se plimba un tip cu o mașină prin oraș și cu un cititor), nu transmite date pe linia electrică ... Singura comunicație este pe portul optic dar ăla oricum vine acoperit și sigilat după ce s-au prins că unii făceau măgării, tot din angajații lor ce aveau acces la interfata, soft și parola.

Probabil că singur diferența o sa fie citirea la 6 luni.

Angajatii de de moda veche  tip "electricianul Ionel",daca-i cinstesti bine,fac magaria inainte de contor :rade: ...aia cu soft si parola deja sunt "doctori docenti"

Link spre comentariu

Daca vorbesti strict despre contorul din debutul topicului, atunci n-am cum sa fiu sigur.

Daca vorbesti la modul general asa cum ai sugerat prin asta:

29 minutes ago, Stefan. said:

Nu renteaza GSM la consumatorii casnici

Atunci interventia mea a fost intemeiata, exista comunicare automata fara nici un fel de citire periodica personala ( confirm eu asta ).

Prin ce metoda se face n-am cum sa stiu sigur, fie ceva GSM fie...habar n-am.

PS: N-am nevoie de poze si nu-ti irosi timpul cu atitudinea aia, nu ma mai impresioneaza nimic demult.

Editat de Marian
Link spre comentariu

Am eu habar cum se citesc anumiți contori, dar discuția era despre "contorul se citește local", adică cel din subiect. Și deja ai scos din context doar ce ți-a convenit, bănuiam că asta se întâmplă deoarece pe acest forum nimeni nu greșește, toți suntem perfecți.

Nu îmi doresc să impresioneze persoanele de același sex, nu îmi stă în caracter.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Stefan. a spus:

Transelectrica sta bine pe partea de comunicații radio și nu numai dar asta nu înseamnă că are legătură cu contorul de acasă

Transelectrica chiar nu are nicio legatura cu contorul de acasa. Cu citirea acestuia se ocupă Electrica Distribuție, CEZ, EON , etc. 

Link spre comentariu

Mai auzisem de la un coleg ca acest contor CSM-0201 ar avea incorporat un mini releu de putere care foloseste la cuplarea/decuplarea tensiuni direct de la distribuitor, atunci cind nu ai achitat factura...., cum nu se stie prea multe despre acest contor, nu-mi ramine decat sa cumpar unul, sa-l desfac si sa vad exact ce contine....,adica daca are sau nu releu, daca are transmisie wi-fi....etc

Am gasit aici mai ieftin  https://www.marcofil.ro/produse/contoare-electrice/contor-electronic-monofazat-de-energie-electrica-csm-0201/

Link spre comentariu

Valori nominale:

• Tensiune nominală, Un: 230 V
  • Curentul de bază, Ib: 5 A
  • Curentul maxim, Imax: 80 A
  • Curentul minim, Imin: 0,25 A
  • Frecvenţa nominală, fn: 50 Hz sau 60 Hz
  • Domeniu de frecvenţă: 45…65 Hz

De curiozitate, care-i faza cu "curentul minim 0,25A", adica sub 0,25A contorul asta nu inregistreaza nimic?! Bun asa, deci un consumator mai mic de 57W va functiona gratis(desi nu prea cred....).:rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări