Alphsoo Postat Decembrie 13, 2019 Partajează Postat Decembrie 13, 2019 Dxxx imi cer scuze daca am sarit calul dar m-am saturat de atitudinea aroganta a unora ce nu-si vad de lungul nasului. Am precizat clar ca respectivele leduri au fost testate si verificate de mine dar nu este suficient, trebuie DS. Aduc DS si iar nu e bun pt. ca e subtirel, nu e bine documentat, datele nu sunt reale iar watii sunt chinezesti. In legatura cu Taiwan cel mai probabil aveti dreptate dar eu am fost indus in eroare de urmatorea fraza: ,,topledlight Technology Company Limited, founded in 2004, is the leading wholesaler and exporter of LED Light products direct from China factories.,, China factories insemnand si CREE, LG, Philips si alte companii ce au fabricile in zona respectiva. Daca mint ei atunci mint si eu... Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 13, 2019 Partajează Postat Decembrie 13, 2019 (editat) OK, sper ca am depasit momentul. Problema nu are deloc legatura cu electronica ci cu politica. China continentala / comunista nici nu este recunoscuta de foarte mult timp, pentru ca guvernul "legitim" s-a refugiat in Taiwan. Pana la urma insa neputand sa neglijezi peste 1 miliard de oameni, a fost recunoscuta oficial, si deci Taiwanul a devenit ceva ce este practic stat diferit, desi numai foarte putine tari, cred ca numarabile cu degetele unei maini, il recunosc. Evident ca ambele considera/cred ca ele sunt adevarata China, si doresc sa "anexeze" restul... Ar fi interesant ca Taiwanul sa anexeze China continentala, avand in vedere raportul populatiei si al teritoriului. Deci da, Taiwanul zice ca este China. Oricum Taiwan poate fi comparat cu Malaezia, poate chiar si cu Coreea de Sud - acolo treaba se face serios si capitalist. Deci imposibil sa le aplici lor categoria "chinezisme". - Aia este rezervata pentru produsele incerte, concepute si descrise in documentele insotitoare cu Watti chinezesti - dar toate apartin republicii "populare" deci partii continentale Editat Decembrie 13, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2019 Partajează Postat Decembrie 13, 2019 oricat mi-ai sterge postarile e greu sa contrazici etichetele pe care scrie Taipei, Taiwan si China. Nici un cetatean din Taiwan nu se considera China, am vorbit cu cativa incercand sa sustin ca sunt tot una si m-au contrazis elegant: domne, noi avem cu totul alta mentalitate. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 13, 2019 Partajează Postat Decembrie 13, 2019 (editat) Daca eu am explicat ceva LEGAT DE LEDURI... dar cu multa politica, asta macar marginal era on-topic. Ce spui tu este total OFF-TOPIC, nu are nici o relevanta, plus ca este gresit. Cei din Taiwan stiu ca ei sunt adevarata China. Punct. Plus ca vad ca iti este foarte neclara diferenta dintre cele 3 pe care le insiri de-a valma " Taipei, Taiwan si China " pentru ca primele doua sunt dintr-un alt univers si alta oranduire fata de ultimul. CU ASTA AM INCHEIAT - orice referire la teme off-topic (personale, politica) s-a incheiat aici, si alta discutie ce se incadreaza la asa ceva de aici inainte va fi tratata conform regulamentului. Am zis sa fiu mai lax, pentru ca era o discutie in care participam si eu... Editat Decembrie 13, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2019 Partajează Postat Decembrie 13, 2019 corect se spune fata de ultima. cred ca sunt on topic daca raspund strict la postarea anterioara. cele 3 de-a valma sunt prezente fix pe etichetele meanwell originale, le-am pomenit doar pt a avea o baza comuna de discutie pt ca ziceai ca le cunosti. Scuze pt ca am tulburat linistea sectiunii. Promit sa nu mai postez niciodata. Link spre comentariu
ss1958 Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Imi pare rau ca s-au cam incins spiritele pe aici. Cred ca polemicile nu-si au rostul. Plantelor putin le pasa daca ledurile sunt chinezesti sau CREE. Lor sa le mearga bine ! Si eu am dat un exemplu ca se poate si cu leduri chinezesti "fara nume".Si cred ca lumina a facut diferenta, pentru ca am folosit acelasi substrat ca si in anii precedenti, adica pamant din gradina si udarea s-a facut la fel.Camera a fost mereu aceeasi ca si temperatura.Sunt convins ca se poate mai bine, dar la nivel mic, de amator , rezultatele sunt f.f.multumitoare. Probabil ca pentru alte stadii ale plantelor, aceasta lumina nu este suficienta . Dar pentru faza de rasaduri e ok.Asa cum am promis, anul viitor am sa fac poze pe etape si am sa le postez. Editat Decembrie 15, 2019 de ss1958 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Asteptam cu maxim interes fotografiile acestea. Link spre comentariu
Mihai Giurea Postat Decembrie 16, 2019 Partajează Postat Decembrie 16, 2019 Pentru cei care doresc sa aprofundeze aceasta tema, exista doua topicuri pe forumul de pe Softpedia de unde practic am invatat si eu. Sunt recunoscator si le multumesc celor care au au bunavointa de a impartasi experientele pe acel forum. Cele doua topicuri se numesc - Semanatul si repicatul si Lumina la plante. Primul are aproximativ 600 de pagini, insa sunt informatii pretioase. Sunt si greseli dar si rezolvari. Imi aduc aminte cu placere de o situatie in care nu stiam de unde sa cumpar o tava atat de mare pentru un raft, care sa fie si usoara si la un pret acceptabil, pentru rasaduri ca sa le pot subiriga. Am intrebat in stanga si dreapta, cautari pe internet, am gasit sa cumpar din inox, insa la un pret care poate pentru un raft se merita, dar pentru 5, 6 rafturi ar fi fost cam scumpa investitia. Cineva de pe forum a venit cu solutia de a confectiona tava respectiva din policarbonat. Practic din o foaie de 2m x 1m, am confectionat 2 tavi. A fost asa usurare pentru mine, pentru ca era exact solutia potrivita pentru problema mea. Nu a fost chiar usor sa indoi marginile cu feonul, sa le prind cu clesti ca sa ramana indoite pana se racesc, dar pana la urma am reusit, iar pretul a fost cat pentru o singura tava de inox. Momente frumoase! Link spre comentariu
rodanny Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 La 05.12.2019 la 20:44, Alphsoo a spus: legat de spectru PAR : Dupa cum vedeti lungimea de unda nu este asa critica iar orice chinezarie ce emite lumina rosie si albastra este mai buna decat un led alb. Legat de spectrul deep reed 730-740nm, acesta ajuta plantele sa se lungeasca, iar pe langa acest lucru creste exponential rata fotosintezei prin efectul Emerson. Salut, e soft pt telefon mobil sau de la un aparat dedicat? Link spre comentariu
Alphsoo Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Aparat dedicat, poza e luata de pe net. PG200N | UPRtek Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum