tepy66 Postat Iunie 1, 2019 Partajează Postat Iunie 1, 2019 nu stiu daca am postat bine,am o sonda de niver si asi dori daca se pote sa imi spuneti princiul de functionare, ca si cea din imagine Link spre comentariu
validae Postat Iunie 1, 2019 Partajează Postat Iunie 1, 2019 Pare o sondă capacitivă.Capacitatea ei variază în funcţie de nivelul lichidului, practic lichidul formează sau afectează fie dielectricul, fie e unul din electrozii condensatorului echivalent.Se foloseşte practic un semnal de radiofrecvenţă, a cărui amplitudine variază cu modificarea capacităţii sondei. Link spre comentariu
v67 Postat Iunie 1, 2019 Partajează Postat Iunie 1, 2019 Daca acel ,,bulb" se misca este flotor electric inchide si deschide un contact ,de unde provine? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 1, 2019 Partajează Postat Iunie 1, 2019 (editat) Nu ştim dacă acea componentă e un flotor, ar fi bine ca iniţiatorul să revină cu amănunte.Acea sondă sigur are inscripţionat un cod sau serie undeva, după acel cod se poate afla cu siguranţă ce tip este...ar mai putea să ne spună şi de unde provine acea sondă. Editat Iunie 1, 2019 de validae Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 1, 2019 Partajează Postat Iunie 1, 2019 (editat) Senzor de nivel cu montare orizontala,un releu reed montat in partea fixa si un magnet in partea mobila,cand se aliniaza magnetul cu releul reed acesta cupleaza sau decupleaza,depinde de tipul releului reed,normai inchis (NC) sau normal deschis (NO) Releu reed https://en.wikipedia.org/wiki/Reed_switch Editat Iunie 1, 2019 de valivoi Link spre comentariu
tepy66 Postat Iunie 1, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2019 (editat) nu are nici un contact am verificato,am pus aparatul de masura pe fire si nu indica nimic si da acea componenta este un flotor,sonda este asta :https://www.adelaida.ro/senzor-de-nivel-ksl100-200v-ac-2-5a-70w.html releu red nu are deoarece am incecat si cu magnetul si nu face nimic si am vericitat si pe metal sa vedem daca se atrage si tot nimic , de aceea am pus intrebarea aici. Editat Iunie 1, 2019 de tepy66 Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 1, 2019 Partajează Postat Iunie 1, 2019 aliniati axa bulbului plutitorului cu axa piulitei si va indica continuitate Link spre comentariu
validae Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 E posibil ca releul REED intern să aibă contactele deteriorate dacă nu mai închide circuitul.Când flotorul e sus, trebuie să ai continuitate între fire. Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Verificati si fata de carcasa metalica ,ca nu cumva sa foloseasca masa ca si fir comun ,un fir sa fie de la contactul NO si unul de la contactul NC. Link spre comentariu
valivoi Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 E posibil sa fie perlate contactele si curentul de masura a aparatului fiind foarte mic sa nu depaseasca perlarea,incercati si cu un consumator ce necesita un curent mai mare verifiati cu magnetul in capul pinului de inox care iese din centrul filetului,nu cred sa fie facut cu senzor hall nu s-ar justifica aplicatia Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum