Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

functionare sonda de nivel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pare o sondă capacitivă.Capacitatea ei variază în funcţie de nivelul lichidului, practic lichidul formează sau afectează fie dielectricul, fie e unul din electrozii condensatorului echivalent.Se foloseşte  practic  un semnal de radiofrecvenţă, a cărui amplitudine variază cu modificarea capacităţii sondei.

Link spre comentariu

Nu ştim dacă acea componentă e un flotor, ar fi bine ca iniţiatorul să revină cu amănunte.Acea sondă sigur are inscripţionat un cod sau serie undeva, după acel cod se poate afla cu siguranţă ce tip este...ar mai putea să ne spună şi de unde provine acea sondă.

Editat de validae
Link spre comentariu

nu are nici un contact am verificato,am pus aparatul de masura pe fire si nu indica nimic si da acea componenta este un flotor,sonda este  asta :https://www.adelaida.ro/senzor-de-nivel-ksl100-200v-ac-2-5a-70w.html

releu red nu are deoarece am incecat si cu magnetul si nu face nimic si am vericitat si pe metal sa vedem daca se atrage si tot nimic , de aceea am pus intrebarea aici.

Editat de tepy66
Link spre comentariu

E posibil sa fie perlate contactele si curentul de masura a aparatului fiind foarte mic sa nu depaseasca perlarea,incercati si cu un consumator ce necesita un curent mai mare

verifiati cu magnetul in capul pinului de inox care iese din centrul filetului,nu cred sa fie facut cu senzor hall nu s-ar justifica aplicatia

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări