Vizitator kraft123 Postat August 20, 2007 Partajează Postat August 20, 2007 Ca autodidacti pot realiza un CNC ca hobby e un fapt deja cunoscut. Tamplarul de care vorbesc realizase insa un super CNC de tip industrial de peste 2 m cu care isi lucra zi de zi piesele. Nu era deloc hobby. Daca la mecanica se poate sa mai ai ceva cunostinte cu care sa reusesti sa depasesti eventualele probleme uimirea mea a fost la partea electronica unde avea o pagina intreaga in care explica la un nivel destul de avansat schemele folosite la steppere. Autodidacti dar pana unde? Devenise electronist, inginer mecanic, programator si mai era si tamplar, toate la un nivel mediu-avansat. E totusi c-am trasa de par dar asta e! Un mic Einstein de prin Oklahoma!Oricum din raspunsurile primite se poate trage concluzia ca pentru a realiza un CNC de precizie este necesara colaborarea tuturor celor trei la proiect, unul de nivel hobby putand fi realizat si de catre o singura persoana mai isteata. Link spre comentariu
ranga Postat Noiembrie 9, 2007 Partajează Postat Noiembrie 9, 2007 am fost student la mecanica! am lucrat ca electronist(mult timp si in varii locuri) si in prezent sunt programator(de fo' 3 ani deja)!Nu sunt in stare sa fac un CNC! De fapt nu cred ca sunt in stare!Este un proiect prea complex...! voi achizitiona in curand o freza si sper sa gasesc un sistem ptr comanda numerica deoarece ala de pe site-ul lor estre 1300 e si softul inca 700!!!! Ceva cu G-code! Link spre comentariu
tudor Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Buna la toata lumea Subiectul este f. interesant si destul de dezbatut Am citit tot anul 2008 si am asteptat o concluzie Se pare ca este greu de tras o concluzieCorect ar fi sa incercam sa intelegem notiuni de programare Sa intelegem notiuni de mecanica Sa intelegem notiuni de electronica Sa ne intilnim daca este posibil :- un mecanic cu un electronist - un mecanic cu un programator - un electronist cu un programator si sa lamurim fiecare domeniu Trebuie sa facem ce ne dorim si nu sa ne laudam ca programarea sau electronica sau mecanica reprezinta ....procente si daca nu eram eu nu se putea face Va multumesc si va doresc realizari cit mai frumoase Link spre comentariu
katran Postat Ianuarie 30, 2009 Partajează Postat Ianuarie 30, 2009 salut , ma cheama Gabriel si sunt din Bucuresti. Apropo de subiectul discutat , parerea mea este ca daca esti suficient de motivat ( si pasionat ) , poti sa-ti faci un router chiar daca nu ai pregatire de specialitate ...Cunosc oameni care au realizat niste masini serioase ( la nivel de Tormach , Sieg , K2 , Techno ) , din pasiune .Au invatat singuri , si mecanica , si electronica , si proiectare ( nu sunt multi cei care stiu sa foloseasca NX sau Catia la modul serios ) , este adevarat ca si pe partea financiara nu stau prost , si asta ajuta .Internetul este plin de informatii , totul e sa vrei cu adevarat , si sa fii dispus sa inveti ( chiar si la o varsta la care acest lucru devine ...greu ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum