Jhn Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) Am primit la reparat acest tip de invertor vechi, cu doua diode lipsa, o rezistenta arsa, si cine stie ce o mai fi... pentru ca nu l-am alimentat. La prima vedere invertorul este construit solid, cu un ditamai transformatorul pe iesire, doua protectii termice , si pwm-ul cu UC3526AN. Ca minus ar fi ca nu este "dotat" decat cu doua igbt-uri G40N60B3, are doar 100 A/100%, si este putin mai greu decat cele obisnuite. Invertorul a fost neglijat maxim, carcasa arata jalnic indoita rau la partea de jos unde vine traful de ferita, parca a fost scapat de la inaltime, in plus de asta am "recoltat" si o mana de paie uscate din el. Diodele am de gand sa le schimb pe toate 4 , insa sunt cam scumpe si nu stiu daca o sa merite efortul, poate voi adapta ceva. In dimineata asta cand ajung acasa, continui sa ma ocup de el, si revin deseara cu alte detalii. Editat Mai 30, 2019 de Jhn Link spre comentariu
Jhn Postat Mai 30, 2019 Autor Partajează Postat Mai 30, 2019 O idee binevenita a venit din partea colegului de forum @Maricel cu montarea pe radiator a unor diode STTH 6003, e putin de munca dar se merita !. Multumesc Marcel !, si astept si celelalte poze... Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 30, 2019 Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) 40N60 e un tranzistor foarte potent si costa o gramada de parale...invertorul e destul de smecher cu DAA 100A/100% chiar daca are numai doua igbt-uri....sudezi toata ziua cu 2,5 fara pauza. Pacat ca unele aparate bune intra pe mana unor nepriceputi care-si bat joc de ele....ma refer la cei care-l folosesc. Aspectul jalnic spune multe despre viata grea care a avut-o..... Editat Mai 30, 2019 de mac01 2 Link spre comentariu
Jhn Postat Mai 30, 2019 Autor Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) @asterix196803, diodele sunt 70HFL60S02 referitor la ce model de bobină să foloseşti pentru invertorul tău (platbandă de cupru, sau cupru litat) nu ştiu ce să-ţi spun, însă la acesta este cu platbandă. @mac01 ai dreptate, invertorul ăsta mi-a sosit cu diodele "jumulite" de un meseriaş anterior. În schimb la cum arată, vină o poartă propietarul sau cel care a lucrat cu el. La astfel de "clienţi" eu i-asi da un aparat de sudură clasic gen transformator peste 50 Kg şi fără roţi să tragă de el până nu mai poate. Am pregătit două diode BYV 52-200 pentru teste, însă mai am nevoie şi de alte componente, nu ştiu dacă rezolv în dimineaţa asta. În schimb variantă propusă de @Maricel mai sus mi se pare destul de ok şi acceptabilă ca preţ, doar că trebuie puţină atenţie. Editat Mai 30, 2019 de Jhn 1 Link spre comentariu
Jhn Postat Iulie 9, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2019 In locul diodelor originale, am montat patru bucati BYV 52-200. Invertorul se comporta ok, asa ca ieri l-am predat propietarului. Numai bine ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum