Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor sudura Top 162 L

Jhn

Postări Recomandate

Am primit la reparat acest tip de invertor vechi, cu doua diode lipsa, o rezistenta arsa, si cine stie ce o mai fi... pentru ca nu l-am alimentat.

La prima vedere invertorul este construit solid, cu un ditamai transformatorul pe iesire,  doua protectii termice , si pwm-ul cu UC3526AN.

Ca minus ar fi ca nu este "dotat" decat cu doua igbt-uri G40N60B3, are doar 100 A/100%, si este putin mai greu decat cele obisnuite.

Invertorul a fost neglijat maxim,  carcasa arata jalnic indoita rau la partea de jos unde vine traful de ferita, parca a fost scapat de la inaltime, in plus de asta am "recoltat" si o mana de paie uscate din el.

Diodele am de gand sa le schimb pe toate 4 , insa sunt cam scumpe si nu stiu daca o sa merite efortul, poate voi adapta ceva.

In dimineata asta cand ajung acasa, continui sa ma ocup de el, si revin deseara cu alte detalii.

20190410-062225.jpg

20190410-062237.jpg

20190410-062319.jpg

20190410-063110.jpg

20190410-063013.jpg

20190529-103122.jpg

Editat de Jhn
Link spre comentariu

O idee binevenita a venit din partea colegului de forum @Maricel  cu montarea pe radiator a unor diode STTH 6003, e putin de munca dar se merita !.

Multumesc  Marcel !, si astept si celelalte poze...

IMG-20170724-192326.jpg

Link spre comentariu

40N60 e un tranzistor foarte potent si costa o gramada de parale...invertorul e destul de smecher cu DAA 100A/100% chiar daca are numai doua igbt-uri....sudezi toata ziua cu 2,5 fara pauza.

Pacat ca unele aparate bune intra pe mana unor nepriceputi care-si bat joc de ele....ma refer la cei care-l folosesc. Aspectul jalnic spune multe despre viata grea care a avut-o.....

Editat de mac01
Link spre comentariu

@asterix196803, diodele sunt 70HFL60S02 referitor la ce model de bobină să foloseşti pentru invertorul tău (platbandă de cupru, sau cupru litat) nu ştiu ce să-ţi spun, însă la acesta este cu platbandă.

@mac01 ai dreptate, invertorul ăsta mi-a sosit cu diodele "jumulite" de un meseriaş anterior. În schimb la cum arată, vină o poartă propietarul sau cel care a lucrat cu el.

La astfel de "clienţi" eu i-asi da un aparat de sudură clasic gen transformator peste 50 Kg şi fără roţi să tragă de el până nu mai poate.

Am pregătit două diode BYV 52-200 pentru teste, însă mai am nevoie şi de alte componente, nu ştiu dacă rezolv în dimineaţa asta.

În schimb variantă propusă de @Maricel mai sus mi se pare destul de ok şi acceptabilă ca preţ, doar că trebuie puţină atenţie.

Editat de Jhn
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In locul diodelor originale, am montat patru bucati BYV 52-200.

Invertorul se comporta ok, asa ca ieri l-am predat propietarului.

Numai bine !

20190709-121740.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări