euvasile Postat Mai 29, 2019 Partajează Postat Mai 29, 2019 (editat) Va salut! Am la reparat o masina de spalat krebe tippo PCF-320-E . Istoricul ei suna cam asa: Propietarul a cumparat mai multe chestii printre care si aceasta masina, bine inteles defecta. A fost trimis plc in Olanda la reparat si nu stiu din ce motive a venit cum a fost trimis adica stricat, din tablou lipseste o siguranta si un releu care comanda pompa de evacuare. Propietarul a zis ca functiona display pe jumatate, am facut comanda in China display -venit -schimbat-montat pe masina. La punere in functiune plc functioneaza , pot intra in meniu selectez programul dorit dar ca sa-i dau start canci nu exista nimic, habar nu am de unde sa-i dau start. Pe panou are un buton care comanda electrovalva de apa pe manual, si unul pentru inchizatorul de la usa. Alta chestie dubioasa este ca are un furtun care in mod normal ar trebui sa vina la un presostat , am cautat peste tot dar nici urma de presostat si nici fire care sa duca in plc sau tablou. Cand apas pe butonul de pe panou cu semnul rubinet se aude electrovalva cupland, nu este cuplata la apa.... Cine stie cum functioneaza acest model? Se alimenteaza cumva manual cu apa, ar fi o aberatie . Nu stiu cum reusesc dar toata viata am avut parte numai de cacaturi din astea abandonate de altii. Editat Mai 29, 2019 de euvasile Link spre comentariu
euvasile Postat Mai 30, 2019 Autor Partajează Postat Mai 30, 2019 (editat) Am primit manualul de la producator, se pare ca la mine cand apas pe butonul care trebuie sa-mi arate lista cu programele nu face nimic. Daca vreau sa concep un nou program se poate , dar cand vreau sa trec in modul automat nu face nimic . Naspa!!!!! Cred ca doar cu o rescriere de soft se poate rezolva problema, zic ... naiba stie. Editat Mai 30, 2019 de euvasile Link spre comentariu
euvasile Postat Iunie 2, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2019 PLC-ul se alimenteaza cu tensiuni de 24 si 2x18 volti ac, pe una din tensiunile de 18 era arsa siguranta. Am inlocuit-o si am trecut la pasul urmator numai ca surpriza... nu functioneaza invertorul. Eroare HF 03 asta inseamna ventilator de racire defect. Astept ventilatorul. Daca moderatorul gaseste lipsit de importanta ce debitez eu de unul singur pe aici, atunci il rog sa stearga acest subiect. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Mie mi se pare interesant. Link spre comentariu
euvasile Postat Iunie 4, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2019 Atat timp cat intereseaza pe cineva continui. Azi am primit ventilatorul, maine o sa-i fac proba la invertor. Am descoperit cu ajutorul producatorului masinii de spalat unde duce furtunul de la presostat . Senzorul de presiune este montat pe placa PLC . Surpriza senzorul nu exista , se cunoaste cum a fost demontat. Producatorul vrea sa-mi vanda alt PLC. A zic ca nu stie ce fel de senzor se foloseste si ca nu mai colaboreaza de ani buni cu furnizorul de PLC. Dupa cum se vede pe placa (vezi foto 1) si dupa forma ar folosi un senzor de presiune (vezi foto 2) Senzorii pe care i-am gasit lucreaza pe mai multe domenii de masurare si anume de 0...10kpa, 0..50 kpa, 0... 100kpa, 0.. 200kpa ( 100kpa = 1 bar) Nu am avut ocazia sa masor la o masina de spalat de capacitate mai mare cu ce presiune lucreaza, cred ca un senzor pana 100kpa ar fi suficient poate chiar mai mic. Sunt senzori care se alimenteaza cu tensiuni de 3,3 v dc si altii cu 10-16 v dc. Am sa masor pe placa cu ce tensiune se alimenteaza senzorul dupa care voi lua o decizie. In lipsa de informatii corecte poate vorbesc prostii :))) Link spre comentariu
euvasile Postat Iunie 9, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2019 Am schimbat ventilatorul cu unul nou si functioneaza invertorul. Dupa lungi cautari am aflat ce senzor foloseste, este vorba de un mpx2010gp pe care l-am comandat inainte de a gasi datele de mai jos . Am masurat presiunea turnand apa in cuva si mi-am dat seama ce tip de senzor foloseste. Astept senzorul!!! (capacul de la PLC lipseste , habar nu aveam ce tip este, cautari multe din cauza lui Dorel) https://www.mpautomation.it/Contatti/Contatti.html Link spre comentariu
euvasile Postat Iunie 20, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2019 Am rezolvat, masina functioneaza. Probleme remediate: PLC defect : schimbat display, releu actionare, circuit integrat ULN, montat presoatat (inexistent) Invertor defect : inlocuit ventilator cu unul identic Tablou electric : lipsa disjunctor 6A, lipsa releu de actionare, conductor alimentare invertor strans necorenspunzator , siguranta fuzibila 2A arsa . Cu multa rabdare s-a rezolvat. Next! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum