Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Print screen, unde se salveaza?

traianpop

Postări Recomandate

Buna seara.

Problema e urmatoarea: Uneori ecranul licare, in partea jos(taskbar) si sus; Daca deschid Elforum, sus in bara licare ca dupa furtuna.

Trebuie sa  misc mouse-ul peste acele zone.

Doresc sa fac  print screen la un monitor, dar nu stiu unde se salveaza. Am incercat doua monitoare, CTX chinezesc, dar bun, si TV LG 32..., nu-l intorc acum pe burta sa  vad seria completa. In modul TV merge perfect.

Am incercat si doua placi video, cea dedicata=256 Mb,   si una pe PCI Expres. E  la fel.

E putin enervant.

Daca imi spuneti Unde se salveaza Print Screen, poate ma ajutati.

Simtom care apare aleateriu, de la minute, la ore.

Folosesc Windows 7, RAM 2GB, HDD SATA 160 Gb.

Driver video instalat de  pe pagina producaturui.

Placa de baza, Motherboard Name    Intel Shrewsbury DG965SS.

Multumesc.

Editat de traianpop
Procesor Pentium (R) Dual Core E5800@3,20 Ghz.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

4

• alcon

3

• validae

2

• -Atlas-

2

Top autori în acest subiect

După ce faci PrintScreen, deschide aplicaţia Paint sau Office Word şi alege funcţia ,,Select,, (un dreptunghi punctat) apoi dai click pe pagina goală din Paint şi click pe Paste.Ce ai salvat cu (PrtSc) va apărea pe acea pagină. Ulterior o poţi salva în ce format doreşti, o imprimi fizic, o exporţi într-un document, etc....

Editat de validae
Paste în loc de Copy.....corectat.
Link spre comentariu

Buna

Daca doresti doar print-screen e bun un soft numit "faststone".

Poti selecta doar zona unde faci print-screen.Am ceva si pentru filmari

"print screen".Am uitat cum se numeste.Mai caut prin CD-uri vechi.

Spor

Alex

Link spre comentariu

@validae

Paste nu copy.

Print screen nu te ajuta.

Oricum cam asa se face

Apesi pe pint screen (sau ctrl shift si alt apaste si apesi si print screen,asta selecteaza doar fereastra activa ,nu tot ecranul) apoi deschizi paint,acolo ai un buton de paste,asa arata pe win7,apesi pe el apar doua optiunu,paste si paste from,selectezi paste si gata,apoi salvezi imaginea in ce format si nume vrei.

Uneori in functie de setari in paint ai o portiune mai mare alba,un fel de background,peste el va veni imaginea,o sa iasa urat in unele cazuri o imagine suprapusa pe un fundal alb,cu mouse o poti ajusta sa fie mai mica decat imaginea,oricum cand apesi paste o redimensioneaza imediat,sau mergi la properties si modifici width si height,tot inainte de a face paste.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu

Windows are si un utilitar ( ma rog , o functie apelabila ) denumit Snipping Tool . Este excelent pentru capturi ( dimensionabile ) de ecran . Ma rog , parere personala . 

Link spre comentariu
45 minutes ago, gauss said:

Windows are si un utilitar ( ma rog , o functie apelabila ) denumit Snipping Tool . Este excelent pentru capturi ( dimensionabile ) de ecran . Ma rog , parere personala . 

Cum se apeleaza functia Snipping Tool?

Link spre comentariu

Din sub - meniul " search  " , aflat in meniul " start " ( clic pe pictograma windows , sau se apasa tasta cu iconul respectiv de pe tastatura ) . Se tasteaza in spatiul de cautare , si apare rezultatul . Se poate adauga shortcut pe desktop  , sau jos , in bara de stare .

Editat de gauss
Link spre comentariu
21 hours ago, gauss said:

Din sub - meniul " search  " , aflat in meniul " start " ( clic pe pictograma windows , sau se apasa tasta cu iconul respectiv de pe tastatura ) . Se tasteaza in spatiul de cautare , si apare rezultatul . Se poate adauga shortcut pe desktop  , sau jos , in bara de stare .

Nu "merge"...

Link spre comentariu

Probabil n - am reusit eu sa explic suficient ... , mea culpa ! Eu folosesc WIN 7 , si la serviciu ( fortat ... ) WIN 10 .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Mai era cineva care nu reușea sa prindă în captura de ecran crăpături dintr-un colt a monitorului. 

Dacă se dorește capturarea problemei de pe monitor, asa cum înțeleg eu din mesaj, atunci va pierdeți timpul degeaba, altfel sint o multitudine de variante pt a captura o porțiune de ecran. 

Link spre comentariu
On 5/30/2019 at 8:03 AM, gauss said:

Probabil n - am reusit eu sa explic suficient ... , mea culpa ! Eu folosesc WIN 7 , si la serviciu ( fortat ... ) WIN 10 .

Mea culpa si eu, nu "merge"... in XP.

Link spre comentariu

Am inteles . Oricat de mare fan XP as fi ( si sant ... ) , recunosc ca are si limitari . Ar fi minunat , dar imposibil sa " faca " tot ce ne dorim . Poate ( cu siguranta )  sant solutii :

https://www.google.ro/search?client=opera&hs=6tL&ei=C-7wXPLwCIzJwQL8zIvABg&q=screen+capture+software+for+xp&oq=screen+capture+for+XP&gs_l=psy-ab.1.0.0i7i30l2j0i30j0i7i5i30j0i5i30j0i8i30l5.29636.30337..33562...0.0..0.107.202.1j1......0....1..gws-wiz.......0i71j0i8i7i30.zfueyPZ61iU

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări