Adrian Biruescu Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 Buna ziua colegilor de pe forum, postez si eu ultima mea realizare in domeniul audio pe tuburi si anume un amplificator Push-Pull de 50W cu tuburile ECC83 la intrare, 82 in defazaj si EL34/6CA7 in etajul final. Datele se pot vedea in schema, o schema realizata de domnul Lazaroiu si care a fost dezbatuta in alt topic, tot aici pe forum. As dori pe cat posibil sa evit eventualele polemici legate de schema, stiu ca s-au discutat multe in topicul respectiv. Acest amplificator este al doilea construit pe aceeasi schema; daca se doreste, pot posta si schema sursei si niste masuratori, atat cu multimetrul cat si cu osciloscopul. Primul amplificator a fost realizat cu transformatoare de iesire realizate de domnul Lazaroiu, la cel de fata am folosit Hammond 1650PA iar toroidalul a fost comandat de la Romtoroid. Mai pot oferi detalii pe parcurs, o zi buna va doresc. 5 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 Foarte frumos amplificatorul dvs, va felicit Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Mai 28, 2019 Autor Partajează Postat Mai 28, 2019 Acum 12 minute, popa marius a spus: Foarte frumos amplificatorul dvs, va felicit Multumesc frumos, va felicit si eu pt amplificatorul hibrid realizat de dvs. Link spre comentariu
DANO Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 Frumos, ai facut treaba bună. La cât mai multe!!! Link spre comentariu
simson Postat Mai 29, 2019 Partajează Postat Mai 29, 2019 La schema prezentata am unele nelamuriri: 1 Care este rolul, esenta dublei defazaj LTP? 2 De ce RNG se cupleaza la primul LTP si nu la al doilea, de exemplu? Poate stie raspunsul Adrian Biruescu in urma masuratorilor efectuate la reglajul amplifului. In rest ca design arata frumos. Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Mai 29, 2019 Autor Partajează Postat Mai 29, 2019 Acum 10 ore, DANO a spus: Frumos, ai facut treaba bună. La cât mai multe!!! Multumesc, Dano, iti doresc si eu la cat mai multe proiecte si sa duci la final amplificatorul SE la care lucrezi acum. Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Mai 29, 2019 Autor Partajează Postat Mai 29, 2019 (editat) 1 oră în urmă, simson a spus: La schema prezentata am unele nelamuriri: 1 Care este rolul, esenta dublei defazaj LTP? 2 De ce RNG se cupleaza la primul LTP si nu la al doilea, de exemplu? Poate stie raspunsul Adrian Biruescu in urma masuratorilor efectuate la reglajul amplifului. In rest ca design arata frumos. Din cate stiu, schema prezentata de domnul Lazaroiu a fost modificata, schema de referinta e cea de la Kaizerpowerelectronics pe care o atasez aici. Diferenta e ca in primul etaj se foloseste pentoda si nu are CCS in catozi. In rest, cred ca e aceeasi topologie. Masuratorile s-au efectuat in punctele de control din schema, unde sunt trecute tensiunile si corespund cu cele trecute pe schema. Editat Mai 29, 2019 de Adrian Biruescu Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 29, 2019 Partajează Postat Mai 29, 2019 (editat) 52 minutes ago, simson said: La schema prezentata am unele nelamuriri: 1 Care este rolul, esenta dublei defazaj LTP? 2 De ce RNG se cupleaza la primul LTP si nu la al doilea, de exemplu? Poate stie raspunsul Adrian Biruescu in urma masuratorilor efectuate la reglajul amplifului. In rest ca design arata frumos. Atentie! nu este vorba de niciun dublu defazaj,defazorul este un LTP si este facut numai cu primele doua triode (!!!!!),urmariti cu atentie schema,iar celelalte doua triode sunt doar amplificatoare de tensiune si adaptoare de impedanta intre defazor si tuburile finale,adica o configuratie Williamson si dupa cum bine stiti aceasta configuratie permite adaptarea multor tuburi finale incepand de la cele mai "lenese" (EL500,EL509...)si terminand cu cele mai "constiincioase" gen EL34, E130L. Partea frumoasa a acestei configuratii sunt tocmai acele CCS-uri care controland curentul prin triode (reactia DC din anozi ; R12,R13,R14,R15) tine amplificarea absolut constanta in toata gama nivelului de semnal nemaifiind nevoie de rezistente variabile in anozi pe calea de semnal pentru echilibrarea dinamica a nivelului de semnal defazat. Configuratia nu este gandirea mea,este o schema Kaizerpower modificata putin pe 'ici pe 'colo prin cateva puncte esentiale.In afara dezavantajului maririi numarului de tuburi cu inca doua triode,schema reprezinta o gandire inginereasca de valoare,adica se vede scoala celui care a proiectat-o. In rest totul este numai rutina,iar realizarea practica de exceptie a colegului A.Biruescu merita toate laudele si felicitarile noastre! P.S numai din informatiile mele stiu ca s-au facut 9(10), astfel de amplificatoare spun 10 pentru unul este in lucru,mai lent dar se lucreaza....,iar ca feedback negativ nu imi amintesc sa fi fost vreunul !!! Editat Mai 29, 2019 de LMOlimpiu 6 Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Mai 29, 2019 Autor Partajează Postat Mai 29, 2019 Acum 10 minute, LMOlimpiu a spus: Atentie! nu este vorba de niciun dublu defazaj,defazorul este un LTP si este facut numai cu primele doua triode (!!!!!),urmariti cu atentie schema,iar celelalte doua triode sunt doar amplificatoare de tensiune si adaptoare de impedanta intre defazor si tuburile finale,adica o configuratie Williamson si dupa cum bine stiti aceasta configuratie permite adaptarea multor tuburi finale incepand de la cele mai "lenese" (EL500,EL509...)si terminand cu cele mai "constiincioase" gen EL34, E130L. Partea frumoasa a acestei configuratii sunt tocmai acele CCS-uri care controland curentul prin triode (reactia DC din anozi ; R12,R13,R14,R15) tine amplificarea absolut constanta in toata gama nivelului de semnal nemaifiind nevoie de rezistente variabile in anozi pe calea de semnal pentru echilibrarea dinamica a nivelului de semnal defazat. Configuratia nu este gandirea mea,este o schema Kaizerpower modificata putin pe 'ici pe 'colo prin cateva puncte esentiale.In afara dezavantajului maririi numarului de tuburi cu inca doua triode,schema reprezinta o gandire inginereasca de valoare,adica se vede scoala celui care a proiectat-o. In rest totul este numai rutina,iar realizarea practica de exceptie a colegului A.Biruescu merita toate laudele si felicitarile noastre! P.S numai din informatiile mele stiu ca s-au facut 9(10), astfel de amplificatoare spun 10 pentru unul este in lucru,mai lent dar se lucreaza....,iar ca feedback negativ nu imi amintesc sa fi fost vreunul !!! Multumesc pt lamuriri, pentru schema si ajutorul dvs, intr-adevar s-au facut cateva amplificatoare bazate pe aceasta schema modificata de dvs, eu am ajutat cativa colegi sa duca lucrarea la bun sfarsit si din cate stiu, nu au fost probleme majore, sunt multumiti de functionarea lor, nu au fost feedback-uri negative. 1 Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Mai 29, 2019 Autor Partajează Postat Mai 29, 2019 Cateva masuratori cu osciloscopul la frecvente de 30Hz, 1KHz si 20KHz folosind generator software alaturi de o placa de sunet externa. Voi face si masuratorile cu semnal dreptunghiular, doar sa achizitionez un generator adecvat. 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 29, 2019 Partajează Postat Mai 29, 2019 (editat) 17,6V 30hz 16,7V 1000hz 18,3V 20khz Asta denotă o liniaritate " foarte bună " . La filtrul EMI ai uitat să legi un pin , de multe ori foarte important . Indicii C3,C4,C5,C6,C14,R20,C7 . Eu am mai spus cate ceva prin iarnă .....fiecare joacă după propria muzică si propriul plac . Totuși văd că ai ținut seama de ceva , sunt curios dacă ai făcut comparații . Aș mai fi putut să mai spun cate ceva ......dar cine sunt eu să dau sfaturi ........ Baftă și " succesuri " . P.S 0 evoluție din iarnă până acum . Editat Mai 29, 2019 de viobio Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Mai 29, 2019 Autor Partajează Postat Mai 29, 2019 (editat) Acum 29 minute, Faust2018 a spus: Știi ce sunt cele trei diode in serie , ce fac, cu ce se ocupă ? Mentin tensiunea in baza tranzistorului, de 1.8V. Acum 21 minute, Faust2018 a spus: 17,6V 30hz 16,7V 1000hz 18,3V 20khz Asta denotă o liniaritate " foarte bună " . Indicii C3,C4,C5,C6,C14,R20,C7 . Eu am mai spus cate ceva prin iarnă .....fiecare joacă după propria muzică si propriul plac . Totuși văd că ai ținut seama de ceva , sunt curios dacă ai făcut comparații . Aș mai fi putut să mai spun cate ceva ......dar cine sunt eu să dau sfaturi ........ Baftă și " succesuri " . P.S 0 evoluție din iarnă până acum . Am facut si comparatii, au fost postate pe grupuri, sunt sigur ca le-ai primit sub forma de rapoarte sau sinteze, nu stiu cum procedeaza Iulian. Mersi de sfaturi, am ales ce sa pun in practica si pot sa zic ca mi-au prins bine. Legat de schema, am ales sa o pun in practica asa cum a fost prezentata de domnul Lazaroiu, fara alte modificari, la fel au procedat si colegii care au mai realizat schema. Mersi, spor si succes si tie! Editat Mai 29, 2019 de Adrian Biruescu 1 Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Iulie 13, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2019 Am atasat o poza cu ambele variante, V1 (primul construit, in partea stanga) cu trafuri de la domnul Lazaroiu si V2 (cel din urma, in partea dreapta) cu trafuri Hammond. La primul a trebuit sa refac reglajul de bias deoarece am schimbat tuburile, in rest, ambele sunt functionale...probabil voi face un V3 cu trafuri Edcor 2 Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Iulie 13, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2019 Nu-i nimic rau in asta, nu? Link spre comentariu
DANO Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 Acum 16 ore, Adrian Biruescu a spus: Am atasat o poza cu ambele variante, V1 (primul construit, in partea stanga) cu trafuri de la domnul Lazaroiu si V2 (cel din urma, in partea dreapta) cu trafuri Hammond. La primul a trebuit sa refac reglajul de bias deoarece am schimbat tuburile, in rest, ambele sunt functionale...probabil voi face un V3 cu trafuri Edcor Frumos arată! La cat mai multe v-uri ;-) Ar trebui sa ne bagam mai tare sa facem cateva serii pt oameni mai săraci dar totuși pretentiosi la sunet și la un pret modest pt toate buzunarele ;-) Spor la treaba! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum