Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alternativa viabila pentru Android

Postări Recomandate

De cateva zile am auzit ca Huawei nu va mai avea acces la Google Play sau Services. Cam urata situatia nu numai pentru producatorul de telefoane, cat pentru utilizatorul obisnuit.

M-a enervat de la inceput faptul ca trebuie sa-ti faci cont ca sa accesezi Google Play din Android. Acum, tuturor li se pare firesc sa-si faca cont cu adresa de e-mail si nr de telefon.

Nu este exclus ca Google sa-si incordeze muschii intr-o zi si sa interzica accesul utilizatorilor dintr-o tara oarecare.

Ce alternativa viabila ar fi pentru Android? Ubuntu Touch e abandonat. KaiOS e anemic. Sailfish e partial open source, la fel ca Androidul.

Link spre comentariu

Alternativa la Android e tot Android dar alt producator "preten" cu marele l"icuric".

Situatia nu o sa ramana chiar asa pentru Huawei , compania a anuntat ca vor sa-si dezvolte propriul lor sistem de operare. La cum ii stim pe chinezi sigur o sa faca si treaba asta, chiar daca la inceput proiectul de OS o sa fie net interior Android-ului.

@norad Daca bugetul iti permite treci pe iOS dar trebuie sa intelegi de la inceput ca iOS e ceva mai "scortos" fata de android.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Si asa se mai adauga unul langa symbian, windows mobile, blackberry, etc...

Sti ce au toate astea in comun ? Faptul ca au esuat chiar daca ca sisteme de operare au fost bine dezvoltate, aproape toate superioare androidului, au esuat independent de dezvoltator, si odata cu ele au esuat si sectiile de mobile aferente. Mie personal imi pare rau dupa windows mobile, sistemul ala de operare era superior la orice.

Unde nu a reusit Nokia (cine cunoaste stie ce a fost), Microsoft si ceilalti care au avut un start bun, sisteme mai vechi decat androidul, de ce o sa reuseasca Huawei acum, cand caracatita android deja si-a intins tentaculele ? Cum o sa convingi dezvoltatorii sa faca aplicatii si pentru tine  ? Si mai ales, cum o sa te descurci fara serviciile google, multe dintre ele superioare la alternative (cu siguranta utilizatorii altui sistem nu o sa aiba acces la maps de exemplu).

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

China are de ceva timp un O.S. propriu ( cu mai multe versiuni , pe structuri diferite ) pentru zona de aparare si guvernamentala , si va renunta la WIN . Probabil ca si HUAWEI va produce oarece ... , ramane sa asteptam . Alternativa e disparitia ca producator de terminale mobile . Oricum e o lovitura majora pentru vanzarile de telefoane si alte device - uri HUAWEI , din motive de compatibilitate aplicatii . Probabil va lovi si ceilalti producatori chinezi ( gen XIAOMI , al treilea producator mondial ) etc . Se pot duce razboaie ( macar financiare ) doar cu licente ... , cu pierderi de 10 cifre . Poate chiar 11 ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Kylin_(operating_system)

https://www.theepochtimes.com/chinese-military-will-replace-windows-operating-system_2939392.html

Ultima stire e de acum 3 zile ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Huawei nu produce doar terminale mobile ci si multe alte "jucarele" de telecomunicatii. Atata timp cat SUA penalizeaza companiile chineze o sa-i cam dea singur la oo.

Qualcomm nu e companie americanesca? Chinezii de la XIAOMI (preteni cu telefonul meu) nu cumpara masiv de la Qualcomm? Deci o parte din bani ajung tot la marele licuric.

Link spre comentariu

Nu prea sunt ei cu carnea de american, poate daca seria făcuți din soia sau orez era altceva.

Nu ii văietăm noi pe chinezi. Ideea e că americanii au avut și ei de câștigat de pe urma chinezilor, nu doar invers, doar că merele licuric nu se mai satura și industria lot militară mănâncă sume colosale.

Link spre comentariu

Androidul ca si Linux-ul se bazeaza pe vechiul Unix... un sistem de operare conceput corect, ceea ce windows-u` cu toate variantele lui n-a fost si probabil nici nu va fi vreodata.

Ca unii au fost unde trebe la momentu` potrivit iar altii n-au fost, cat se incaseaza pe fiecare etc. sunt alte discutii...

Symbian-u` si OS-u` Blackberry or fi fost ele OK numa` ca-n jocu` asta nu te joci la tine-n curte... ori joci cu lumea ori te lasi....

DACA Huawei-u` + "tata" lui chinez au sa reuseasca sa gaseasca/impuna ceva comparabil cu Android-ul, chiar bazat pe acelasi schelet, o sa asistam la o rasturnare interesanta de situatie... putin probabila dupa umila mea parere dar nu exclusa... :)  

Link spre comentariu

Linuxul nu are la baza Unix, a fost construit ca o alternativa gratuit si chiar daca nix-urile au anumite avantaje, nu te gandi ca windows-ul nu le are pe ale lui.

Huaweiul produce multe, la fel ca si Nokia, si nokia produce echipamente de telecomunicatii, nu doar telefoane. Dar asta nu a fost de ajuns sa salveze symbianul chiar daca era mult mai matur decat androidul la momentul respectiv, si .. mult mai vechi.

Asa cum am zis deja, sa faci un sistem bun de operare nu este marea provocare aici, sa il populezi cu aplicatii necesare, aia e problema. Cum convingi whatsapp-ul sa iti faca client si sa faca unul bun ? Cum convingi facebook-ul ? etc...

Cum convingi google-ul sa iti faca aplicatii de gps, maps, gmail si celelalte ? ups, asta e cam imposibil, brusc ai pierdut din start.

Pierzi la aplicatii, care nu depind de tine, nici nu poti sa pui mana sa le faci tu pentru ca nu ai voie si nu iti permit proprietarii serviciilor.

Aplicatiile darama OS-ul, nu calitatea lui.

Link spre comentariu

9 minutes ago, dany_cta said:

Linuxul nu are la baza Unix,

Imi pare rau sa te contrazic dar te inseli...

Iar in ce priveste windows-u` ca sistem de operare pt. altceva decat laptop-uri de trimis email-uri, FB si alte asemenea da` si alea cu anumite riscuri... as fi curios cate servere windows are amazon-u` sau netflix-u` sau ... NASA .

Poate au... io stiu?!? :) 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări