Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componenta e asta ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

5

• sesebe

4

• validae

4

• Florinel TV

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai de unde știi ca restul a scăpat neatins? 

Aia e o bucata de sirma. Dacă o sirma a ajuns sa se ardă atunci semiconductori cum crezi ca sint? Doar curentul a trecut și prin ceva semiconductori. 

Hai sa fim serioși, schimbarea numai a bobinei puțin probabil sa rezolve problema. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Slabe sanse sa fie doar bobina arsa , ia nu sa ars degeaba , acolo sunt mosfeti in scurt 100% si este posibil sa fie si integratul chiar daca arata bine dar daca nu mai scoate semnal sa pentru mosfeti atunci este dus, dar asta doar cu osciloscopul se poate verifica daca este bun ic-ul

Acum 17 ore, AL EX a spus:

zimi mie cum sa o repar si imi zici si cat ma costa ca iti fac transfer. daca la asta se rezuma. oricum ms ca am aflat ca se repara.

Eu nu pot sa te indrum cum sa o repari pentru-ca fara verificari amanuntite si fara sculele dedicate din pacate nu se poate sa o repari singur 

Si vorba colegului nui 100% ca se poate repara , daca a atins si procesorul atunci chiar ca este belea , se schimba si acel procesor daca se gaseste cipul dar va costa cam treisferturi ca una noua

Link spre comentariu
Vizitator AL EX
Acum 16 ore, Stefan. a spus:

Așa ceva îți trebuie sau similară https://www.digikey.com/product-detail/en/eaton-electronics-division/HCMA1305-R68-R/283-4564-1-ND/5168214

Nu înțeleg cum a crăpat bobina aia și nu au pățit ceva shunturile de pe intrare sau tranzistorii MOS.

Ce sursa ai folosit? Nu trebuie sa intre în protectie înainte să pocnesca bobina?

Multumesc ptr info. nu inteleg nici eu, am facut ceva masuratori pe placa si totul pare sa aiba continuitate. acum o sa imi dau seama mai exact dupa ce montez bobina.

Link spre comentariu

Daca totul are continuitate ... e clar. :rade:

Nu pricep cum ai verificat chipul DIGI+, adica din punctul meu de vedere treaba asta nu prea e de incepator.

Cumpara o bobina sau recupereaza una de pe alte placi si vezi daca functioneaza cu ea. Chiar daca o sa iasa cu scantei si fum poti spune ca ai invatat ceva, ai invatat ca e bine sa descoperi ce face fiecare componenta si abia dupa te poti apuca de reparat.

Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări