Nostalgic Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 Daca era interesat mai intervenea. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 (editat) Nu e singurul dezinteresat din topic . Macar ( ca initiator ) nu e off - topic . Nu e valabil pentru toti care au postat . Probabil ca aceasta cutuma a disparut , eu am luat act . Si nu fara consecinte ( personale ) . Imi voi alege cu multa atentie ( si economie ) topicurile si postarile , din motive de eficienta si timp . Nu e nici o paguba pentru forum , iar personal numai castiguri . Editat Mai 27, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator AL EX Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 ma scuzati ca am fost incomplet in detali dar nu ma pricep absolut de loc. am ars o placa video de pe un pc si ma gandeam ca as putea sa o repar. piesele respective cred ca sunt o protectie ptr placa video. am bagat o mufa gresit si a explodat cea din stanga. erau identice. placa video este nvidia gtx 770 2GD5 Link spre comentariu
validae Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 Daca a ,,explodat,, cealalta, e de rau.....ai chestii mai grave decat bobina aia defecte. Sanse minime s-o mai repari vreodata.Mergi cu ea la un service de PC-uri, poate mai ai vreo sansa.Daca se ofera sa ti-o cumpere ieftin asa, cum e, nu le-o vinde, ca se poate repara.... Link spre comentariu
Vizitator AL EX Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 (editat) Acum 2 minute, validae a spus: Daca a ,,explodat,, cealalta, e de rau.....ai chestii mai grave decat bobina aia defecte. Sanse minime s-o mai repari vreodata.Mergi cu ea la un service de PC-uri, poate mai ai vreo sansa.Daca se ofera sa ti-o cumpere ieftin asa, cum e, nu le-o vinde, ca se poate repara.... nu ma aflu in romania, tocmai de aceasta am luat decizia de a incerca sa o repar. celelalte piese par ok. Editat Mai 27, 2019 de AL EX Link spre comentariu
validae Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 Pai e mai nasol, in ,,partea cealalta,, nu prea se mai incearca macar sa se repare asa ceva, numai indienii si cu noi ce mai carpim din astea......si e si o placa scumpa. Cum spuneau colegii, cipul de deasupra bobinei pare ,,impuscat,, sau e doar o reflexie ciudata ? daca e bubuit, nu te mai obosi sa incerci s-o repari, asta e....si eu am ars un HDD care nu era chiar avere, dar avea date ce ma interesau, am vrut sa-l citesc cu un adaptor extern si am bagat mufa invers pe alimentare, culmea e ca nu s-a opus prea tare desi e asimetrica...... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 Poze de pe cealalta parte a placii? Exista o mica posibilitate sa fie reparata da in nici un caz de un incepator. Bobina aia nu este in nici un caz o protectie ci face parte din sursa. Iar daca a explodat e de rău, sigur ai cel putin ceva tranzistori defecți daca nu si integratul lor de comanda si, cine garanteaza ca odata cu sursa nu s-a ars si procesorul. Link spre comentariu
Vizitator AL EX Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 (editat) Tot ce-i posibil. Dar mai posibil sa imi dau seama daca o pot repara ar fi sa cumpar piesa respectiva si sa vad daca merge. daca nu voi reusi sa o fac , nu cred ca voi pierde o avere. cat poate costa o bobina de genul? daca o repar o fac cadou. am deja alta placa noua. Ce reprezinta R68....? Editat Mai 27, 2019 de AL EX Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 Eu din aceasta cauza am cerut informatii sa stiu despre ce este vorba , piesa aia este o bobina dupa cum spune colegi mai sus , si cea din stinga nu a explodat aiuria , acolo este cel putin sursa defecta plus integratul din sursa , procesorul nu cred ca este defect pentru-ca are stabilizator si nui da voie sa intre mai multa tensiune decit este nevoie , si chiar daca intra in stab. atunci stab. se duce in scurt pe iesire si protejeaza procesorul , deci placa se poate repara dar trebuie cineva priceput nu doar un incepator ca habar nu va avea sa o repare plus ca o va strica mai rau decit este Link spre comentariu
validae Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 A scris un coleg mai inainte, e vorba de inductanta bobinei... Ai verificat ce am scris de integratul ala care pare gaurit, e asa sau e doar un efect in poza ? Link spre comentariu
Vizitator AL EX Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 Clar. Gunoi scrie pe ea. am vrut sa nu mor prost. a explodat doar cea de pe traseul de 8 pini. cea de 6 pini era mufa corecta. oricum chiar daca as reusi sa o repar........nu ar mai fi lafel ca noua. Va multumesc tuturor ptr raspunsuri. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 Pai cum sa mai fie ca noua ca sa reparat pe ia , dar asta nu inseamna ca daca se poate repara nu merge ca noua , daca la asta te referi te inseli , poate tine mult mai mult ca una noua si mai ales pe una care este gresita din fabrica , daca nu ti-o mai trebuie atunci cind poti sa o trimiti mie ca stiu eu cum sa o repar si iti platesc transportul Link spre comentariu
Vizitator AL EX Postat Mai 29, 2019 Partajează Postat Mai 29, 2019 zimi mie cum sa o repar si imi zici si cat ma costa ca iti fac transfer. daca la asta se rezuma. oricum ms ca am aflat ca se repara. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 29, 2019 Partajează Postat Mai 29, 2019 (editat) Nu te baza ca se repara. Sint mai puțin de 10% șanse de reușită dar pt cine se pricepe și are și timp se merita încercarea, mai ales dacă nu trebuie sa cumpere piese (avind din recuperari). Ps: în nici un caz nu poate fi reparata de un incepator prin corespondenta. Trebuie cunoștințe și aparatura specifica. Editat Mai 29, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator AL EX Postat Mai 29, 2019 Partajează Postat Mai 29, 2019 La 27.05.2019 la 21:17, validae a spus: A scris un coleg mai inainte, e vorba de inductanta bobinei... Ai verificat ce am scris de integratul ala care pare gaurit, e asa sau e doar un efect in poza ? cipul verificat, este ok. problema este ca nu imi dau seama ce fel de bobina imi trebuie. pe internet nu am reusit sa gasesc nimic cu nr de il are pe ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum