Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema panel LTJ400HM07-B

Postări Recomandate

Buna ziua!

Pentru ecranul din titlu stie cineva o metoda de reparatie?

Eu am incercat mai multe dar fara rezultat,nu am desfacut ecranul sa vad daca are drivere laterale,

Televizorul este un samsung UE40D5000PW,

am pus mai jos cateva poze cu defectul

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvasile

3

• iuliantv

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din pacate nu prea se intelege din poze....intrebarea cea mai importanta este daca ecranul are sau nu o jumatate cu imagine ok, daca da, atunci sigur merge remediat

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Costica LCD a spus:

Din pacate nu prea se intelege din poze....intrebarea cea mai importanta este daca ecranul are sau nu o jumatate cu imagine ok, daca da, atunci sigur merge remediat

eu am vazut ambele jumatati de ecran cu probleme in partea de sus,deci posibil sa aiba drivere laterale si de acolo buba

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
5 minutes ago, iuliantv said:

eu am vazut ambele jumatati de ecran cu probleme in partea de sus,deci posibil sa aiba drivere laterale si de acolo buba

In acest caz nu se poate face nimic...am mai spus de multe ori in alte topicuri, ca daca nici una din jumatati nu are imagine ok, atunci adio display...

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Costica LCD a spus:

In acest caz nu se poate face nimic...am mai spus de multe ori in alte topicuri, ca daca nici una din jumatati nu are imagine ok, atunci adio display...

am vazut( ,,rusi,, cred) care taie trasee in sticla,cat or fi de reale acele metode,?totusi mie i-mi par credibile,bineinteles nu stiu daca se gaseste si metoda pentru acest display

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Eu nu sunt lamurit cu pozele, jumatatea stanga se vede clar ca e defecta sus, dar jumatatea dreapta pare sa fie ok, se vede o banda alba orizontal sus, dar poate face parte din imaginea programului.....

Link spre comentariu

nu are drivere laterale,in prima poza se vede clar defectul in partea de sus o dunga orizontala alba,

daca scot pamblica din stanga imaginea se vede ca in poza nr.2 (banda orizontala sus )

iar in poza 3 este cu pamblica din dreapta scoasa unde dunga devine mai lata

Link spre comentariu
Acum 11 minute, zvasile a spus:

nu are drivere laterale,in prima poza se vede clar defectul in partea de sus o dunga orizontala alba,

daca scot pamblica din stanga imaginea se vede ca in poza nr.2 (banda orizontala sus )

iar in poza 3 este cu pamblica din dreapta scoasa unde dunga devine mai lata

Gata e clar acum, deci nu va mai chinuiti ca munciti degeaba fara rost....daca era o jumate buna, fara discutie ca se putea repara, adica se anulau semnalele clock la driverele laterale pe partea defecta si linile orizontale erau comandate din partea cu imagine ok

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

https://electronicshelponline.blogspot.com/2017/12/how-to-repair-samsung-lcd-tv-panel_5.html

PANEL SCREEN LTJ400HM07T-CON S100FAPC2L v0.3 (BN41-01687A)
Fault: The thin horizontal stripes at the top of the screen. Cause of the defect: burned SR block in the higher right/left corner of the panel
Repair procedure: Disconnect left FFC between T-con and left PWB and power the tv. If you have now on right part of the screen a normal image, means that you have a fault in left side of the cell. If still a fault image, re-connect the left FFC and disconnect right FFC between T-con and left PWB and power the tv. If you have now on left part of the screen a normal image, means that you have a fault in right side of the cell. On the right side (with problems) resistors RM2, RM3, RM4, RM5 RM6 and RM7

You will have a normal picture now, but sometimes, you will have, on side with problems, a little ODD/EVEN lines distance. Strap with a wire, on check points, CKV1 with CKVB1, see if lines are now correct displayed. If not, strap with a wire, on check points CKV2 with CKVB2, check, and repeat procedure with CKV3 with CKVB3. Now you will have a clean image. Sometimes, if you have a bigger problem on SR circuit, the image will be correct but a / some thin line (s) will be displayed sometimes on screen, noticeable on lighter/darker images. Check if any improvements if connect all pairs of check points on fault side on GND or Voff.
fig-9.jpg
Editat de iuliantv
Link spre comentariu

am incercat Iulian insa fara nici un efect,daca scot rezistentele din dreapta nu se intampla nimic,imaginea ramane ca in poza nr.1,

iar dace le scot din celalanta parte,dunga devine mai lata pe tot ecranul,ca in poza nr.3

Link spre comentariu
13 minutes ago, iuliantv said:

https://electronicshelponline.blogspot.com/2017/12/how-to-repair-samsung-lcd-tv-panel_5.html

PANEL SCREEN LTJ400HM07T-CON S100FAPC2L v0.3 (BN41-01687A)
Fault: The thin horizontal stripes at the top of the screen. Cause of the defect: burned SR block in the higher right/left corner of the panel
Repair procedure: Disconnect left FFC between T-con and left PWB and power the tv. If you have now on right part of the screen a normal image, means that you have a fault in left side of the cell. If still a fault image, re-connect the left FFC and disconnect right FFC between T-con and left PWB and power the tv. If you have now on left part of the screen a normal image, means that you have a fault in right side of the cell. On the right side (with problems) resistors RM2, RM3, RM4, RM5 RM6 and RM7

You will have a normal picture now, but sometimes, you will have, on side with problems, a little ODD/EVEN lines distance. Strap with a wire, on check points, CKV1 with CKVB1, see if lines are now correct displayed. If not, strap with a wire, on check points CKV2 with CKVB2, check, and repeat procedure with CKV3 with CKVB3. Now you will have a clean image. Sometimes, if you have a bigger problem on SR circuit, the image will be correct but a / some thin line (s) will be displayed sometimes on screen, noticeable on lighter/darker images. Check if any improvements if connect all pairs of check points on fault side on GND or Voff.
fig-9.jpg

Din traducere spune exact ce am spus si eu mai sus, adica trebuie sa fie o jumatate de ecran cu imagine ok.......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări