Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Acum 56 minute, miticamy a spus: Traf cu 3 miezuri? Audio Note Editat Iunie 22, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 Acum 1 oră, LMOlimpiu a spus: Va arat aici cum am rezolvat eu aceasta "dilema" cu muuulti ani in urma pentru acceasi tema (OT cu iesiri multiple pentru difuzoare si casti).Demult am facut un amplificator pentru cineva dupa o schema de etaj final PP de la RR MODERN la care "clientul" a dorit exact acelasi lucru: secundare pentru cateva impedante de casti dar si posibilitatea cuplarii incintelor cu difuzoare,bineinteles un alt OT cu o sectiune mai generoasa si tole de calitate,puterea pe iesire ajungand pana la 10W. Sa nu va sperie desenul schemei pentru ca l-am facut recent dupa schitele mele din zecile de caiete si hartii cu scheme.Schema este extrem de simpla (partea de comutare) si pe intelesul tuturor si va asigura protectie 100% si pentru amplificator dar si pentru OT si casti.. Divizorul de pe calea de semnal de la intrare,R22,R23 va asigura un nivel la intrare pe pozitia de ascultare la casti cu potentiometru la maxim care va determina amplificatorul sa aiba o putere pe casti de maxim 0.9W si cu THD minim.Va garantez ca in cazul acestui amplificator la care am aceasta aplicatie nu exista discutii sau nedumeriri practice: amplificatorul functioneaza in aceasta configuratie de peste 20 de ani.Pe pozitia de ascultare casti,pe iesirea de 8 ohmi se cupleaza prin acel releu o rezistenta de sarcina de 10 ohmi/10W,cu toate ca puterea pe secundarul 8 ohmi este sub 1W.Fara releu actionat amplificatorul este pregatit pentru lucrul pe boxe. Extrem de simplu,nu ? Se poate utiliza un montaj clasic asa cum au multe amplificatoare cu OT pentru auditia in casti utilizand asa numitul "audio headphones simulator",dar acest divizor pe langa avantajul ca protejeaza amplificatorul final avand in divizor o rezistenta de sarcina echivalenta de putere,are marele dezavantaj ca altereaza drastic continutul armonic ca spectru dar si o crestere importanta a procentului THD. L.E pentru aplicatia cu "transformatorul dilema" trebuiesc calculate componentele din divizor,iar releul nu este obligatoriu sa fie la 9V,poate sa fie la orice tensiune insa conditia de baza este sa aiba contacte ferme. Până la urmă este bună o rezistență de sarcină când se folosesc căști ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Acum 18 minute, Faust2018 a spus: Până la urmă este bună o rezistență de sarcină când se folosesc căști ! Daca lasati incrancenarea deoparte si o sa analizati cu atentie discutiile pe aceasta "dilema" nu cred ca o sa gasiti vreodata undeva ca eu as fi spus ca nu este buna o rezistenta de sarcina,eu am analizat DOAR constructia acelui transformator,ce vrea sa faca cu el sau ce sisteme de protectie va dori sa faca utilizatorul,este numai si numai problema lui,iar in postarea de mai sus am pus pe tapet o idee cum am facut eu acum 20 de ani in urma,poate fi chiar mai mult si bineinteles ca este buna o rezistenta de sarcina cand facem auditia in casti mai ales ca puterea maxima cu volumul tot la maxim va fi extrem de mult diminuata (vezi divizorul pe semnalul de intrare,R22,R23),in cazul meu am doar 0.9W masurati.Chiar ar fi utila permanent si o rezistenta de 75ohmi...100ohmi (R-"antiprost") permanent pe iesirea de 8 ohmi. Editat Iunie 22, 2019 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2019 Partajează Postat Iunie 22, 2019 (editat) Acum 16 minute, LMOlimpiu a spus: Daca lasati incrancenarea deoparte si o sa analizati cu atentie discutiile pe aceasta "dilema" nu cred ca o sa gasiti vreodata undeva ca eu as fi spus ca nu este buna o rezistenta de sarcina,eu am analizat DOAR constructia acelui transformator,ce vrea sa faca cu el sau ce sisteme de protectie va dori sa faca utilizatorul,este numai si numai problema lui,iar in postarea de mai sus am pus pe tapet o idee cum am facut eu acum 20 de ani in urma,poate fi chiar mai mult si bineinteles ca este buna o rezistenta de sarcina cand facem auditia in casti mai ales ca puterea maxima cu volumul tot la maxim va fi extrem de mult diminuata (vezi divizorul pe semnalul de intrare,R22,R23),in cazul meu am doar 0.9W masurati.Chiar ar fi utila permanent si o rezistenta de 75ohmi...100ohmi (R-"antiprost") permanent pe iesirea de 8 ohmi. Citiți ce ați scris pe grupul vieții , vă contraziceți singur ? Acolo nu ați specificat nimic , ați zis că nu se întâmplă nimic dacă se folosesc doar căștile , azi veniți cu o schemă care are rezistență de sarcină care care se cuplează cand se folosesc căștile , plus un atenuator de semnal pe intrare , tot astăzi scrieți că lipitorul de piese să protejeze traful cum il duce mintea, mai bine zis cum nu il duce mintea Știți ce cred eu ? Că schema a fost desenată la presiunea acestui topic , asta cred . Nu este nici o încrânceneala , este o discuție despre salvarea trafurilor cand se folosesc căști . Cum dv aveți întotdeauna dreptate și cu greu recunoașteți o eroare , vreți să aveți ultimul cuvant , mă bucur că astăzi , prin schema postată , mi-ați dat dreptate , involuntar . Cum am mai scris cu cateva pagini in urmă , le-am spus câtorva lipitori de piese cum să protejeze trafurile de iesire , să nu vă dea de lucru. P.S . Să știți că este mult mai ergonomic să folosești barete cu cose , decât să bați cose , să dai gauri , si nu mai faceți de acele barete , nu sunt din carton , le știți că v-am dat si dv in trecut , dacă Florin lipitorul de piese se distrează și face afirmații la adresa mea .... să fie sănătos , dar nu este fair play cand nu esti pe grup , vă distrați si dv , nu ? Am primit un raport ieri . Editat Iunie 22, 2019 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum