Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa chinezeasca 48v 10a arsa

Postări Recomandate

E perfect daca sursa e in viata. Nu ma deranjeaza ca montez o sursa de 12v extra, oricum ventilatorul l-am deconectat de acolo de cand am cumparat sursa si il alimentez de la iesirea de 48v ca i-am pus un ventilator mare de 12v/2A cu modul stepdown care raceste tot angrenajul cu putere.

Am mai avut eu odata surprize cu un ventilator alimentat din circuitul original care incingea un tranzistor si m-am invatat sa folosesc iesirea mare si pentru racire.

Da, si zennerul a fost schimbat. Pe cablaj scrie 736A si s-a uitat la magazin cu lupa si mi-a gasit una identica.

Pe bornele de la transformatorul mic (T6012-BS) nu am continuitate decat doua cate doua dar cu rezistenta foarte mica, de 0.1ohm (0.2ohm pe afisaj - 0.1ohm ansele) pe fiecare, doar intre pinii din acelasi cerc. Nu ar putea acolo sa fie problema ?

ZNGaL3F.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Al dracu' sursa.

Inseamna ca nu-i tranzistor-nici bipolar ,nici mosfet-ci o nenorocire de integrat chinezesc....Asa se explica si prezenta rezistentei de 1kOhm,pe exteriorul cracilor asa-zisului " tranzistor".

Editat de andrei_
Link spre comentariu

Inspectand totusi pe acolo am vazut ca e cam frumos colorat tranzistorul. Poate mai e ceva bubuit pe acolo ?

Tranzistorul am tendinta sa cred ca a fost un model mai bunicel, am avut de ales intre chinezesc si nemtesc la pret mai mult decat dublu si am luat nemtescul.

Cat de sigur ar mai fi sa folosesc sursa asta ? Daca as da jos toate piesele astea ar fi sigur sa ii bag 12v si sa ma bazez pe ea ? Vorbim de o sursa cu 220v intrare, mi-e sa nu ma trezesc cu parul in toate directiile cand incerc sa ma apropii de ea.

f4HlROq.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Pai nu i-am scos eu ieri  schema in 5 minute,dupa ce m-am uitat pe cablaj ?

Si rezistenta aia de 1kOhm e pusa de fabrica acolo;ca nu are logica si taie startul in baza (sau ce dracu' e piesa aia...tranzistor,etc),e alta chestie.Dar e pusa acolo.

Top nu prea poate fi ca  are masa pe mijloc si "colectorul/drena" pe o extrema....

IMG_20190528_200638.jpg.03d06970c7589f0f01f6da4c51ddd905.jpg

Editat de andrei_
Link spre comentariu
3 hours ago, dany_cta said:

Cat de sigur ar mai fi sa folosesc sursa asta ? Daca as da jos toate piesele astea ar fi sigur sa ii bag 12v si sa ma bazez pe ea ?

Foarte sigur daca ii dai cei 12V ptr comanda si scoti piesele din auxiliara.
Cati bani ai cheltuit pana acum pentru refacerea sursei?

Editat de vijelie02
Link spre comentariu

Pana in prezent au fost 32lei (gramada de piese)+12lei (but-ul). Acum caut sursa mica, am furat una de 12v 1A din alta parte si trebuie sa ii gasesc inlocuitor acolo, am vazut niste routere la reducere pe la 25-30lei daca imi aduc bine aminte printr-un hypermarket, ar merita sa le cumpar numai pentru surse ca aveau 12v 1a.

Nu e problema de bani, sursa m-a costat vreo 200lei luata direct de la chinezi. Am deja inca doua pe drum, de data asta modele de 48v 15A luate din Eu, una pt folosire si una de rezerva, ar trebui sa ajunga maine, dar era pacat sa las sursa asta asa si sa o arunc fara sa incerc. In multe cazuri reparatia m-a costat chiar mai mult decat piesa noua, dar castig "cunostinte", ceea ce este nepretuit. Doar faptul ca am vazut ca sursa scoate 48v (cu 12v separati) mi-a dat o satisfactie enorma.

Banii nu erau problema, ci faptul ca am ramas cu utilajul blocat (cnc). Am si motoare si drivere de rezerva, si orice alta componenta, dar sursa nu am luat, probabil daca as fi avut rezerva - nu se mai ardea asta, ca asa se intampla mereu, te bubuie doar daca te prinde cu fundul gol ...

Mi-a pocnit si siguranta odata cu BUT11A-ul, am descoperit-o cand am incercat sa bag iar 12v pe direct si nu mergea, sunt 100% sigur ca nu era pocnita inainte.

Si cum chinezii au obiceiul sa faca tot ce se poate mai ieftin, siguranta era direct cositorita. I-am construit un soclu din tablita de cupru si sta chiar bine. N-am avut de 8A, am gasit doar una de 15A.

N90ij9n.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări