Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HELP MODIFICARE INCINTE PUTERE

TITI

Postări Recomandate

Mi-am facut doua incinte de putere.Bas - 800W 18'' MAG - rusescMediu - driver COBRA 150WInalte- piezo no name 3 buc pe fiecare boxafiltre de putere, bas reflex 2cai frontaleMochetate din pal de 2mm , roti pentru transort , profilate etcIn principiu suna bine, dar am facut o greseala spatele incintei l- am lasat din pal de 2mm si mai trepideaza.Eu personal le-al incercat numai la max 100W - suna tare si din cauza unor trepidatii mi s-a desprins de pe filtru (e drept aveam niste filtre romanesti de Tg Mures) bobina de bas , binenteles am ramas la o petrecere de 130 pers cu un singur bas ca celalalt nu mergea din cauza filtrului.As dori un sfat . S-a renut la boxe, sa fac alte incinte din pal mai grossau doi sateliti si woofere?daca as putea consolida spatele boxei cum as faceo?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TITI

21

• Mircea Bartic

11

• Sharky

4

Nu mai pot lipi in interior ca am pus o folie izolanta de 1cm grosime si ma mai incurca si o placa de separatie pentru bas reflex care este la mijlocul boxei.DoaR DACA FAC CEVA PE EXTERIORUL BOXEI PE SPATE.Kitul ala de 400w de la adelaida ar fi bun oare pentru a gadila un pic aceste boxe, costa cam 1 mil, merita banii?

Link spre comentariu

schimba partea din spate...2mm e f subtire ar fi bine sa fie cel putin 20mm la puteri mari, 2mm de placaj il spargi lejer cu pumnul :twisted: poti si sa lipesti o placa groasa peste si o mai prinzi si pe margini cu suruburi....schema aia de la adelaida nu prea e buna...ca la 400W curentul prin tranzistori o sa fie f mare si o sa le scada drastic amplificarea..ca aia folosesc doar o pereche finali pe canal, aia 400W se obtin prin legare in punte iar curentul o sa fie de 10A , si amplificarea tranzistorilor o sa iti scada fix cand ai nevoie de ea mai mult..., eventual ai mai putea modifica schema sa mai pui 2 perechi de tranzistori si probabil ar trebui sa modifici putin si circuitul de atac al etajului final.....in concluzie cum e facut kitul ala nu prea o sa poti trage din el mai mult de 200W... mai bine alege altceva...

Link spre comentariu

Daca las asa o vreme si magandesc ca la 100w izbea un picde bas in placa din spate oare cum o fi la 300w?Pe viitor este posibil sa ma gandesc la doi woofer-i separati eventual din mdf si doi sateliti. :o

Link spre comentariu

Cred ca m-am hoatrat - cand am timp si bani imi fac doi woofer-i.Ceva de genul 750mm adacime, 650mm latime, si 775mm inaltime, din pal de 25mm-30mm sau osb ca pe la materialele astea am acces.Ii fac si fanta de bas reflex in fata in partea de sus a incintei lata de 600mm si inaltime 100mm. Mi-a mai zis cineva ca in fanta de bas reflex sa-i bag doua intarituri , practic bucati de pal inalte de 100mm care sadesparta fanta in trei canale si sa fie orientate in forma literei V cu deschiderea spre inainte...O fi bine??? :?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări