Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

emmc Philips 49pus7909

Postări Recomandate

Acum 3 ore, sergionel a spus:

vorbim de prezent!unii nu au un amarit de rt809h sau un tl866 si tu sugerezi sa mai cumpere si in avans...

toate la timpul lor, ca "merge si asa"!

Ce vrei sa spui cu asta ca nu inteleg, daca spui de mine, nui problema fac poze cum vrei ca am programatoare, am asa TL866 , postal 3, RT809Fcu tot cu PEB01 , RT809H , TNM5000, daca vreti fac poze, bun si mai am ceva dar nu vreau sa spun acum

Link spre comentariu
8 hours ago, sergionel said:

vorbim de prezent!unii nu au un amarit de rt809h sau un tl866 si tu sugerezi sa mai cumpere si in avans...

toate la timpul lor, ca "merge si asa"!

Aici cam ai si tu dreptate!, investesti in ce iti trebuie si ce e de actualitate in tv-urile prezente, ca daca ne gandim la ce-o sa fie pe viitor, trebuie sa spargem banca lui Tiriac sa cumparam multime de programatoare.....:rade:, pentru colegul Dixon am tot respectul, are dreptate...unde trebuie scula si e de lucru, cumperi nu mai stai pe ganduri....posibil cat de curand tv-urile sa fie echipate cu eMMC-uri din Smartphone.... stie colegu' ce spune....si atunci nu mai poti sa faci fata cu un singur programator jtag...,pana atunci ne vedem fiescare de saracia lui....:rade:

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Costica Tv a spus:

posibil cat de curand tv-urile sa fie echipate cu eMMC-uri din Smartphone.... stie colegu' ce spune....si atunci nu mai poti sa faci fata cu un singur programator jtag...,pana atunci ne vedem fiescare de saracia lui....:rade:

Costica, ce te face sa crezi ca in telefoane sunt alte tipuri de eMMC-uri? Te asigur ca aceleași eMMC-uri sunt si in telefoane, in GPS-uri si in multe alte gadgeturi. Doar ca diferă capacitatea lor si modelul. Modul de programare si “chichițele” sunt aceleași ca la telefoane. Multe dintre eMMC-uri din tv-urile actuale m-am lovit de ele acum câțiva ani (5-6 ani) in telefoane gen Samsung s2, s3, Note 2, si nu numai.

Treaba se “impute”,  vad ca la unele modele de Samsung, LG si Philips au inceput sa programeze partiția RPMB ( Replay protected memory Block) a eMMC-ului cu sha256 key... 

Ce este partiția RPMB si care-i rolul ei va las pe voi sa va documentați. :)

Cand vor renunța la emmc-urile BGA153 si vor trece pe eUFS (Universal Flash Storage)  si in tv-uri... abia atunci incepe adevarata distracție. 

Acestea nu mai pot fi programate in circuit. Adaptoarele sunt exorbitant de scumpe iar programarea lor nu este deloc simpla.... Atunci sa ii vedem pe mesteri, cum vor face fata fara scule, cunostiinte si antrenament la rebilat bga-uri...

Cred ca am “poluat” suficient acest topic,

O seara buna tuturor si spor la programări!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 13 ore, Florinel TV a spus:

Ce vrei sa spui cu asta ca nu inteleg, daca spui de mine, nui problema fac poze cum vrei ca am programatoare, am asa TL866 , postal 3, RT809Fcu tot cu PEB01 , RT809H , TNM5000, daca vreti fac poze, bun si mai am ceva dar nu vreau sa spun acum

Florine,eu am spus ca "unii nu au un amarit de rt809h"TU AI si altele pe linga asta!

deci nu avea legatura cu tine .

mesajul era generic.

si inca ceva:

ca in orice meserie la un moment dat sita incepe sa cearna,cine nu rezista cade.

citi depanatori  din vechea generatie de pe vremea radio progres mai  repara acum la nivel de componenta led sau lcd?

sint depasiti de situatie!

ca mai schimba un led ,doua si mai crapa si o sticla asta e altceva.

deci cei buni  si ambitiosi vor rezista  in timp,restul isi vor schimba meseria.

sau chiar daca unii sint buni si nu au vad comercial se va  intimpla acelasi lucru.

nu ai vad,nu ai bani,de unde sa cumperi atitea boxuri si ce sa faci cu ele daca le amortizezi nu stiu in cit timp?

colegulDixon daca are de lucru nonstop,produce,cumpara boxuri,evident avind nevoie de ele.

cam atit!

Editat de sergionel
Link spre comentariu
Acum 12 ore, DixonGsm a spus:

Cand vor renunța la emmc-urile BGA153 si vor trece pe eUFS (Universal Flash Storage)  si in tv-uri... abia atunci incepe adevarata distracție. 

Acestea nu mai pot fi programate in circuit. Adaptoarele sunt exorbitant de scumpe iar programarea lor nu este deloc simpla.... Atunci sa ii vedem pe mesteri, cum vor face fata fara scule, cunostiinte si antrenament la rebilat bga-uri...

Le vand eu placi complete , nu lasam depanatorii fara ajutor

Link spre comentariu
Acum 22 ore, Costica Tv a spus:

Aici cam ai si tu dreptate!, investesti in ce iti trebuie si ce e de actualitate in tv-urile prezente, ca daca ne gandim la ce-o sa fie pe viitor, trebuie sa spargem banca ...,

pana atunci ne vedem fiescare de saracia lui....

Nu va fi nicio saracie, pentru ca deja incep sa se intrezareasca embrionii unei adevarate diviziuni sociale a muncii , avand ca pol central depanarea TV, in jurul careia pot gravita mai multe categorii sociale, dupa cum urmeaza :

- cei care repara telefoane, se vor ocupa de nanduri si bga-uri in general.

- cei care repara prin depouri si vagoane, vor schimba in special blendere(!) de focalizare si tuburi cinescop

- mecanicii si cei cu masinile de spalat - la casetofoane, dvd-uri  etc ...

- electricienii -  cu instalatiile de pom si panourile cu leduri, iar in ultimul rand ...

- depanatorii tv. vor avea si ei un rol destul de important, pentru ca se vor ocupa cu receptionarea televizoarelor si distribuirea placilor catre celelalte categorii !

Link spre comentariu

@sergionel 
Dump nu am dar iti pot face rost contra cost. Pentru pret si perioada de procesare, dă-mi PM.

Pune te rog un log citit cu Easy jtag sa vedem cum se prezintă eMMC-ul. Si 

dupa aceea, te lămurește “embrionul” cum sta treaba la seria PUS (si nu numai) de la Philips.

Link spre comentariu

Cred ca cel mai bine vorbim in PM, pe forum. Whatsapp nu mai am pe numarul care-l ai tu, cel de Romania, l-am inchis. Cred ca viata personala si cea profesionala n-ar trebui amestecate. Mai ales in conditiile in care esti contactat numai de cersetori. Toti te contacteaza, sa-ti ceara una, alta,  sa le faci servicii, sa le vinzi ponturi,  desi nu le datorezi nimic....

Ca sa fiu totusi ontopic, daca te intereseaza dump-ul pentru 49PUS7909/12, te costa: 210 lei sau echivalentul in euro.

Plata se poate face doar prin Paypal. Fisierele si contul pentru plata le primesti intr-un link, in PM.

Linkul, este valabil 24 de ore, pentru descarcarea fisierelor.

Timpul de procesarea comenzii este de 15 zile lucratoare de la data efectuarii platii !!!

In link-ul respectiv iti livrez urmatoarelele date si fisiere:

TV: 49PUS7909/12 , QV14.1ELA

MainBoard : 715RLPCB0000000401

eMMC DUMP (ROM1, ROM2, ROM3, EXTCSD).bin
U032B W25Q64.bin -  8Mb
U016B MX25L1605.bin -  2MB
U023U MX25L2005.bin - 256KB

ISP. PINOUT.Jpg

eMMC INFO_CONFIG.jpg

Banii nu se vor returna sub nicio forma in caz ca problema nu se rezolva. Deaceea, te rog sa-ti faci bine temele si sa fi sigur ca scriind emmc-ul rezolvi tv-ul.  Restul este folclor si gargara.

Continul este copiat din placa noua, 100% functionala.

In cazul in care se doreste certificarea datelor expediate, se poate vinde si mainbord-ul din care au fost copiate cu suma de146 euro. Dar nu se returneaza banii platiti pentru datele primite decat daca se face dovada ca nu sunt ok.

P.S. Nu este nimic personal.

Daca omul incearca sa va arate cum sta treaba cu emmc-urile, va da indicii, asta tot in folosul vostru, se gasesc unii sa te ia in "ciocan" ... Nicio problema, lista de "ignor" este incapatoare...

P.S.2 Pentru cultura generala a curiosilor: 

"Embrionul" s-a apucat de tv-uri acum aproximativ 26 de ani, pe vremea crt-urilor alb-negru, cand multi dintre "inteligentii" de pe-aci dadeau cu sapa sau, umblau in picioare pe sub masa!

Perioada in care 10 ani m-am ocupat strict de gsm la nivel de componenta, nu.... apoi am revenit din nou la tv-uri si laptop-uri. Jtag-urile din dotare le am de ca au aparut pe piata. 8-9 ani. Am programat zeci, poate sute de emmc-uri.....

Am avut atelierul meu, angajatul meu si n-am lucrat niciodata pentru nimeni, pana acum 4 ani, cand am decis s-a inchid tot si sa plec din tara. Nu din motive financiare !!

Afirmatia de mai sus este valabila strict pt. cei care, doar comenteaza aiurea, fara fundament tehnic si in batjocura. Pentru restul, care se vede din avion ca stiu ce vb. si sunt pregatitti, am toata stima.

P.S.3  Sergiu, Cred ca ar trebui sa-ti editezi postul in care sustineai ca emmc-urile nu au niciun firmware sau "bios" cum i-a spus @Costica Tv Nu de altceva, dar Costica are dreptate si era mai bine informat ca tine (eu i-am spus in privat despre rescrierea firmware-ului la emmc-uri) la vremea aceaa... Daca vrei sa vezi cum se procedeaza, iti fac un filmulet!

Am decis sa nu mai particip la acest topic, si nici la altul. Voi raspunde colegilor cu care am mai colaborat in conditii excelelnte, DOAR IN PM.

O zi buna tuturor.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări