Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare boiler


Vizitator ABCD

Postări Recomandate

Vizitator ABCD

Buna ziua,vreau sa montez un boiler Ariston si as avea nevoie de un feedback din partea dvs in privinta  ordinii pieselor pe intrarea de apa rece.

Eu ma gandesc ca astfel este corect ....?la filtrul magnetic am renuntat ptr ca majoritatea spun ca nu ajuta.

IMG_20190522_172156.jpg

Editat de ABCD
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • validae

    4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca o observație, filtrul ,,Y,,nu se montează astfel. Eventualele impurități oprite de el vor cădea mereu în primul cot al instalației în loc să fie captate de sită...

Dacă folosiți un astfel de filtru, îl montați preferabil orizontal, cu sita orientată întotdeauna în jos, sau dacă e montat vertical, să aibă sensul de curgere în jos și sita orientată la fel.Dar la un boiler e inutil să puneți astfel de filtru, nu vă ajută cu nimic, apa oricum va fi folosită doar la spălat, nu intră într-o centrală termică și nu o consumați.Oricum, periodic va trebui să demontați rezistența boilerului și să curățați depunerile de calcar căzute în capacul inferior.Asta cam la unul-doi ani de utilizare....o spun din experiență, am avut două boilere simultan, unul de 10 L în bucătărie și unul de 80 L în baie.Dacă v-aș arăta ce am scos din ele la ,,revizia,, anuală.....cam doi pumni de calcar.

Referitor la ,,filtrele magnetice,, e adevărat, nu fac mare brânză, cel mult adună puțină magnetită, dar în raport cu îndepărtarea calcarului sunt frecție la picior de lemn.Nu știu ce eficiență au cele cu înaltă frecvență, se zicea că ajută întrucâtva la împiedicarea depunerii (aglomerării) calcarului pe rezistență sau schimbător de căldură, dar nu cred nici asta, fiindcă dacă era adevărat (dovedit fără îndoială), s-ar fi vândut la orice dugheană ca pâinea caldă.

Editat de validae
Link spre comentariu

Nu, supapa de sens se pune  sub robinetul de golire, fiindcă altfel robinetul nu ar mai avea ce să golească...

Deci ordinea ar fi (de jos în sus privind): Robinet de izolare, supapa de sens, robinet de golire, boiler. Eu nici nu am mai pus un robinet obișnuit de golire, am montat un racord triplu (teu) și pe ieșirea laterală am montat un niplu astupat de un dop de alamă de 1/2 cu garnitură de cauciuc.Boilerul era deasupra căzii, deci apa curgea direct în cadă...dar dacă ai boilerul departe de cadă, soluția cu robinet și ștuț de furtun e mai practică.

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator ABCD

Prima in poza la mine nu este supapa de sens ,este supapa de siguranta.Nu se pune prima ?Am vazut un clip la ariston si era prima montata.

Link spre comentariu

E și de siguranță, dar și de sens, fiindcă nu lasă apa să se întoarcă pe instalație când crește presiunea în boiler.Dacă o pui deasupra robinetului de golire, robinetul devine inutil....iar dacă pui robinetul de golire deasupra ei, asta nu infuențează cu nimic, acel robinet se va folosi rar și stă tot timpul închis..în plus e montat pe un teu, deci apa trece practic pe lângă el..

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator ABCD

Da aveti dreptate ,mi se pare si logic de altfel teul practic nu influenteaza cu nimic.Pe site-ul ariston vazusem montata doar supapa de siguranta dar avea si robinet la ea,probabil era si ptr golire?Multumesc mult ptr sfaturi.

Link spre comentariu

Robinetul de golire sau măcar un teu cu capac sunt obligatorii la un boiler, fiindcă golirea se face doar pe conducta de apă rece, iar de golit trebuie oricum la maxim doi ani.Dacă nu-l  golești să-i cureți calcarul depus, riști să-ți explodeze rezistența din cauza crustei din calcar cu care se acoperă.Nu mai vorbesc de randamentul scăzut al încălzirii și eventuale zgomote de tip șuierături care se aud din boiler.De fapt, când vei auzi prima dată sfârâind boilerul, e semn că trebuie urgent curățată rezistența...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări