victordascalescu54 Postat Mai 22, 2019 Partajează Postat Mai 22, 2019 Tocmai am primit un set de EF86 noi de la un prieten din Germania. Acesta sustine ca sunt productie Siemens brendui-te pentru Haltron. Mi-e-mi arata mai mult a RFT. Ma poate ajuta un coleg experimentat sa le identific provenienta? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 22, 2019 Partajează Postat Mai 22, 2019 E posibila si varianta: produs de RFT pentru Siemens dar marcat direct Haltron. Siemens a avut fabrici în zona ce a devenit RDG. Aceste fabrici au produs si dupa razboi sub numele Siemens, dar fara a face parte din concern. În plus, Siemens a colaborat mult cu firme din RDG. Am avut doua multimetre identice fabricate în RDG; pe unul scria Siemens si pe celalalt Norma (Normatronic 3000, se gaseste si sub denumirea Normatest 3000). 1 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Mai 22, 2019 Autor Partajează Postat Mai 22, 2019 Ca emisie par sa fie excelente, dar sa vedem ce spune u-Tracerul? Link spre comentariu
bmsorin Postat Mai 22, 2019 Partajează Postat Mai 22, 2019 Din ce stiu eu, tuburile Siemens au acea "taietura" (doar ca e in relief, exterior) in partea de sus a tubului pe unde s-a facut vidarea, observati in imagine. daca sunt perfect netede, sunt RFT, cam ca aici: Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Mai 22, 2019 Autor Partajează Postat Mai 22, 2019 E clar ca cel de sus e fabricatie Philips (se vede dupa serie) Constructiv, cele RFT de jos sunt identice cu ale mele. QED Avind in vedere ca atit Siemens cat si Haltron nu au construit tuburi decat le-au branduit, cred ca e posibil ca tuburile mele sa nu fie facaturi ci pur si simplu produse de RFT pentru Haltron. Am vazut si unele cu aceeasi constructie pe care scria Siemens. Acum sa vedem ce zic aparatele. Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 22, 2019 Partajează Postat Mai 22, 2019 De regula tuburile fabricate de Siemens aveau și o serie din 4 sau 6 simboluri pe o tăbliță internă sau imprimata jos la marginea sticlei tubului. Link spre comentariu
bmsorin Postat Mai 22, 2019 Partajează Postat Mai 22, 2019 Foarte corect ce zice kosmin, am si eu cateva cu acea serie in interior. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Mai 22, 2019 Autor Partajează Postat Mai 22, 2019 Interesant, am sa verific maine, multumesc pentru sugestie. Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 22, 2019 Partajează Postat Mai 22, 2019 Tuburile dvs din poza sunt fabricate de RFT 100%. Se vede și după baza tubului ca e comuna celebrelor Ecc83 RFT cu anod scurt. Dacă mai și 'beculesc' la fel ca ECC-urile la punerea sub tensiune cu atât mai mult. Atenție la soclurile mai 'nărăvașe' ca au tendința sa fărâme RFT-urile ușor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum