Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare producator pt. EF86

victordascalescu54

Postări Recomandate

Tocmai am primit un set de EF86 noi de la un prieten din Germania. Acesta sustine ca sunt productie Siemens brendui-te pentru Haltron. Mi-e-mi arata mai mult a RFT.
Ma poate ajuta un coleg experimentat sa le identific provenienta?
Multumesc anticipat.

ef86 1.jpg

ef86 2.jpg

ef86 3.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• victordascalescu54

4

• Kosmin

2

• bmsorin

2

• franzm

1

Zile populare

E posibila si varianta: produs de RFT pentru Siemens dar marcat direct Haltron. Siemens a avut fabrici în zona ce a devenit RDG. Aceste fabrici au produs si dupa razboi sub numele Siemens, dar fara a face parte din concern. În plus, Siemens a colaborat mult cu firme din RDG.  Am avut doua multimetre identice fabricate în RDG; pe unul scria Siemens si pe celalalt Norma (Normatronic 3000, se gaseste si sub denumirea Normatest 3000).

Link spre comentariu

Din ce stiu eu, tuburile Siemens au acea "taietura" (doar ca e in relief, exterior) in partea de sus a tubului pe unde s-a facut vidarea, observati in imagine.

ffmgcxaqkhgv3isylch6.jpg

daca sunt perfect netede, sunt RFT, cam ca aici:

674-2.jpg

Link spre comentariu

E clar ca cel de sus e fabricatie Philips (se vede dupa serie)

Constructiv, cele RFT de jos sunt identice cu ale mele. QED

Avind in vedere ca atit Siemens cat si Haltron nu au construit tuburi decat le-au branduit, cred ca e posibil ca tuburile mele sa nu fie facaturi ci pur si simplu produse de RFT pentru Haltron. Am vazut si unele cu aceeasi constructie pe care scria Siemens.

Acum sa vedem ce zic aparatele.

Link spre comentariu

De regula tuburile fabricate de Siemens aveau și o serie din 4 sau 6 simboluri pe o tăbliță internă sau imprimata jos la marginea sticlei tubului.

Link spre comentariu

Tuburile dvs din poza sunt fabricate de RFT 100%.

Se vede și după baza tubului ca e comuna celebrelor Ecc83 RFT cu anod scurt. Dacă mai și 'beculesc' la fel ca ECC-urile la punerea sub tensiune cu atât mai mult.

Atenție la soclurile mai 'nărăvașe' ca au tendința sa fărâme RFT-urile ușor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări