Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 49UK6200PLA cu ecran alb...

Postări Recomandate

Acest tv aprinde ecranul alb, ia comanda on/off și cam atât. Din păcate, colegul care l-a adus la serviciu nu a adus și telecomanda, astfel că nu pot să-l bag în modul AV și să-i dau semnal dintr-un receptor digital, ca să văd dacă măcar sunetul îl are și dacă mai schimbă canalele.Televizorul are sub doi ani de când l-a cumpărat, dar zice că i-a rătăcit actele de garanție.....așa prostie mai rar, să nu pui bine actele unui televizor scump.

Sursa LGP49DJ-17U1   Șasiu LJ8

Poate are cineva idee ce ar fi de verificat, dat fiind că tv-ul are T-Con încorporat în panel....

Când scot una din benzile dintre placa de bază și panel, jumătate din ecran se înnegrește.

Panelul are eticheta astaiBqCD6s.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• Florinel TV

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din ce am vazut intr-o poza la acest sasiu cred ca t-conul e incorporat in placa de baza, dupa parerea mea ar putea fi ceva defecte pe pcb-urile displayului de la lichide scurse sau pur si simplu defect panelul

Link spre comentariu

Da, T-Conul e lipit de benzile panelului, nu se schimbă separat.Problema e că dacă ar fi curs ceva lichide ar fi fost afectat parțial panelul, nu tot.Deci nu există benzi negre, sau luminoase, tot panelul e alb fără imagine, nici o umbră măcar....curios fenomen.Televizorul e generație nouă, produs din 2018, deci e foarte probabil să nu se fi ,,scurs,, încă ceva informații, scheme sau manual de depanare despre el....dar cel mai rău e că zăpăcitul de posesor i-a pierdut foaia cu garanția și chitanța de unde l-a cumpărat.Așa prostie...

Link spre comentariu

La iesirea din placa de baza   ar trebui verificate prezenta tensiuni de 12V  (3-4 pini  pe o margine  a unuia din conectoare  )  si prezentea pulsurilor  de date pe pini

de semnal Tx ….  P, N , CLK.   Mai jos  imagini cu traficul de date.

Semnal intrare T-con.jpg

semnal intrare T-con2.jpg

Link spre comentariu

Din păcate nu mai e cazul, televizorul și colegul cu pricina au fost îndrumați spre o reprezentanță LG, unde va scoate ceva bani din buzunar pentru că n-a avut minte să țină naiba de o amărâtă de hârtie cu garanția.....mulțumesc oricum pentru îndrumări.

Link spre comentariu

Colegul ar putea incerca sa obtina de la vanzator o copie a facturii, care cred ca are rol si de certificate de garantie.

Se poate cauta in evidenta  dupa marca modelul si seria aparatului.

Am auzit de cazuri rezolvate in acest fel de catre magazinele mari.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu nu inteleg de ce nu a facut de la inceput asta, incat s apoata beneficia de garantia produsului.

Eu in service intotdeauna am considerat factura de achizitie (sau bonul fiscal) ca fiind muuuult mai "puternica" ca si dovada a garantiei decat orice certificat de garantie. De vreme ce documentul fiscal respectiv (factura fiscala  nu-i o hartie oarecare!) dovedea fara putinta de tagada ca dupa data vanzarii inscris in ea produsul (TV-ul) se afla in perioada de garantie, nu exista niciun motiv sa nu repar asa ceva in garantie. Atunci cand clientul nu avea factura, ii recomandam sa solicite o copie de la vanzator si pe baza acesteia putea repara produsul in garantie.

Inclusiv producatorul  (vorbesc de unul maaaare) solicita dovada de achizitie (factura) si chiar si numai pe baza ei se putea rezolva reparatia in garantie chiar daca clientul nu avea (si) certificat de garantie.

Factura fiscala reprezinta un contract de vanzare de produse catre consumator si implicit legea (L449+completarile si modificarile) obliga acel vanzator la respectarea drepturilor consumatorului (inclusiv cele referitoare la garantie) pe care un asemenea proces de vanzare si un asemena contract de vanzare le implica.

De fapt obligativitatea legala a garantiei nu este impusa de certificatul de garantie, ci este impusa prin acea lege  care trebuie aplicata pentru orice proces de vanzare, iar  factura fiscala reprezinta chiar dovada acelui contract si proces de vanzare catre consumator caruia in mod implicit L 449 i se aplica.

Link spre comentariu

Cred că el a aruncat ambalajul televizorului cu toate hârtiile înăuntru, altfel nu-mi explic.Unii așa fac, când se adună mai multe ambalaje, le aruncă și nu verifică dacă mai sunt actele înăuntru.Eu păstrez și chitanțele de la cardurile microSD de 30 lei pentru garanție, iar ăsta n-a avut grijă de actele unui televizor de 1800 Lei, asta e....

Link spre comentariu

Daca nu este amnezic si deci daca-si aminteste de unde, pe ce nume si cam cand anume l-a cumparat, poate sa incerce sa solicite o copie dupa factura de vanzare de la firma respectiva... o firma serioasa ii va da acea copie dupa factura, mai ales ca azi facturile pot fi si in format electronic iar factura poate fi cautata electronic dupa numele clientului.

Cu acea copie dupa factura (bineinteles la produsul si pe numele clientului respectiv), la vremea mea eu acordam garantie fara cracnire. Clientul are acest drept conferit direct de catre lege si unde-i lege nu-i tocmeala.

Link spre comentariu

Am să-i recomand ce spuneți, deși eu acum câțiva ani am avut o problemă de acest gen cu un fier de călcat, căruia îi pierdusem chitanța, dar aveam actul de garanție.Vânzătorul mi-a spus că fără chitanță degeaba mă duc la garanție, iar deși i-am cerut să-mi dea un duplicat scos din baza de date, nu a fost cooperant.Cum nu aveam chef să stau fără fier săptămâni întregi până rezolvam cu OPC-ul, am tăiat cablul și i-am aruncat fierul la pubelă, în fața magazinului.Nu mi-a convenit cum am fost tratat, dar nu stăteam în câteva zeci de lei.Alta ar fi situația dacă eram în locul celui cu tv-ul....

Link spre comentariu

Este foarte greu daca nu mai sunt actele necesare cu garantia plus chitanta si mai ales ambalajul ca fara cutie degeaba ai toate actele :91

Link spre comentariu

Merita macar sa incerce sa obtina acea copie dupa factura, nu are ce pierde.

Eu am solicitat factura si am obtinut-o. La job clienti au solicitat copii dupa facturile produselor cumparate si le-au obtinut.

Am acordat garantie dupa asemena documente.

Garantia nu poate fi conditionata de prezenta ambalajului, dpdv al legii vremurile respective au trecut. L449 a fost modificata tocmai pentru a face sa devina automat ilegale orice prevederi abuzive de acest fel din certificatele alea de garantie pline cu scris mic si asteriscuri cu care consumatorul era batjocorit, garantia nemaifiind azi stabilita doar printr-un contract de garantie privat numit certificat de garantie, ci este acordata direct prin lege, dpdv juridic vanzatorul fiind obligat a o acorda: 

Art. 19. - Garanţia este obligatorie din punct de vedere juridic pentru ofertant, în condiţiile specificate în declaraţiile referitoare la garanţie şi în publicitatea aferentă.

Mai mult, problema specifica legata de ambalaj si conditionarea de acesta a garnatiei a fost transata si in L249.

Daca cetateanul respectiv nu gaseste intelegere, asta va arata datorita cui si de ce suntem tara aia de mana a doua!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări