Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare mediabox la monitor

grosu99

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_b11

3

• Spitfire

2

• dan cod

1

• grosu99

1

Top autori în acest subiect

Da,cu adaptor Scart-VGA binenteles doar pentru imagine(daca monitorul are și parte de sunet in el mai trebuie un cablu pentru partea de audio)

Link spre comentariu

Ati incercat cu vreun model anume de adaptor(nu as cumpara si sa constat ulterior ca nu merge)? Am si eu un monitor cu boxe pe care as vrea sa-l transform intr-un tv prin intermediul unui media box UPC.

Intreb pentru ca niste prieteni din IT, mi-au zis ca nu prea cred ca merge o astfel de conversie a semnalului decat poate cu ceva adaptor 'activ'.

PS: vad adaptoarele HDMI la VGA par mai simple si mai ieftine. Ar merge la sigur asa? Am inteles ca media box-ul are si iesire HDMI.

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

Binenteles ca trebuie ceva activ.

Pe linga faptul ca rezolutiile implicate (de iesire din media box si acceptate de monitor ) s-ar putea sa nu se potriveasca, la un TV/iesire spre TV semnalul de sincronizare este integrat in semnalul de imagine pe cind un monitor are nevoie de semnale de sincronizare separate si pt H si pt V cu amplitudine de 5V/3.3V. Aceste cemnale de sincronizare sint extrase in interiorul TV-ului de modulul sincroprocesor (modul separat la TV-urile vechi, integrat in procesorul complex de imagine la TV-urile ceva mai noi).

Deci, daca rezolutiile implicate sint compatibile atunci mai trebuie numai un modul synchro care este activ.

Link spre comentariu

Din cate am gasit media boxul UPC stie pe hdmi 720p, 1080i sau auto(care nu stiu ce inseamna). Monitorul este benq t201wa si rezolutia maxima este 1680x1050.

Oare ar merge?

Link spre comentariu

Merge sigur, dar trebuie un convertor activ HDMI la VGA, inainte de asta setati mediaboxul (conectat la un TV, sau TV tuner)sa scoata semnal pe portul HDMI cu rezolutia de 720 p sau i. Dupa setare, il conectati la monitor prin convertorul HDMI to VGA.

Totusi, monitorul imi pare cam mic pentru a fi utilizat ca TV, iar pretul convertorului in general prea mare pentru a merita. mai degraba cautati un monitor cu formatul imaginii 16/9 minim 24" care sa aiba intrare HDMI.

Link spre comentariu

Stiu ca nu e mare dar pentru cat imi trebuie intr-un birou cred ca ajunge(si e pacat de el sa-l arunc). Ca si pret am gasit de la 20 ron pana la 100 ron pe net si cam toate arata la fel. Cat sunt de 'active' clar ca nu scrie.

Link spre comentariu

Daca monitorul avea macar o intrare DVI pe langa cea VGA, atunci era simplu, ajungea un adaptor HDMI-DVI "simpla conectica"- fara nici o electronica in el-, care costa max. 15 lei, dar asa, un adaptor de la HDMI la VGA s-ar putea sa coste mai mult decat un monitor SH de 20".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări