traianpop Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 Buna ziua. Am un laptop, slabut ,procesor 1,8 ghz, RAM 2 GB. Pana mai ieri mergea fain frumos, pe internet, filme, youtube... Apoi...gata. Imi spune ca nu poate deschide acel fisier. Gogle crome nu mai merge pentru xp, sau nu am cautat eu bine? La acelasi laptop, nu pot instala extensii: blocare continutplus, downloadhelper. Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 Fara suparare, cred ca aveti nevoie de o alternativa pentru laptop, nu pentru flash player...nici macar un Linux minimalist nu mai merge pe acel sistem, daca acel CPU e single core la 1,8GHz...asta ca sa utilizati Youtube, chiar si la 480p. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 Procesoru ala o fi cumva celeron ? Astea au fost niste catastrofe din start. Oricum, la 2G RAM merge bagat win 7 pe 32biti, asta ca sa mai poti instala chrome, firefox, etc. E posibil sa ca procesoru sa nu aibe anumite instructiuni in el si atunci chiar daca bagi win 7, s-ar putea sa nu mearga unele browsere instalate. Deci, pana la urma cum il cheama, mai exact, pe procesor ? Link spre comentariu
modoran Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 Alternativa la flash player este html5, oricum youtube foloseste html5. Pentru asta trebuie un browser recent. Nici unul din ele nu suporta windows xp. Link spre comentariu
norad Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 Postarea o fac de pe WinXP. Testat videoclipuri pe youtube si se pot vizualiza cu browser-ul FlashPeak Slimjet (Version 10.0.13.0 (based on Chromium 50.0.2661.75)). La pagina https://html5test.com/ browser-ul a scos 489 puncte din 555. CPU Pentium(R) D 2.80GHz si 1GHz RAM. Calculatorul are instalat si un Linux (Puppy) in caz ca am de prelucrat ceva imagini ce ocupa mai mult RAM. Link spre comentariu
validae Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 (editat) Dacă nu vine cu precizări despre procesor, degeaba....Celeronul e puturos de felul lui, e cam echivalentul Sempronului AMD.Asta dacă are Celeron..... Ar putea încerca un Linux Mint sau chiar versiuni mai mici (Puppy, Knoppix) pe acel laptop, eu până acum un an nu credeam că aș putea folosi Linux, dar la serviciu folosesc Linux Mint pe un laptop Samsung din 2010,iar acasă același sistem pe un laptop de 5 ani,mult mai performant decât cel din 2010 dar am ales să instalez Linux fiindcă m-a disperat Windows 10 cu actualizările lui forțate.....când aveam nevoie mai multă de laptop, mă pomeneam că se actualiza, deși setările mele erau să-mi indice doar dacă există noi actualizări, nu să le și activeze. Pentru cei care nu au încercat vreodată, Linux Mint are o interfață grafică ușor de utilizat (seamănă mult cu Windows) și instalarea e ușor de făcut, dat fiind că poți seta limba română pentru serviciul de asistență și ți se explică pas cu pas ce trebuie să faci.Atenție doar la alegerea partițiilor, fiindcă dacă setezi să formateze tot HDD-ul, nu vei mai putea recupera datele stocate cu Windows.E bine să ai o partiție separată pentru Linux, apoi nu trebuie să mai ai nici grija antivirusului, orice program ar vrea să se instaleze ulterior, trebuie să bagi parola de Administrator, deci virușii care se instalează singuri nu au ce face în Linux... Actualizările disponibile sunt semnalizate în taskbar și le instalezi când și dacă dorești.Poți vedea ce conțin actualizările și astfel alegi dacă dorești sau pe care dorești să le instalezi. Menționez că Linux nu e pentru gameri, ci pentru cei ce folosesc calculatorul pentru internet și aplicații uzuale, are instrumente preinstalate pentru orice, muzică, filme, editare text, poze, etc... Se poate încerca direct de pe stick-ul USB (Live CD) și vede dacă se descurcă sau dacă îi place cum se mișcă, apoi îl instalează sau nu..... Editat Mai 20, 2019 de validae Link spre comentariu
okean Postat Mai 20, 2019 Partajează Postat Mai 20, 2019 Si Linux Lite e simpaticut https://www.linuxliteos.com/ Link spre comentariu
Postări Recomandate