Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Pai ai putea sa faci 2 in unu, adica sa le spui alora de la fabrica sa iti faca v-scorul ala intre placi, iar tu pe placi poti aduce traseele de alimentare langa linia de demarcare intre placi si cu niste pad-uri langa linie, fiecare foloseste placile cum vrea, ori unite asa intr-o bucata, caz in care va pune niste strapuri pe padurile alea sa uneasca alimentarile intr-una singura, fie cresteaza placile si atunci le foloseste separat.

Sper sa fi inteles ce am vrut sa zic.

Link spre comentariu

Scuze ca intervin asa ''abrupt''', am pierdut sirul discutiei. Daca e vorba de cablaj pentru dc-trap vreau si eu. Vreau si cablaj pentru protectie boxe, vreau si componentele , inclusiv pentru amplificator, fara finali si electrolitici de filtraj

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Dan85 a spus:

In loc de cei patru electrolitici, pun doi bipolari asa cum este in schema?  Am vazut ca se gasesc...

Pai poti sa lasi cablajul asa cum e cu cate doi inseriati, iar daca ai deja bipolari, doar le bagi picioarele in capetele externe, ca sa zic asa. Poate nu tot timpul ai bipolari si bagi normali inseriati. Eu nici nu mi-am batut capul cu bipolari, am pus normali

Link spre comentariu

Ideea mea cind fac cablaje este sa iasa cit mai simple traseiele, fara imbirligaturi pt ca alea te pot duce foarte usor la probleme gen bucle de masa.

Chiar aseara am desfacut un incarcatoe auto - 2 USB. Avea o ditamai bucla de masa in interior. Dupa ce am schimbat condesatorii cu unii de valoare mult mai mare tot mai avea riplu de 400mV + un spike de inca 300mV (700mV in total). Dupa ce am intrerupt un traseu si am tras un fir unde trebuia spike-ul a scazut la 20mV iar riplul la 100mV deci 120mV in loc de 700mV.

Toate masuratorile le-am facut la sarcina maxima. 

Ps: rog un moderator sa stearga in 1-2 zile off-topicul meu.

Link spre comentariu

Uite si o varianta de cablaj facuta de mine in viteza, mai compacta:

9WtCV2f.png

Ps: tocmai ce-am vazut ca schema nu respecta o regula de baza din proiectare: intrarile nu trebuie sa ramina niciodata "in aer" iar aici baza la tranzistorul ce comanda releul ramine "in aer" atunci cind tranzistorul predriver este si el blocat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări