Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

La 10.07.2019 la 5:36, bucegi a spus:

Eu zic că ar fi interesant un cablaj care să conțină softstart pt trafuri,dc-trap si protectia pentru boxe.Astfel scapam de o grămadă de fire si conexiuni....plus ca arată mult mai elegant totul pe un singur cablaj

Nicidecum. Ce sens are sa pui pe aceeasi placa 240Vca si iesirea amplifului.

DC trap doar daca e toroidal si doar daca ai probleme cu CC in retea. De verificat inainte de a investi in ceva destul de costisitor si voluminos. Retineti volumul.

Ceea ce trebuie e un SS cu NTC şuntat de un releu pus in paralel cu primarul. Releul trebuie sa aiba contacte de minimum 7-10A in regim AC15 minimum. A se observa ca releele de pe piata eBay la 10-15-20A la 240Vca sunt pentru AC1. La AC15 vor avea abia 1-2A. De vazut aici care e diferenta intre AC1 si AC15. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Utilization_categories

Apoi DC detect si conectarea/deconectarea sunt pe o placa aparte, langa conectorii de iesire.

Deci, cam 2-3 placute sunt de facut. Cei mai abili vor face doar protectia amplifului pe o placuta, restul in aer (bine izolat caci lucram cu 240Vca).

Link spre comentariu
Acum 8 ore, djvas a spus:

In BOM-ul facut de zvonacfirst la pagina 27 exista o eroare. respectiv rezistenta de 250K a fost inlocuita cu 24.9 K .

La pagina 42 am postat un alt bom in care au fost corectate cateva erori sau au fost modificate cateva repere in functie de sugestiile primite.

@djvas te rog sa verifici.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Ai de capul meu, iara shaorma. Verifica contul dar verifica si lista de la Sara-2016 :limb:

In caz de belele eu as pune si intrarea amplificatorului la masa. cablajul de la sara-2016 e prevazut, trebuie doar semnal de comanda. poate cineva priceput ne ajuta.
Eu ma bazam pe @Dan85 dar nicio sansa, fiind frizer :rade:

Editat de vijelie02
Link spre comentariu
Acum 2 ore, CristiZ a spus:

Poate cu punerea la masă dacă poate fi îmbunătățită schema., poate ne ajută un coleg

Nu are rost si cu punerea la masa a boxelor.

Dupa parerea mea o combinatie cu protectia asta plus sigurantele adecvate de pe alimentarile fiecarui etaj final este suficient.

@Dan85 nu am am alte obiectii, mai verifici traseele conform cu schema electrica si cam aia e. Ai facut calculul cat costa o placuta la cantitatea dorita ?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări