Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Dan85 a spus:

Better? 

PCB_protectie-boxe_20190708120654.png

Maci beter !  :rade:

Acum 2 ore, Dan85 a spus:

Eu n-am inteles cum vine cablajul ala conectat. M-am uitat putin pe schema de la Maxente si acolo sunt mai multe conexiuni decat pe cablaj.

Poate ma lamureste careva si pe mine, ca nu stiu d'astea. E plusul sursei de alimentare, gnd-ul care pare sa fie comun cu cel de la amplificator, releul (acolo am priceput) , si mai e unul care vine din amp. :nas:

54tvb5.JPG

Pe cablaj, la un moment dat, vin doua puncte de masa (GND). Una de la amplificator si una de la alimentarea modulului. Se intampla asta pentru ca modulul, de protectie, va fi alimentat (deobicei) din alta sursa de alimentare fata de aia mare a amplificatorului. Probabil asta te-a derutat.

Pe placa facuta de mine vine doar masa de alimentare ca eu am unit masa amplificatorului cu masa alimentarii moduluilui, pe placa sursei

Sa ma pui si pe mine pe lista da nu stiu cu cate placi deocamdata, ca nu m-am hotarat :rade:

Editat de maxente
Link spre comentariu
Acum 18 minute, Dan85 a spus:

Imediat dupa ce am postat m-am prins. Oricum, eu sunt derutat in general...   O sa mai pun acolo un conector. 

Ma uitasem intr-o dunga pe schema, axandu-ma pe cablaj sa-i dau ultima mana de vopsea la ce ai facut tu.   Releul ales de mine este asta , banuiesc ca-i bun pentru treaba asta. Este in ambele versiuni, 12-24v

sau varinatele astea (Omron)

https://www.tme.eu/ro/details/g5q-1a-eu-24dc/relee-electromagnetice-miniatura/omron/g5q-1a-eu-24vdc/

https://www.tme.eu/ro/details/g5le-1a-12dc/relee-electromagnetice-miniatura/omron/g5le-1a-12dc/

Link spre comentariu

La cablajul de mai sus la o prima vedere se mai vede încă o mica imbunatatire: inversate conexiunile de la bobina releului și se scăpa de un traseu tras puțin forțat. 

Apoi este foarte simplu de modificat astfel incit toate tranzistoarele sa fie aliniate cu partea tesita în aceeași parte. 

Iar de buclă de masa care se va crea vind uniți masele tot nu ați scăpat. Asa cum este acum protecția va trebuie alimentari independente complet pt plăcile de protecție. 

Dacă sinteți mulțumiți cu o detectie DC incepind de pe la 3-4V am sa crosetez eu o ideie de protectie și am sa o propun dezbaterii aici pe forum. 

Schema nu are nici decuplare rapida la pierderea alimentarii de la rețea (switch off). 

Link spre comentariu

.

Acum 8 minute, sesebe a spus:

Schema nu are nici decuplare rapida la pierderea alimentarii de la rețea (switch off). 

Decuplarea aia rapida la oprirea tensiunii de alimentare e relevanta doar la sursa clasica cu traf si baterii mari de filtraj, la sursa in comutatie, cum am folosit eu, nu mai are nici-un efect, filtrajul fiind oricum mic si se goleste aproape instant

Editat de maxente
Link spre comentariu

E bine de considerat si anticul uPC1237. Se poate configura sa declanseze si de la 1V, fara a declansa la variatii rapide ale semnalului.

Il folosesc de mai bine de 2 ani, fara probleme. 

Integratul cumparat de pe eBay. Schema configurata din foaia de catalog dupa nevoile amplifului. Functioneaza in parametrii (DC detect, intarziere si decuplare rapida).

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Dan85 a spus:

Asa zici, sesebe?

PCB_protectie-boxe_20190708185006.png

Ceva de genul....

Daca tranzistorul care comanda releul este cu pad metalizat atunci ar fi bine sa-l rasucesti cu 180 grade ca sa nu existe riscul sa atinga metalizarea papucul de conectare.

Link spre comentariu
Acum 54 minute, maxente a spus:

In genaral bucla de masa apare atunci cand cel care face cablarea nu a inteles cum sa le evite.

Pai in cazul de fata cu doua trafuri si cate doua infasurari separate(fara priza mediana) pe fiecare canal nu ai cum sa eviti bucla de masa.
Am spus si eu mai in urma putin, si @sesebe ca aceasta bucla se poate evita doar daca vor fi alimentari separate de 12V sau 24V pentru fiecare canal in parte.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări