Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Denon PMA 1560.

Toate solutiile "neortodoxe" pt reducerea tensiunii au fost incercate pe un amp oarecum similar. Toate au dat rezultate sonore proaste.

Fara ca posibilile explicatii sa multumeasca pe toata lumea, toti cei implicati au recunoscut veridicictatea observatiilor - adica au recunoscut ca suna mai (mult sau mai putin) prost. 

Mai bine nu.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

OK, am retinut ideea, trebuie sa reduc tensiunea pana la max +/-55v.

Din punctul meu de vedere am dou solutii:

1 Inlocuire traf cu altul sau SMPS

2 Stabilizarea tensiunii(puterea disipata va fi destul de mare)

Cum suna cu etajele originale n-am de unde sa stiu, eu l-am cumparat defect de aici de pe forum.

Atata timp cat foloseste componente "obsolete" fara echivalente actuale nu dau 2 lei pe el indiferent ca e trabant sau ferrari.

Link spre comentariu

Eu sint de parere ca mai bine repari Denon-ul. 

Ca ar suna mai bine sau mai prost decit SARA-2016 este discutabil, oricum va suna complet diferit iar daca tii neaparat sa pui placi de SARA sa stii ca facind poate un pic rabat la calitatea sunetului sint sigur ca se pot modifica unele valori ca sa poata functiona si la tensiuni un pic mai mari DAR eu nu cred ca se merita deranjul unor astfel de modificari.

Link spre comentariu
Acum 58 minute, Dan85 a spus:

Vor arata si mai bine cu tot ce trebuie pe ele, dar asta e partea mai complicata.

Niste poze postate de catre cei mai experimentati, in care sa se poata vedea etapele de montaj ar fi de mare ajutor.

Eu in acest moment sunt un pic bulversat si nesigur datorita complexitatii proiectului, dar daca am surse de inspiratie ma dedic trup si suflet.

Am mai scris asta, probabil cu alte cuvinte, dar consider ca o conditie capitala este alegerea unei carcase si a unei scheme bloc, iar cei care o adopta acea alegere sa lucreze in comun si, pe cat posibil, in paralel in asa fel incat cei cu experienta putina sa beneficieze de expertiza celor mai experimentati. Altfel, vor fi si esecuri si frustrari. 

Link spre comentariu

Eu am recomandat carcasa de la Modushop tocmai pentru usurinta lucrului, pentru comoditate. Poate este un pic mai scumpa dar asa eviti din munca istovitoare, scapi de multe griji. Carcasa este cea mai imputita treaba mai ales cand n-ai experienta. In fine...acum daca deja v-ati luat radiatoarele discutia este ca si incheiata. O sugestie ar putea fi sa mergeti pe lemn si plasa de tabla. Lemnul se prelucreaza mai usor si in multe locuri iar plasa se gaseste la Dedeman, LeroyMerlin, Hornbach, etc.... chiar mai multe modele din care poti sa alegi. Tot in magazinele astea sunt tot felul de profile de aluminiu care ar putea fi folosite ca intaritiro, ca osatura a carcasei.

Link spre comentariu

Cine mai vrea finali, MJL4302A si MJL4281A, mai am fix 12 perechi de care ma pot lipsi, adica pentru 4 etaje finale; 2 amplificatoare stereo.

40 lei perechea.

Dorin  aka sk24pbo, a luat mai demult de la mine mai multe perechi in schimbul unei carcase, (in care voi finaliza si eu un amplif a la Leco), sa va spuna el comportamentul acestor MJL-uri vs 2SA 2SC.

Spor la treaba, colegilor!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 44 minute, Dan85 a spus:

sau te referi la legaturile in carcasa

Da. :reytre La lipeli stau binisor. Sau... nu lipeli le zice?

La managementul interior al carcasei ma refer si la legaturi, bineinteles.

Acum 56 minute, sk24bpo a spus:

Eu am recomandat carcasa de la Modushop tocmai pentru usurinta lucrului, pentru comoditate

Un link? multumesc.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, vijelie02 a spus:

Modushop.biz

:aplauze

Un link pentru carcasa recomandata. 

@sk24bpo nu a scris ca a recomandat "o carcasa" ci "carcasa de la Modushop", adica una anume.

Posibil sa fie asta?

Nu stiu cat mai inseamna transportul, dar o carcasa gata cpnfectionata mi se pare o alegere ideala si comoda si, mai ales, garantatapentru un user fara experienta in carcasare. Eu am sa aleg, in functie de recomandarea lui @sk24bpo, o carasa Modushop.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
1 oră în urmă, DjLeco a spus:

Dorin  aka sk24pbo, a luat mai demult de la mine mai multe perechi in schimbul unei carcase, (in care voi finaliza si eu un amplif a la Leco), sa va spuna el comportamentul acestor MJL-uri vs 2SA 2SC.

Spor la treaba, colegilor!

Ambele nume le am in buletin dar multa lume ma stie cu Raimond :)  Tranzistorii de la Leco au fost si sunt foooarte robusti, n-am stricat si nu s-a stricat niciunul si am luat muuulti, cred ca vreo 50 de buc ? Acolo unde se cere rezistenta extrema MJL4281 sunt foarte foarte buni. Sunt tranzistoare care sa functioneze zeci de ani dar unde costul amplificatorului trebuie tinut in frau merg perfect si banalii 2SC5200 daca nu sunt chinezarii care sa dea surprize. Se pot folosi finali de 100w-150w fara probleme, nu-i musai sa fie de 250w daca bugetul este limitat.

Carcasa de-a gata se gaseste la Modushop.biz Ok, o sa o caut si iti pun direct link la ea sau la ele. Ideea este ca sunt cele DISSIPANTE

Editat de sk24bpo
Link spre comentariu

La Dissipante ma gandeam si eu, aceasta cred ca ar fi ok: https://modushop.biz/site/index.php?route=product/product&product_id=190

Front panel 10mm. Este de 360x300x80mm. Sau trebuie de 360x400x80mm (dimensiuni interioare)?

Pretul este cu taxe si transport in Ro - pentru carcasa din link - 131 Euro.

Coletul are 13kg. Ma feresc eu de lucruri grele, dar se pare ca nu voi avea incotro, va trebui sa-mi intaresc pardoseal si sa renunt la stndul multimedia cu blat de sticla de care eram asa de mandru. Bucuria nevestei, fiind negru acel stand, si sticla pe deasupra, stergi praful si dupa doua minute trebuie sters din nou.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări