Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Acum 6 ore, Faust2018 a spus:

Cind sunt două transformatoare nu se fazeaza nimic cind se leagă in serie cele două secundare  , ca să obtii nulul ( 0 )  sau AC0AC , sunt două cîmpuri magnetice diferite , independente . Se fazează două înfășurări secundare cind sunt bobinate pe același miez .

Ati auzit zgomotul?

Tocmai s-a întors în mormânt domnul Scott (ala cu T-transformer), fostul asistent al domnului Tesla. Nikola Tesla.

Ce ziceti, aici câte fazari avem?

usmer.gif

Link spre comentariu
Acum 5 ore, miticamy a spus:

fazare3iul.jpg

Imaginea asta poate induce in eroare.

Daca consideram ca firele au culorile indicate si cele 2 trafuri sunt indentic bobinate o sa avem 0V intre cele 2 fire bleu. 

Daca regula de baza e ca infasurarile incep mereu din stanga (ca regula ad-hoc) atunci o sa avem suma tensiunilor celor 2 secundare.

E bine sa marcam inceputul fiecarei infasurari sau sa renuntam la culori. 

Link spre comentariu

Am vazut pozele lui @flomar si trafurile nu sunt constructiv identice ci doar poate electric (acelasi nr de spire si aceeasi sarma). Ce am dorit sa scot in evidenta este ca la 2 trafuri identice nu mai este nevoie de voltmetru sau marcare faze tocmai pt ca sunt IDENTICE si oricum ai marca fazele vei ajunge la acelesi legaturi aratate de mine. Dovada este si impartirea desenului lui @Shambala in doua, daca sunt identice ce a adus nou fata de desenul meu marcarea fazelor?

fazare-trafo.jpgfaz-sha.jpg

Link spre comentariu

Raimond inca de la începutul proiectelor SARA propune un amplificator de 100W/8ohmi. Chiar daca din modulele astea se poate stoarce mai mult, Raimond stie mai multe decat stim noi de a ales etajul final cu cate 3 perechi de tranzistori.

Cred ca analiza lui sesebe de aici e corecta

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Thunderer a spus:

Imaginea asta poate induce in eroare.

Nu te induce in eroare decat daca trafurile alea doua sunt diferite.

Daca sunt identice (ca de aia a pus miticamy poza aia), clar sunt bobinate la fel, iar fazarea aia n-are cum sa fie gresita in cazul ala.

Link spre comentariu

Cind sunt două transformatoare nu se fazeaza nimic cind se leagă in serie cele două secundare  , ca să obtii nulul ( 0 )  sau AC0AC , sunt două cîmpuri magnetice diferite , independente . Se fazează două înfășurări secundare cind sunt bobinate pe același miez .

Editat 19 ore în urmă de Faust2018

Ce imi place că v-am agitat :57.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Iago

Editat 59 minute în urmă de Faust2018

Cum Iordache, Serban, Nicolicea, Veorica au distrus un partid asa si forumul va fi preluat de cei cu muschi. Succesuri multiple!
Si editari multiple. 

Link spre comentariu

Fara aviz nici nu se uita la mine.

Tu nu stii cum este traficul in Bucuresti? Pana la Otopeni au venit repede, de acolo pana la mine in Berceni este alta poveste. :91

Iar la mine la oficiul postal statul la coada este cu durata de cel putin o ora. Se misca fetele alea ca odata mi-a expirat buletinul pana am ajuns la ghiseu. :hdgfhgdf

Hopa!!! Sunt off-topic, asta nu este topicul de bancuri. :39

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări