Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

CristiZ

Postări Recomandate

dar varianta unui traf (cu o singura infasurare) si cu doua module de redresare pt fiecare canal?

Editat de daniels
Link spre comentariu

Sincer nu va complicati si sa va treziti cu brum. O alimentare clasica bine implementata suna excelent. Nu faceti economie la traf, conzi si punte redresoare si veti fi super multumiti. Cei cu experienta mare pot incerca si altceva dar restul vedeti-va de treaba.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, sk24bpo a spus:

Sincer nu va complicati si sa va treziti cu brum. O alimentare clasica bine implementata suna excelent. Nu faceti economie la traf, conzi si punte redresoare si veti fi super multumiti. Cei cu experienta mare pot incerca si altceva dar restul vedeti-va de treaba.

Se intelege ca recomandarea dvs este sa se foloseasca doua transformatoare

Link spre comentariu

Eu personal am sa-mi fac traf (sau trafuri - inca nu m-am hotarit) la Petra Iasi.

Am mai multe transformatoare facute la ei si sint foarte multumit si de transformatoare dar si de colaborarea cu ei, ca sa nu mai spun ca-s la o strada distanta de mine.

Recomandarea mea este sa folositi doua transformatoare exact din motivele enumerate mai sus. Singurul dezavantaj il reprezinta pretul mai mare, in rest sint numai avantaje.

Link spre comentariu

Ok, mergem pe o comanda la petra. Ce specificatii trebuie sa aiba aceste transformatoare? Bineinteles, in configuratia fiecare canal cu transformatorul lui.

Link spre comentariu

Din cele cumparabile mergeti pe Talema. Daca le faceti, comadati-le la Petra sau Romtoroid dar mare atentie, cele industriale ieftine sunt sub cele Talema. Va trebui sa dati comanda pt unele bune care evident sunt...mai scumpe. Cereti sa aibe B=1,5T. Treaba voastra daca puneti unul sau doua dar sa aibe de la 400VA in sus. Eu recomand cam 500-600VA putere totala. "Nebunii frumosi" cu boxe fff bune pot urca la 800va-1.000va putere totala desigur.

Link spre comentariu

Cu aceasta intrebare ajungeti in zona in care nu va vor mai place raspunsurile primite  :)

Fara gluma, se pot da mai multe sugestii  -  cu variatii de pret de peste x3 sau x4  intre cea minimalista si cea de top.  Si ma refer exclusiv la trafuri Petra.

Pregatiti-va sufleteste pt cea mai scumpa componenta a amplificatorului. De departe.

Exemplu mediu  - 2 trafuri a 500VA cu infasurari separate (nu cu priza mediana), cu infasurare ecran intre primar si secundar, si cu inductia nu mai mare de 1,2 T. Obligatoriu ecran magnetic exterior format din 7-10 straturi de tabla.

Un pas mai sus ar fi 2 bc a 630-650VA  cu inductia sub 1,1T.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Nu cred ca toti vor dori acelasi tip de transformator.

Intr-un sistem mai serios, nu de duzina, diferentele de amprenta sonora pot fi foarte mari. Din pacate si cele de pret.

Totusi o comanda simultana mai mare poate aduce un mic discount.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Sunt convis ca transformatorul este piesa cea mai grea din orice punct de vedere :rade:

Mergem pe 2 buc 500VA cu ecran intre primar/secundar si ecran magnetic exterior? Ce tensiuni in secundar? 40V pe ramura?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Dan85 a spus:

Cred ca-s mai scumpe față de o comandă custom la Petra sau Romtoroid.

Nu este deloc asa! Atasez print screen cu oferta facuta de PETRA, respectiv cu factura emisa de TME cateva zile mai tarziu. Concluziile le trageti singuri.

petra.png

TME.png

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări