Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Acum 21 minute, niksound a spus:

pentru doua PCB-uri.

Doua PCB-uri inseamna un kit.

Acum imi dau seama de o eroare in ce am scris anterior. Cei cu mai mult de un kit trebuie sa voteze de un numar egal cu numarul de kituri comandate.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Acum 1 oră, zvonacfirst a spus:

acolo unde am, de exemplu, cantitate conditionata 100+ iar necesarul nostru este 100buc, sa trec 101buc pentru a obtine pretul mai mic

Atentie la componentele pasive unde cantitatea minima este 100! Se livreaza in multiplu de 100.

Link spre comentariu

Sa va scrieti cu un marker rezistent la apa undeva pe spate SARA-2016 pentru ca peste un an, doi,  este foarte plauzibil ca unele dintre cablaje sa ajunga la alti oameni care nu vor stii de unde sa ia schema sau macar despre ce amplificator e vorba ca sa stie unde sa caute pe net. Mai ales daca vor trebui depanate de altcineva peste niste ani. Nu e o chestiune de fitze, e o chestiune practica.

Link spre comentariu

Sau un sablon facut pe laser pe care fiecare il poate folosi sa vopseasca cablajul. Sau autocolant bun taiat la cater-ploter lipt oriunde, inclusiv pe carcasa. Sau printare si taiere autocolant. Pe

ultimele doua le ofer eu gratuit daca realizam un design. Eu as trece si sk24bpo

Printarea pe autocolant de care zic va rezista in timp. O folosesc la autocolantele ce se pun la “atentie sistem de alarma” sau “supravegheat video 24h” si astea sunt lipite in soare si tin fara exagerate cativa ani buni

Link spre comentariu

Ma rog, ati vazut ca Coco deja confunda versiunile....:-)  daramite peste 2...3 ani... Eu care le-am proiectat dupa un an cand am reluat schema ma uitam ca curca-n lemne :-)))))) Mi-a trebuit o ora, doua ca sa imi reamintesc toate chchitzele. Asta e, timpul sterge memoria ceva de groaza. Pe cablaje puteti scrie cu markerul SARA-2016. Baieti ati avut o idee chiar f buna... sa realizam un autocolant cu schema, pe care sa-l lipim la interior pe un capac de-al carcasei. Daca se poate realiza usor eu zic ca merita, ca-si va arata rostul in timp, daca e scump ramane doar marcajul cu un marker.

Link spre comentariu

Referitor la topic. Pana mai ieri amplificatorul s-a numit Sara-v1.2 si era prezentata o schema cu puncte de conexiune lipsa sau in plus. De azi se numeste Sara-2016, din punctul meu de vedere e corect, e schema lui raimond, valorile pieselor sunt alese de el si vreau sa le respect intocmai,  de aceea vroiam sa fiu sigur de schema. Personal mie imi place curent mai mare prin Zennere, dar banuiesc ca a facut diverse teste, poate zgomotul creste, etc, merg pe mana lui. In privinta depanarii cred ca ati observat ca dupa plantare nu se mai vad nici valorile, nici nume de componente nu sunt, pe mine nu ma deranjeaza, ca nu revand.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sincer, nu cred ca trebuie sa va inflamati. Pana la urma este bine ca s-au clarificat unele lucruri (de exemplu, noi vorbim despre SARA 2016 - schema lui Raimond, iar fisierele postate de mine erau SARA revizia 1.2 - o denumire data de mine acestei variante de cablaj; nu aveati cum sa imi cititi gandurile).

Este relativ normal sa apara diverse erori estetice - nu se imtampla doar la noi (recent am participat la un group-buy pe diyaudio si sincer...am ramas destul de dezamagit referitor la calitatea silk-screenului si a atentiei la detalii desi era runda a 12a). Tocmai pentru a evita asemenea neplaceri am rugat inainte de comanda sa mainverifice cineva, inclusiv gerberele. Pe de alta parte, nici nu poti multumi chiar pe toata lumea.

Din punctul meu de vedere, important este ca au ajuns cablajele. De acum, atentie mare la plantarea lor si la punerea in functiune.

Link spre comentariu

OK, oameni buni, cei care vor sa vanda sa puna schema in carcasa, sa scrie cu markerul, sa puna autocolante sa faca ce le mai trece prin cap. Eu unul, nici nu ma gandesc sa vand. Daca imi va reusi proiectul, voi fi asa de incantat si de mandru ca il voi sterge de praf de doua ori pe zi.

Pana la urma, cei care am ales sa construim acest amplificator suntem beneficiarii muncii de conceptie a doi oameni. Ceilalti, implicati in activitati colaterale, au si ei rolul si meritele lor, dar asa este normal in proiecte comune. Punem umarul la treaba fiecare dupa stiinta si dupa puteri. Dar critica este la nivel de arta in tara asta.

Am inteles ca @vlad228 a construit deja amplificatorul si functioneaza impecabil, asa ca, daca voi da gres, vina va fi doar a mea si niciodata nu il voi invinovati pe cel care a facut schema sau pe cel care a facut cablajul atata timp cat nu sunt in stare sa fac prin forte proprii ceva mai performant. 

Si acum on topic:

Deoarece nu am fost pe faza la timpul potrivit, caut inca 4 amatori, de preferat din Bucuresti sau imprejurimi, pentru un group-buy pentru a comanda radiatoare.

La TME pretul pentru 10 buc este cel mai convenabil.

De preferat din Bucuresti pentru a elimina taxele de expediere care cresc pretul radiatoarelor. Dar daca sunt doritori din tara si accepta plata transportului... nu-i problema. 

Daca sunt mai multi doritori decat cei 4 + subsemnatul... nu-i problema, se pot face doua comenzi. Un colet cu 10 radiatoare este suficient de mare si de greu, cu mai multe se ingroasa gluma.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Las ca si la quad unii se laudau ca merge ceas, rupe tot, extrem de extrem, si de il luai la bani marunti vedeai ca nici macar finalii nu sunt atacati corect si sunt limitati puternic in curent.

Asa ca nu te entuziasma prea tare, cand faci un lucru il pureci la sange. Ca pt tine il faci.

Link spre comentariu

Asa sunt eu mai entuziast. Am scris mai sus, daca nu merge nu arunc acuzatii, imi voi linge ranile si gata.

Eu sunt unul dintre cei care au ales sa faca acest amplificator asumandu-si riscuri. In cazul meu, cel mai mare risc sunt eu insumi. De ce? Pentru ca exprimari de genul "finalii nu sunt atacati corect si sunt limitati puternic in curent" sunt peste puterea mea de analiza si am ales sa fac o lucrare mult mai complexa decat mi-ar permite expertiza pe care o am in domeniul electronicii.

Dar, de cand ma stiu, fiind adeptul unei abordari optimiste si al stabilirii de obiective ambitioase, cred ca montajele vor merge.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări