Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Acum 8 ore, cocochannel a spus:

Greseala mea, exista o schema sara-2016, eu auitam pe alta versiune de sara anterioara.

:) Pentru a nu se crea confuzie si pentru a nu complica lucrurile prea tare, acum 3 ani am hotarat sa realizez o singura schema, denumita SARA-2016. Am simplificat-o indeajuns incat sa nu puna probleme la punerea in functiune, sa fie apropiata ca idee de cele clasice pentru a putea fi depanata si inteleasa usor in orice conditii de catre un electronist de nivel mediu dar sa pastreze performantele si sunetul foarte bun.

Asadar avem o singura schema, SARA-2016, nu va faceti griji, nu avem cum sa ne incurcam. Scrie inclusiv pe ea cu rosu cum o cheama. Pot exista mai multe versiuni de cablaj, corect, cum sunt cele de la Vlad, Alexmm, etc... dar schema ramane aceeasi, nu-i bai.

522778381_sara-highslewrate.jpg.c5b36a567bbcc33b539efab1a539db6b.jpg

Link spre comentariu
Acum 11 ore, vlad228 a spus:

R2 este rezistenta de 10 ohmi/3W, este in paralel cu bobina de pe iesire.

R54, 62->66 sunt rezistentele din emitorii finalilor: 0R22 la 3 sau 5W.

Pe schema postata de @sk24bpo am gasit altceva:

R2 --> 20k

R54 --> 100

R62-66 --> nu le-am gasit

Ca sa nu mai zic ca lista nu prea bate cu schema. Sau invers.

Imi scapa mie ceva?

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Ok...nu stiu daca s-a inteles pana acum (se pare ca nu) ca schema din eagle respecta schema postata de raimond mai sus (SARA-2016), DAR numerotarea componentelor din eagle NU are legatura cu numerotarea componentelor din schema postata de Raimond (numerotarea componentelor tine de ordinea in care au fost ele asezate in schema). Eu am postat schema din eagle in format pdf, o lista de componente generata din schema eagle si actualizata pentru cablajul dat si fisierele eagle.

Daca veti verifica lista de componente postata de mine si o veti compara cu lista de componente generata direct din eagle, veti observa ca exista niste condensatori in plus. Asta se intampla deoarece eu am adaugat pe cablaj posibilitatea de a folosi doua tipuri de capsula (cu grid diferit) pentru condensatorii electrolitici din dreptul finalilor si am dublat (pentru cine vrea sa experimenteze) condensatorii smd 1206 de 100nF care sunt in paralel cu acei electrolitici.

Cablajele au pe ele valoarea fiecarei componente (nu si numarul ei) deoarece mie mi se pare mai simplu, in momentul plantarii, sa vad ca intr-un anume loc trebuie sa montez o anumita valoare (in loc sa stau sa ma uit pe schema si sa caut valoarea componetei Rx).

Aveti postate in topic fisierele eagle (permit urmarirea facila a schemei si a cablajului din acest group-buy), schema lui Raimond si lista de componente editata de mine. Cu niste verificari simple se pot afla detaliile referitoare la fiecare componenta in parte.

Raspunsul meu referitor la acele rezistente este bazat pe schema si numerotarea din eagle (cel putin eu asa am crezut ca reiese din intrebare).

L.E. Mai atasez o data, ca sa fie totul la un loc, un folder care contine fisierele eagle (exista o versiune free care le poate deschide), schema exportata din eagle in format pdf schema SARA-2016 postata de raimond si o lista de componente in format open office (merge deschisa in excel). In lista de componente veti gasi valorile componentelor necesare si numarul de bucati din fiecare componenta pentrru o singura placa. Pentru doua cablaje numarul de componente se dubleaza. De asemenea, sunt trecute si cateva informatii referitoare la capsulele utilizate.

Pentru ca oricand exista posibilitatea unei erori, mai poate verifica cineva, cu oricare din cele doua scheme ca in lista sa fie numarul corect de componente (de exemplu rezistenta de 100 ohmi ....x bucati), faceti lista de cumparaturi si dati comanda. 

Sper ca am reusit sa explic suficient de clar. Daca sunt nelamuriri, mai intrebati.

Documentatie SARA.zip

Editat de vlad228
corectare arhiva
Link spre comentariu

Acum este clar. Multumesc @vlad228.

Am incercat sa fac o simulare de pret, punand intr-un tabel componentele cu cantitati pentru 25 de kituri (a cate doua cablaje).

Situl este TME.

Am pus si linkul pentru fiecare componenta ca sa vedeti ce am selectat.

Acolo unde nu am stiut ce sa aleg sau nu am gasit componenta am insangerat locul. La condensatori nu m-am bagat deoarece stiu ca au fost unele discutii pe acest subiect si am zis ca poate se baga cineva mai cunoscator.

Am adaugat si un sheet Digi-Key cu niste tranzistoare care nu se gasesc la TME.

SARA - BOM.xlsx

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Acum 1 oră, CristiZ a spus:

Parcheaza-le pentru un set sa isi faca fiecare calculele si apoi completezi pe masura ce afli restul componentelor

Pe randul 74 este calculul pentru valoarea unui kit.

Sunt componente care se dau la cantitate minima si sunt situatii in care cantitatea minima este mai mare decat necesarul  Asa ca nu prea este realist sa faca fiecare calcule doar pentru el.

Am sa le parchez si anunt.

Acum 1 oră, cristi7521 a spus:

Se mai pot pune in lista

Adaugate.

Acum 1 oră, cristi7521 a spus:

Pretul de la Digikey este in USD.

In USD l-am pus si eu.

LE: intre timp am parcat componentele.

Link: https://www.tme.eu/ro/parking/6d2aaa941b1ce2acbb4dcd0f6f07d17fe5889427.html

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări