Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Eu vorbeam de schema. Daca schema nu e precum cablajul poate nici valorile care sunt pe cablaj nu corespund schemei. Pana la urma sursele de curent constant ce curent trebuie sa asigure ? ca mie imi iese cam mic, dar probabil gresesc undeva.

Link spre comentariu

Nu.

Partlist si surse (magazine) pt ea, eventual alte groupbuy-uri pt piese raman tot aici.

Daca simtiti nevoia faceti un nou subiect cu sfaturi pt punerea in functiune si depanare a acestor module.

Subiectul mare SARA ramane doar pt aspectele teoretice.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Valorile de pe cablaj sunt cele de pe schema, si cele cu care amplificatorul este functional. Neconcordante cu valorile din practica sunt cele de la rezistentele notate "800" si "500", in locul carora se monteaza rezistente cu valoare standard. Tot asa, R11 din schema de mai jos reprezinta semireglabilul pentru reglarea curentului in gol. Valoare acestuia este de 1k (eu am montat initial de 520 ohmi si nu am reusit sa reglez cum trebuie curentul).

Mai multe detalii despre curent va poate da Raimond.

SARA-2016 schematic.jpg

Editat de vlad228
Link spre comentariu
Acum 13 ore, cocochannel a spus:

Eu vorbeam de schema. Daca schema nu e precum cablajul poate nici valorile care sunt pe cablaj nu corespund schemei. Pana la urma sursele de curent constant ce curent trebuie sa asigure ? ca mie imi iese cam mic, dar probabil gresesc undeva.

Auzi, da matale vrei chiar mura-n gura ?

Daca componentele pe silk pot fi cumva spurcate din diferite greseli, matale nu poti urmari traseele de pe cablaj cu schema electrica ?

Totul e la vedere cu schema si valori, nu e nimic secret.

Link spre comentariu

Ma bag si eu la componente.Cu tot cu finali. :reytre

Ma pot ocupa de una dintre comenzi, pentru ca ma gandesc ca vor fi mai multe. I-ar fi greu unui singul om sa gestioneze toata cantitatea de componente.

Poate ne impartim sarcinile pe orase ca sa fie mai usor cu expeditia. Eu as putea sa ma ocup pentru Bucuresti, de exemplu.

Sau pe tipuri de componente ne putem imparti.

Se vor aduna colete mari si grele, probabil.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Este destul de greu de facut o estimare pentru ca pretul depinde foarte mult de numarul de bunati.

La TME de exemplu pentru tranzistor MJL4281 pretul este 39.73 lei pentru 1 buc si 23.88 lei pentru +25 buc.

Si similar pentru MJL4302.

Mai intai trebuie facut grupul de doritori.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Cine vrea MJL4302A si MJL4281A noi nouti, originali On Semiconductor, am 30 perechi (in plus) la 50 lei perechea.

Cumparate 100 perechi de la FARNELL, (la cantitate sa fie mai ieftine) pentru un proiect care mai intirziie, iar restul ce este in plus ii tineam pentru reparatii.

Cine este interesat, PM me.

Succes cu proiectul!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu cred ca pentru inceput ar fi necesara o lista cu toate componentele pentru o placa PCB  (mono), cu toate datele necesare, pe cat posibil si un pret aproximativ, daca se aduna un numar minim de doritori. Dupa aceea ar mai fi poate necesara o alta lista cu componente pentru partea de alimentare, care sa cuprinda condensatoarele , diodele sau puntile redresoare si transformatoarele , care pot fi : 1buc/statie avand putrerea necesara sau doua, cate unul pe fiecare canal cu puterea necesara, dupa preferinta, tot insotita si de un pret posibil in functie de numarul de doritori. Daca e sa exageram un pic, putem imagina diferite variante, cum ar fi : toate componentele de pe PCB statie dar fara finali , doar componentele pasive, sau doar cele active , toate insotite insa si de un pret orientativ, dar lucrurile se complica foarte mult.  Se pot organiza si grup-buy separate pentru a usura repartizarea componentelor pe doritori, dar este avantajoasa doar pentru cazurile fericite, unde mai multi utilizatorii locuiesc apropiat, de exemplu Bucuresti. In acest caz putem renunta la  trimiterea coletelor prin posta sau curier intalnindu-ne  direct cu  @zvonacfirst , intr-un loc stabilit convenabil de dansul. Este doar o varianta de studiu pe care o sugerez .

Link spre comentariu

C/val transportului pentru "imprastierea" componentelor catre toti doritorii va ridica oricum pretul, de aceea am sugerat sa facem grupuri pe criterii geografice.Sau sa reducem numarul de colete folosind expedieri pe criterii geografice.

O lista a componentelor este pe pagina anterioare postata de @Thunderer2018. Ar putea fi exportata acea lista intr-un format mai istet, de exemplu ceva de forma tabelara? Asa in format text, si ala destul de ciudat, este greu de gestionat.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări