Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Eu pe acelea indicate de tine vreau sa le folosesc la noul amplificator; vor forma lateralele carcasei. Panoul frontal il voi face tot la schaeffer.de din aluminiu de 3 sau 4 mm, iar cu panoul di spate, inca nu m-am hotarat. Oricum, in cazul meu, carcasa va fi mult mai simpla ca si constructie fata de cea a amplificatorului actual (acum nu ma voi mai grabi).

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Dan85 a spus:

Super!! Chiar ma gandeam de unde sa cumpar  aluminiu gata debitat. Am radiatoare de la AS2050, arata impecabil, pot incerca sa manufacturez o carcasa. Multumesc pentru link!

Acum ca mi-ati dat un deget, vreau toata mâna. De unde cumpar tabla de fier, 1,2mm, decupata la dimensiunea capacelor superior/inferior?

Mi-am amintit de colegul cristinel_bm.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Citat

De radiatoarele astea ce spuneti?

Aveti alte variante mai bune/ieftine?

De bune sunt excelente dar intregul proiect nu este unul ieftin, este gandit sa poata inlocui amplificatoarele comerciale, cu succes, pe o paleta larga de boxe bune. Cumva trebuie integrat intr-un lant audio cu pretentii asa incat sa para ieftin in comparatie cu amplificatoarele de firma care au aceleasi performante. Daca tinta finala este un sistem incropit pe genunchi, din dezmembrari, atunci amplificatorul va parea ca este scump. 

Eu sincer as merge pe o carcasa cu radiatoare bune si care sa si arate omeneste, ceva de genul https://modushop.biz/site/index.php?route=product/product&path=103&product_id=197

Editat de sk24bpo
Link spre comentariu
Acum 14 minute, sesebe a spus:

Mie personal nu-mi place carcasa aia.

Prea butucanoasa. Groasa (3U si eu nu vreau mai mult de 10cm inaltime) si prea scurta (adincime prea mica).

In fine, fiecare cu preferintele lui.

Adancimea este de 300mm, exact ca la radiatorul tau, dar daca doresti mai adanca exista si o varianta un pic mai scumpa dar de 400mm. https://modushop.biz/site/index.php?route=product/product&path=103&product_id=201

Link spre comentariu
Acum 23 minute, sesebe a spus:

In fine, fiecare cu preferintele lui.

Care preferinte...???  :)  Se pune cumva problema ca unii dintre noi au bun gust iar altii nu ? Sa fim sinceri pana la capat, banul dicteaza "preferinta", toti am dori o carcasa de genul asta dar... no money, no funny. https://www.aliexpress.com/item/32954995169.html?spm=2114.search0604.3.23.86617f83NtCZro&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_3_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10304_10307_10820_10301_10821_537_536%2Csearchweb201603_53%2CppcSwitch_0&algo_expid=27c1609b-e025-4631-8e48-92f51299c08e-6&algo_pvid=27c1609b-e025-4631-8e48-92f51299c08e&transAbTest=ae803_3

Link spre comentariu
Acum 9 minute, sesebe a spus:

Nu ascult cu sute de wati in casa ca sa-mi trebuiasca cutii si radiatoare chiar asa de mari.

N-oi asculta tu la sute de watt dar daca vrei sa faci aparatul corect si daca-i pui rezistente de emitoare de 0,22 ohm, va trebui sa disipi circa 40w pentru clasa B optim, adica sa ai distorsiuni minime. Mai adauga si ce-ti mai cere boxa si vezi cam care-i temperatura pe un radiator mic. Deja se schimba treaba...

Link spre comentariu

Mai nene, oi fi proiectat tu amplificatorul asta dar dacă realizarea practica este a mea iar utilizator final voi fi tot eu, atunci îl voi regla asa cum vreau eu. 

Din punctul meu de vedere, sa disipi 40W într-un final în clasa AB este bătaie de joc. Pt asa ceva s-a inventat clasa A si fanii acestei clase spun ca suna mai bine decit orice clasa AB (eu nu sint fan clasa A, nici nu prea am ascultat clasa A) Iar daca tot e sa disipi putere aiurea atunci dece nu un amplificator pe tuburi?

Asa ca nu mai încerca să-mi bagi pe git carcase de la modulo-shop pt ca mie personal nu-mi plac, iar dacă sint dispus sa dau 3.5 mil numai pe doua radiatoare numai zgircit în alegerea carcasei nu poți spune ca sint.

Macar te-ai uitat la radiatoarele alese de mine? Au 0.4gradeK/W iar la acei 40W disipatie (cit zici tu ca ar trebui sa am la un reglaj corect din punctul tau de vedere) vor avea o crestere de temperatura peste ambiant de NUMAI 16 grade. Acei 40W vor fi disipati de 6 tranzistoare deci cam 7W pe tranzistor. Adaugam o rezistenta termica de contact intre tranzistori si radiator de 1.5gradeK/W / 6 tranzistoare avem 0.25gradeK/W echivalent. In total pastila de siliciu va fi mai calda decit ambientul cu (0.4+0.25) grade x 40W = 26grade mai calda decit ambientul - ABSOLUT REZONABIL chiar si cu 40W disipatie.

Dece ma ataci cu postari de genul acesta: " Se pune cumva problema ca unii dintre noi au bun gust iar altii nu ? "

Am spus eu asa ceva?

Daca mie imi plac brunetele si tie blondele (sau invers) atunci inseamna ca eu am prost gust sau invers?

Dupa ce ca ti-am facut un review foarte favorabil si complet neinteresat (pur si simplu mi-a placut cum suna) la amplificatorul proiectat de tine acum nu-ti convine ca mie nu-mi place carcasa aleasa de tine?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

To Sesebe & all - sunt sigur ca Raimond nu a vrut sa jigneasca pe nimeni.

Am folosit multe carcase de la Modushop si sa stiti ca impresia nu este deloc de "butucanoase", dimpotriva, dimensiunile  - pe viu - sunt destul de armonioase. Insa senzatia de "bun gust" - perceputa imediat, este data de finisajul f f bun al mastii frontale, mai ales la modelele cu fata de 10mm

Absolut incomparabil cu ce se poate scoate .acasa "pe genunchi" sau chiar in multe ateliere.

Cocochannel, nu se vad radiatoarele  in acea carcasa,. dar sunt absolut convins ca si ele si alimentarea sunt cam prea mici pt Sara 2016 cu 6 finali de 200-230W pe canal. Iar sa o "castrezi" din start e pacat .... 

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Eu am pus link-ul la acele radiatoare exact in ideea asta, sa-si dea cu parerea lumea dar se pare ca "nu-s bune", cel putin pt unii.

Cumparind peste 10 buc (adica pt 5 sau mai multe amplificatoare) pretul scade semnificativ.

Au dimensiunile 300 x 100 x 40mm (30cm x 10cm x 4cm).

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări