Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

1 oră în urmă, vijelie02 a spus:

@maxente : uite ce ai zis cu ceva pagini in urma: Am in plan sa ii ''indulcesc'' putin comutatia hard, sa ne ducem putin mai spre soft switch ca sa scapam de mizerii la comutatie.

Da, vreau sa fac niste surse fara bobina serie cu primarul transformatorului.

Link spre comentariu

De ca nu luati profile de la Schroff ? E firma nemteasca, vinde in Romania, pentru serii mici sunt excelente. Iti faci front si back plate-ul cum vrei. Iei profile mai lungi si le tai cum vrei.

Schroff.

Link spre comentariu

Referitor la carcasa, eu zic sa va ganditi fiecare ce putere vreti sa scoateti din amplificator, deci sa decideti tensiunea de alimentare folosita, apoi curentul de repaos si in final puterea disipata pe radiatoare.

Carcasa se alege (in foarte mare masura) in functie de radiatoare 

De ex eu nu agreez racirea activa asa ca folosesc radiatoare mari, montate la exterior. Pt asta folosesc doua solutii - cea cu lateralele carcasei facute integral din radiatoare, si mai rar, cea straveche a carcasei tip amplificator cu lampi, cu radiatoarele montate la spate, mai sus (ex ilustrativ Hiraga lui Dan W). Ambele solutii sunt scumpe si impun un bun finisaj al radiatoarelor. 

Editat de Shambala
Link spre comentariu
2 hours ago, Shambala said:

... cea cu lateralele carcasei facute integral din radiatoare...

De departe cea mai buna. Daca si restul carcasei e din aluminiu, ai dat lovitura, caci toata carcasa e un radiator "extins". Cu ceva puncte de transfer imperfecte, dar functional.

Link spre comentariu

Sigur ca eloxarea e mai buna dar depinde si de pret.,  Daca costa cat radiatoarele ....   Oricum, acestea sunt destul de mari asa ca  Rth_vopsea este acoperita lejer.

Pt a avea destul loc in carcasa eu o fac cu adancimea de 40-45cm, depinde ce radiatoare gasesc. 

Ca optiune personala folosesc placi frontale de grosime mare  - 1-1,2 chiar 1,5cm.  Le prind cu corniere late si f groase de radiatoartele laterale si obtin o punte termica serioasa intre acestea. Plus un spor de radiator.

Placa spate am facut-o in trecut din tabla de Al de 4-5mm,  dar acum pun tabla de OL de 1,5mm pt ca nu vreau sa fie prea calda in zona conectorilor.

LE - Placa frontala groasa permite gaurirea partiala (cca 75% din adancime),  asa ca se pot prinde cornierele prin spate,  fara suruburi vizibile pe fata (ca la carcasele de la Modushop)

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Acum 8 ore, Dan85 a spus:

Am observat ca sunt foarte multi membri din Iasi...

Se accepta, in masura in care cineva se arata disponibil, sa trimit un singur colet cu FanCurier in care sa fie cate un plic pentru fiecare?

Hai ca ma ofer eu, mai ales sa te iti usurez munca putin ca ai facut deja destule pentru comunitate. Rog colegii din Iasi ca dupa ce ajung placile, sa ma contacteze in privat ca sa le spun unde sa vina sa le ia, undeva in zona Tg. Cucu. In mesaj sa spuna id-ul de pe forum si cate placi au comandat.

Cam cati suntem din Iasi?

Link spre comentariu
Acum 15 ore, Shambala a spus:

Ca optiune personala folosesc placi frontale de grosime mare  - 1-1,2 chiar 1,5cm.  Le prind cu corniere late si f groase de radiatoartele laterale si obtin o punte termica serioasa intre acestea. Plus un spor de radiator.

Unde se pot gasi de cumparat placi din aluminiu ?

Asta cred ca e cea mai simpla si buna solutie sa folosesti cutii de la amplificatoare vechi. Cu doua placi din astea de aluminiu (una in fata si una in spate la mufe), bine finisate, nici nu iti dai seama ca e o cutie veche de la altceva.

Link spre comentariu

@ Maxente - cutii vechi de la alte aparate am folosit la altceva decat amplificatoare.

Pt amplificatoare cu radiatoare laterale si fata groasa am construit carcasa in totalitate,  pt ca nu se poate refolosi nimic de la alte carcase. Fundul - chiar ranforsat, tot trebuie sa fie mult mai gros decat ce s-ar putea recupera de la carcasele de fabrica, la fel si spatele, nu prea am gasit mai gros de 1mm la nici o carcasa recuperata. Plus ca amplificatoarele vechi mari (chiar defecte) se vand mult mai scump decat dvd/cd-platere, receivere satelit, etc.

Frontplate-uri gata finisate [excelent] se pot cumpara de la Modushop.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări