Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy Amplificator SARA

Postări Recomandate

Valorile snubberelor depind de transformatorul folosit, asa ca oricum nu iti folosesc (poate doar orientativ).

Snubberele "de curent continuu" au trecute valorile, dar acelea sunt mai putin importante. (Unii sustin ca ar fi mai eficiente puse pe cablajul final, altii zic ca asa formeaza circuite oscilante impreuna firele de alimentare.)

Cauta in topicul Sara ca este undeva postata o modalitate de calcul.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

In principiu, eu am folosit diode byv79-200 im sursa mea. Acestea sunt de tip soft recovery si din cate am fost sfatuit, acestea nu au nevoie de snubber. Oricum, pe cablaj este spatiu pentru snubber RC.

Nu sint valori critice in sursa de alimentare. Voi incerca sa fac zilele urmatoare o lista de componente.

Link spre comentariu

Da, despre aceea era vorba. Si aia are snubbere, iar la restul componentelor nu vad ce nevoie este de valori.

Iti cumperi ce transformator iti permiti (unul sau doua), in functie de el faci redresare cu una sau doua punti, pe un canal sau pe doua, si pui ce electrolitici iti da mana sa cumperi.

In functie de tensiunea de alimentare alegi valoarea bleederelor (rezistentele de descarcare a condensatorilor).

Decuplarile la fel, le pui dupa buzunar (mkp pt "bogati" si mkt pt cei mai "zgarciti").

Daca vrei sa fii audiofil folosesti diode redresoare soft recovery, dar chiar si acolo tot ajuta putin snubberele.

Intre timp a raspuns si Vlad.

LE - de pe schema sursei lipsesc C-urile de pe intrarile AC ale puntilor redresoare (componenta importanta a snubberelor, mai ales in cazul diodelor soft-recovery).

Editat de Shambala
Link spre comentariu

La cati ne-am adunat aici pentru proiectul asta, se poate face cate ceva in plus. Eu cunosc o firma in Iasi care face carcase doar ca nu face cate una si daca ne adunam cativa si discutam putin ce ne trebuie, ma pot ocupa sa adun comenzile si sa discut cu producatorul. Este vorba de aceasta carcasa existenta si de aici sa plecam: https://carcase-electronica.ro/index.php?route=product/product&product_id=55

Link spre comentariu

Dl Cristi, eu nu prea as mai avea încredere sa comand acolo. 

Un prieten a vrut sa facă acolo citeva cutii (zeci de bucăți nu 2-3) și a fost refuzat iar principalul lor proiectant în materie de cutii a plecat din cauza unor neînțelegeri cu șeful. 

Link spre comentariu

Stiu ce spui. E o mica fabricuta si nu schimba oricum linia de productie. Dar nici nu stau intr-un singur om, care a plecat. Sunt sigur ca mie o sa imi faca si 20 de cutii daca vin cu ceva clar, exact cu ajutorul “proiectantului” despre care zici. 

Avantajul major este in cazul lor calitatea produsului si apoi pretul

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări