Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bruiaj Drona

paulb

Postări Recomandate

Acum 7 minute, cdinu332 a spus:

Să combați o ilegalitate cu alta nu este o solutie. 

Tu dai explicații pentru distrugere,  el pentru zbor neautorizat. 

Până la urmă,  vorbim Să treacă timpul și să faci tu postări. 

S-ar putea sa nu fie distrugere ci apararea proprietatii private care este incalcata ! In Lumea Civilizata cam asa se incadreaza daca zboara pe deasupra curtii la distanta mica ! Caci daca zboara la 500 m nu mai este treaba mea ! Dar daca dorel trece pe deasupra curtii si proprietatilor mele filmand pe unde sa intre, ce sa fure si ce fac eu in curte este violarea vietii private si incalcarea proprietatii ! Nu are justificare si interes legitim sa se afle acolo. Crezi ca poate face asta peste casa unui judecator ? 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, ibogdan2001 a spus:

La noi in Ro este o moda "ca asa vrea muschiu' meu" !  In primul rand trebuie ca inainte de fiecare zbor sa dai un telefon sa anunti zborul daca nu stiai !  Apoi violarea vietii private este infractiune. Sa vedem ce justifici in fata judecatorului cand te aflai deasupra curtii mele cu drina filmand caci altfel nu stii ca ti-am dat-o jos si cum... Tipc pt oamenii necivilizati de la noi sa aiba si mult tupeu...

Nu este nici un "asa vrea muschiu meu", cauta si citeste legea, se anunta zobrul obligatoriu doar in apropierea aeroporturilor la turnul de control, in rest este recomandat dar nu obligatoriu. Apoi una este survol ca fac niste poze de sus la oras / panorama etc... si alta e sa o tin deasupra curtii tale sa te filmez pe tine si sa te pun pe nush ce site. Asa ca survolul cu scopul de a face fotografii cu peisajul este 100% legala. Eu de exemplu am aprobare de la mapn primit printr-un simplu mail valabil 12 luni pentru intreg municipul de unde sunt, nu trebuie sa mai anunt pe nimeni daca am chef sa ridic drona sub plafonul de 120m cu scopul de a face poze cu peisajul orasului, daca treaba asta imi cere sa trec peste curtea ta sa ajung la 50-100m mai incolo este perfect legal pentru ca spatiul deasupra curtii tale nu este al tau ci este spatiul aerian naţional, de fapt pamantul tau este strict la 0m de acolo in sus nu iti apartine si atat timp cat nu am intentia sa te filmez fix pe tine sa te pun pe net nu ai nici o baza legala sa interzici treaba asta. Dar da, is multi care se plictisesc de "sa moara capra vecinului ca si-a permis o drona sa ma filmeze fix pe mine cum umblu in pielea goala in curte la mine".

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări