Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bruiaj Drona

paulb

Postări Recomandate

La 23.05.2019 la 23:20, Vizitator a spus:

in definitiv ce te deranjeaza ? ca poate cadea peste tine, ca te filmeaza sau ce ?

te intreb pentru ca nu inteleg ura pe dronele astea, in definitiv spatiul aerian incepe de la firul ierbii.

am avut o alta discutie pe un alt forum despre dreptul la proprietate, si culmea. spatiul aerian incepe de la firul ierbii.

eu doream sa ma joc cu o drona in curte, si puneam o intrebare, de ce n-ar fi legal sa zbor in toata curtea mea, pana la maxim nivelul casei.

una peste alta, daca te deranjeaza atat de mult, primul lucru e ca ai putea sa-i spui sa nu mai dirijeze drona peste casa ta.. e pacat sa te gandesti la "sa dai cu bata" in lucrul omului.

ps: nu ma intelege gresit, dar pe mine personal chiar ma deranjeaza cand vad caini la stana care n-au voie, drone care n-au voie, sa pescuiesti n-ai voie, sa faci nimic ai voie. tocmai de-asta...s-a si ajuns sa zbore omu ala ingradit prin livezi, curti...

in alta ordine de idei s-ar fi dus si el pe un camp cum faceam candva...acum...fiecare cum intelege un hobby.

maine poimaine, ne bat la usa sa nu mai tragem apa la wc noaptea, ca depasim dB.. 

ca deh, pe vecin deranjeaza...

Si pentru ca nu doresc sa fiu OffTopic, ai putea sa o bruiezi cu un amplificator la vreo 2000mW de wifi pe 2.4GHz, daca e pe banda asta. Care apropo, tot ilegal ai fi ca tot restul ...

1. Nu stiu cine detine drona.

2. Nu este drona unei institutii. 

3. Nu am nimic cu nimeni atata timp cat sta cu drona in curtea lui si unde mai vrea el, dar atunci cand o vezi ca survoleaza nu stiu cate case si mai sta pe nu stiu unde, intervine o problema.

4. Daca spui ca te deranjeaza "caini la stana" si mai stiu eu ce, iti vei aduce aminte de acest topic atunci cand vei avea surpriza (doamne fereste, nu doresc asta) sa vii din concediu si sa iti gasesti casa sparta, in urma unui plan bine pus la punct (vederea amplasarii locuintei, geamurile, usile, zonele mai ferite, etc).

5. Cine e pasionat de asa ceva poate lejer sa zboare deasupra locuintei sale, sa se duca pe camp sau unde mai vrea el. Fara sa fiu rautacios, as veni si eu in zona ta si sa ma plimb zilnic cu drona prin curtea ta sau pe langa ea.. asta asa ca sa stiu si eu ce activitati iti desfasori prin locuinta, daca ai mai achizitionat ceva frumos prin curte, ai mai renovat, n-ai mai renovat ceva. Poate vad si ceva ce mi se poate agata de mana sau poate aflu si eu cand nu esti acasa si iti fac o vizita.. Discutia e dusa un pic la extrem dar intelegi in ce zona vreau sa ajung. 

Editat de paulb
Link spre comentariu

Am avut si eu o problema cu o drona manevrata de ceva vecini de la oras care veneau doar in weekend uri. Chefuri, lautari etc nu ma u deranjat insa sa vad cum bazaie deasupra curtii mele, unde eu poate stau in pwla goala, ca asa am eu chef, ma deranjeaza.

Intr o dimineata f devreme le am lasat un mesaj sub stergatoare. Daca mai aud/vad vreo drona pe strada, am sa va arunc cateva galeti de vopsea pe gardul de piatra ce tocmai l ati terminat, pe poarta si pe fatada casei. Credca ies in castig. 
A fost ultima data cand am auzit drona. Le am lasat in fata casei o galeata cu vopsea si o bidinea, cu mesajul de unde vor sa incep lucrarea.

Link spre comentariu

Oare ce este mai periculos? Sa bruiezi o drona ori sa fii survolat de catre ea? Vorbind la modul general, daca ai ceva de ascuns nu ascunzi in curte, daca drona aia cade in cap la cineva, din cauza ca a fost bruiata (da, stiu de toate sistemele ei de siguranta), dar se poate intampla, care este vinovatul? Ala care se juca cu ea ori tu ca i-ai provocat incidentul?

Parerea mea este ca poti face o plangere la organ' si sa lasi in pace drona. Eu m-am dus cu drona din dr taberei pana in rahova si nu s-a intamplat nimic spectaculos, iar dupa o anumita distanta nici nu o mai auzi, ce-i drept zgomotul de fond din Bucuresti este foarte mare.

Link spre comentariu

Omul are dreptul la intimitate. Nu e vorba de ascuns ceva.

Acum e cazul unei drone, cu sau fără cameră, n-are de unde ști asta. Altfel, e același lucru cu unul care stă pe gard și se uită în curte sau te pândește printr-o gaură în același gard.

Îi spărgeam drona de cap imediat, fără discuție. Cheltuielile aferente le suportam cu plăcere dar ăla nu mai cuteza să își zboare vreo dronă pe acolo.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, MOD a spus:

Îi spărgeam drona de cap imediat, fără discuție. Cheltuielile aferente le suportam cu plăcere dar ăla nu mai cuteza să își zboare vreo dronă pe acolo.

Sint drone care trec lejer de 10000E. 

Mai sint si persoane care au autorizatie sa ridica asa ceva (din fericire nu foarte multe).

Te bagi sa platesti o drona de 10-15 K euro ridicata chiar legal? 

Link spre comentariu

Drona aia de 10kEuro ridicată legal, nu avea cum să fie a unui vecin oarecare şi zburată prin curtea lui.Doar dacă nu cumva era vecin cu Poliţia..

Link spre comentariu
Acum 47 minute, RealAlex a spus:

Intimitatea o ai in casa, dar de cele mai multe ori nici acolo nu mai ai parte de ea.

Intimitatea mea incepe din partea cealaltă a gardului de care te afli că simplu trecător.  Eu decid cât îți împărtășesc din ea și când. Asta e valabil când ne referim la proprietăți imobiliare. Faptul că tu vezi din drum o parte din ea nu-ți dă dreptul să insiști cu alte metode, in cazul de față drona cu pricina. 

Ssb, nu e problemă dacă drona e scumpă , capul lui să reziste să nu dau in alte belele.   Așa cum a zis și validae, dacă e legal, nu-i problemă, măcar să anunțe ca să îi ofer o priveliște minunată.:rade: 

Link spre comentariu

A vorbi de intimitate in ziua de astazi mi se pare un lucru demn de SF. Singurul moment de intimitate pe care il mai ai este atunci cand esti pe buda ( dar nici atunci daca ai telefonul cu tine).

Link spre comentariu

Ai o percepție eronată despre intimitate.  

Pentru unii, coiful de staniol este o soluție credibilă pentru protectia intimității. Previne citirea gândurilor și îndepărtează influențele malefice. 

Dacă telefonul meu știe ce fac , ce gândesc, etc. ți-l fac cadou.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 8 ore, MOD a spus:

Intimitatea mea incepe din partea cealaltă a gardului de care te afli că simplu trecător.  Eu decid cât îți împărtășesc din ea și când. Asta e valabil când ne referim la proprietăți imobiliare. Faptul că tu vezi din drum o parte din ea nu-ți dă dreptul să insiști cu alte metode, in cazul de față drona cu pricina. 

Ssb, nu e problemă dacă drona e scumpă , capul lui să reziste să nu dau in alte belele.   Așa cum a zis și validae, dacă e legal, nu-i problemă, măcar să anunțe ca să îi ofer o priveliște minunată.:rade: 

In aceeasi ideie, daca eu imi cumpar o luneta performanta si stau la ultimul etaj dintr-un bloc inalt si ma uit cu ea aiurea tu vii si-mi dai cu ea de cap in ideea ca iti afectez intimitatea.

Spatiul aerian (incepind de la citiva metri in sus) nu mai este proprietatea ta oricit pamint ai avea dedesupt. Singurii care au dreptul sa se lege de drona mea sint autoritatile care au grija de acel spatiu aerian. Tu daca imi distrugi drona (sau o dobori la pamint) in timpul zborului, indiferent ca este deasupra pamintului tau sau nu, esti numai bun de plata. Nu-ti convine ca zboara pe-acolo faci reclamatie la autoritati si daca este un zbor ilegal sigur vor avea ele grija de drona, altfel este un atac asupra proprietatii mele.

Daca nu-ti convine legislatia de la noi n-ai decit sa te muti in America si sa te iei la impuscaturi inclusiv cu politia daca asta vrei.

PS: nu am nici o drona inafara unei jucarii de 21 grame care oricum este defecta.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 30 minute, sesebe a spus:

Nu-ti convine ca zboara pe-acolo faci reclamatie la autoritati si daca este un zbor ilegal sigur vor avea ele grija de drona, altfel este un atac asupra proprietatii mele.

Asta ar merge la rubrica "bancul zilei". Daca nu-mi convine legislatia, nu ma mut eu (adica fug acolo unde este mai bine) ci mut stampila în alta parte.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, franzm a spus:

Daca nu-mi convine legislatia, nu ma mut eu (adica fug acolo unde este mai bine) ci mut stampila în alta parte.

In Romania nu prea are efect...

Link spre comentariu
Acum 9 ore, sesebe a spus:

Chiar și ilegal ridicata tot va fi scump de achitat. 

Doar daca poate face dovada ca i-a cazut jucaria din cauza unui bruiaj facut de cineva . Cam greu ...daca nu chiar imposibil de demonstrat.

Altfel , orice judecator il trimite la plimbare .

Plus ca trebuie sa faca dovada ca avea autorizatie sa inalte drona aia in spatiu locuit .

Daca nu avea , amenda .

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări