Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bruiaj Drona

paulb

Postări Recomandate

Cred ca faza cu laserul îl va determina sa nu se mai joace prin zona. Un laser de putere obișnuită (jucărie) va afecta destul de serios senzorul de la o camera și nu-i ca mai conveni sa se joace prin zona. 

Link spre comentariu

O baterie sol aer cu rachete Tomahawk rezolva rapid si eficient, daca ai loc suficient in gradina si pentru un radar pentru detectie. 

Lasand gluma la o parte, daca problema devine deranjanta, iti poti cumpara ceva arme "airsoft". Sunt legale de detinut si un bun exercitiu de tir sportiv. Exista variante gen pusca cu luneta, pentru sniperi amatori. 

Link spre comentariu

Un laser albastru de vreo 4-5W(~250 lei) ruineaza de-a binelea toata ragalia, dar mare grija sa nu ia foc acumulatorul Li-ion de pe ragalie, si evident, sa nu fie drona vreunei autoritati.

Link spre comentariu

Pun pariu ca si o prastie banala, cu sarma indoita in forma de V pe post de cartus o lasa fara directie .

Baiatul meu face asa ceva, cu elastice de alea de legat bani ,si  sarma de aluminiu pe post de port elastic .

Cartuse face din sarma de 1,5-2mm de fier ,cam 15-20mm lungime ,indoit in jumate .

Cu astfel de cartus o doborat o gaita de la vreo 25-30 metri .Norocu lui ghinionul ei.

Link spre comentariu
11 hours ago, pop_ady44 said:

Pun pariu ca si o prastie banala, cu sarma indoita in forma de V pe post de cartus o lasa fara directie .

Baiatul meu face asa ceva, cu elastice de alea de legat bani ,si  sarma de aluminiu pe post de port elastic .

Cartuse face din sarma de 1,5-2mm de fier ,cam 15-20mm lungime ,indoit in jumate .

Cu astfel de cartus o doborat o gaita de la vreo 25-30 metri .Norocu lui ghinionul ei.

Va sfatuiesc sa nu-l mai lasati sa se joace cu asa ceva, in generala am avut un coleg care a ramas fara un ochi de la un "invizoc" din sarma, a ramas proiectilul agatat de elastic, si i s-a intors in ochi...

Link spre comentariu

Eeeeee ... tot raul are si un bine . Putea sa joace in filme autohtone cu pirati , gen " Toate panzele sus " ,  fara recuzita ... La modul serios , e bine sa lasam natura asa cum e , mai ales biodiversitatea . Ghinioanele nu sant ale ei ( ale naturii ) , ci ale nostre . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

@pop_ady44 eventual să-i dați copilului o mama de bătaie zdravănă și după sa îi puneți tableta și telefonul in mână să se joace toată ziua în casă, să nu pățească ceva.

Voi v-ați născut deja adulți? Nu ați tras în mâțe, câini, geamuri ....? 

Știu că acuma toată lumea a devenit brusc foarte evlavioasă și în veci nu a rănit un animal. chiar daca asta s-a întâmplat cand era mic și fără prea multă minte.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Pusca cu frangere cu aer comprimat cu pelete de 6.35 si luneta. Scoasa printre perdelele de la casa. Nu stie nici dracu ce l-a lovit...

Asta fara sa consideram cat de penibil este sa facem atata tamtam pentru o drona vazuta de doua ori in doua saptamani. 

Poate omul este un pasionat nevinovat.

Noi romanii am ajuns foarte sensibili.

Sa nu mai vorbim de pret... nu va imaginati cat de scumpa e o drona ca aia, si daca l-as prinde p-ala care mi-a distrus drona de 3000E, ar fi vai si amar de linistea lui...

Link spre comentariu
1 minute ago, nomikos said:

Pusca cu frangere cu aer comprimat cu pelete de 6.35 si luneta. Scoasa printre perdelele de la casa. Nu stie nici dracu ce l-a lovit...

Asta fara sa consideram cat de penibil este sa facem atata tamtam pentru o drona vazuta de doua ori in doua saptamani. 

Poate omul este un pasionat nevinovat.

Noi romanii am ajuns foarte sensibili.

Sa nu mai vorbim de pret... nu va imaginati cat de scumpa e o drona ca aia, si daca l-as prinde p-ala care mi-a distrus drona de 3000E, ar fi vai si amar de linistea lui...

Vorbe de claca . Noi romanii ar trebui sa fim mult mai sensibili privind incalcarea proprietatii , a intimitatii , si in general foarte atenti la hotarul unde se sfarseste libertatea " pasionatilor " si incepe a noastra . Cu toti pasionatii nevinovati din lume . Legiuitorul a limitat aceasta libertate , am scris mai sus . Cine e voyeurist , se poate inscrie pe un site de profil . Altfel , drona aia poate produce diferite neplaceri . Asta ca sa fiu eufemistic . Poate lovi un copil , un animal de companie etc . Si altele , nu mai amintesc .

Link spre comentariu

Face ce vrea ... , daca e suficient de destept . Sa vrea ceva care sa nu - i produca neplaceri . Ma rog , raportul e invers proportional . Majoritatea fac ce doresc , decontul vine si el . Ca asa e - n tenis , cand servesti , cand primesti ... La romani , e o lectie la care au lipsit multi . Nu - i problema ... , se reintorc ( institutional ) la " cursuri " , fie si pe alte meleaguri , unde " scoala " e mai stricta  :

https://www.theguardian.com/uk-news/2019/jan/19/man-charged-flying-drone-near-heathrow-airport

Asta , apropo de drone . Altfel , domeniul cu " ce vrea " e mult mai larg . Explorat de multi , cu rezultate ( uneori ) pe masura . 3XL , 4XL , ... dupa noroc ( si straduinte ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu n - am tintit animale . Doar oameni si becuri . Cele de pe stalpi erau fabuloase ... , iar oamenii , de la adapost . Mai ales pe cei de o anumita etnie . Pentru ei , preferam corcoduse ( ca proiectile ) . Dar n - am nesocotit nici pietrele ... Prastia ... ,  aia " oraseneasca " , nu cu cracane , ci din fasie de cauciuc , de preferat alb , iar zona proiectilului , din piele ( limba de pantof ) , atasata cu ochi din siret .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări