Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display: Linie nedorita ?

Vizitator

Postări Recomandate

El, este un fel de reportofon, doar ca poate inregistra wav 24 biti, si mp3 , la calitate foarte mare...

Ultima data cand l-am folosit, era ok. Nu au ramas bateriile in el, azi l-am gasit cu linia asta pe ecran.

L-am desfacut, cu toate ca e munca de chinez in interior, am verificat flat-uri, mufe...pare totul ok, si linia nu vrea sa dispara.

As vrea sa stiu daca are rost sa caut mai departe pe placa, sau e o problema comuna la display-uri de tipul asta...si sa-l las asa.....

E cam enervanta linia aia... si nu stiu poate mi se pare doar mie, dar parca repeta o parte din imagine ??

thumb_20190519_013803.jpg

thumb_20190519_013810.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Mircea

1

• modoran

1

• morocanosul

1

Top autori în acest subiect

Asa mi s-a umplut si mie un ecran de GPS. Nici macar folosit de 2-3 ori pe an. 

La fiecare alimentare mai apareau 1-2 linii. Cand s-a adunat o duzina am comandat alt display pe eBay. Iar am cateva linii, ceea ce ma face sa cred ca nu e hardware din mufe. 

NB: Am rescris sistemul de operare inainte sa schimb display-ul original si liniile tot acolo au ramas. D-aia am zis sa-l inlocuiesc.

Link spre comentariu

Da...dar rahatul asta meu de display este OLED... 

Eu nu prea am de unde sa-l cumpar altul ...

Am cautat pe google, nimeni nu a avut problema asta sau nu apare pe google..

Firmware-ul l-am refacut, am cautat o versiune mai veche, n-am gasit, dar oricum tot aia face.

Linia-i linie. Si da. A venit cu o linie fina apoi s-a ingrosat si aia e.

Parca ar fi fost mai bine sa fie stinse nu aprinse. 

Link spre comentariu

da, deja am incercat sa curat si sa suflu cu aer comprimat toate mufele, flaturi tot. inclusiv putin incalzit IC-urile pe acolo cu statie..

Link spre comentariu

Mă gândesc că poate s-au creat în/sub mufe sau între traseele spre display niște punți de oxid de cupru din cauza umidității și condensului și e posibil să nu fie chiar ușor de înlăturat

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 20.05.2019 la 6:42, modoran a spus:

Trebuie înlocuit displayul OLED cu unul de aceeași rezoluție și controller echivalent. Se găsesc destule prin China

E doar o curiozitate,ce pret au cu tot cu transport,etc??:nas:

Link spre comentariu

nu foarte scump. dar eu am muscat-o cu un lcd ajuns intr-un plic, deci spart.

spre norocul meu, macar nu era sa se potriveasca. bine ca a ajuns macar spart :))

nu stiu, eu personal am oroare de asteptari gen 40 de zile, 30 sau cat o fi. imi trece toata pofta sa-l mai fac.

si apropo, sunt o gramada in china. dar care se va potrivi cu al meu oare..pentru ca..nu scrie nimic pe el. sau nimic relevant.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări