Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop

Postări Recomandate

Trebuie sa-mi cumpar un laptop...pentru alungarea plictiselii....navigare pe net. Am cateva momente pe zi care sunt moarte si trebuie sa-mi omor timpul cu ceva.

Buget 1000-1500 lei....nu vreau mai sus....cand o fi sa crape sa nu-mi para rau dupa bani sau dupa el.

Ce ma sfatuiti sa cumpar...ca nu prea sunt la curent cu ele? Vreau sa fie nou...ca de obicei au durata scurta de viata. ...se cam incing si crapa repede....macar sa-l folosesc vreo 4-5 ani.

Multumesc...va astept cu sfaturi.

Link spre comentariu

Eu nu-i inteleg pe producatorii astia care nu pun nici acum, in2019, pe laptop-uri un nenorocit de SSD, macar de 120GB...ce faci cu HDD de 1TB la 5400 rpm, care oricum crapa la o luna dupa de cexpira garantia, si stai 5 minute pana incarca sistemul de operare?!

Link spre comentariu

Atunci sa caut unul cu SSD...mai ridic stacheta cu 500 lei...da nu mai mult, ca daca depasesc bugetul imi da doamna mea sa mananc laptop de nu ma vad.

Am vazut cu SSD pe la 1800-2000 lei dar avea maxim 250GB. Sau sa-l cumpar pe cel din link si sa-i schimb hard-ul cu unul SSD...am vazut ca are doua capacele pe spate pentru inlocuire hard si marit memoria. Am fost la Altex sa-l vad si este permis ca in timpul garantiei sa-i schimbi hardul si sa-i maresti memoria...daca se doreste.

Editat de mac01
Link spre comentariu
On 5/18/2019 at 9:02 PM, mac01 said:

pentru alungarea plictiselii....navigare pe net. ..

Ce ma sfatuiti sa cumpar...

O tableta.

Link spre comentariu

Ia-l pe ala cu Ryzen 7 postat de tine, e foarte bun. SSD poti sa-i montezi ulterior in locul hardului existent ( nu stiu modelul respectiv daca il poti inlocui acasa )

Link spre comentariu
Acum 1 oră, mac01 a spus:

Atunci sa caut unul cu SSD...mai ridic stacheta cu 500 lei...da nu mai mult, ca daca depasesc bugetul imi da doamna mea sa mananc laptop de nu ma vad.

Am vazut cu SSD pe la 1800-2000 lei dar avea maxim 250GB. Sau sa-l cumpar pe cel din link si sa-i schimb hard-ul cu unul SSD...am vazut ca are doua capacele pe spate pentru inlocuire hard si marit memoria. Am fost la Altex sa-l vad si este permis ca in timpul garantiei sa-i schimbi hardul si sa-i maresti memoria...daca se doreste.

Ba sa nu faci asa cumperi tu ssd separat și gata îl instalezi în laptop! Ieși mai ieftin asa https://www.forit.ro/ssd-uri/ 

Acum 46 minute, modoran a spus:

... hardul poate fi folosit apoi printr-un adaptor ca hard extern apoi.. 

Link spre comentariu

IBM Lenovo ThinkPad T500 (exemplu), pus RAM maxim, hard SSD, sa aiba bateria mare. Asta e laptop, ca daca nu era, nu ajungea pe ISS, pe orbita Pamantului.

Restul e istorie.

357643.jpg

De ce dau exemplul asta? Simplu, pentru ca asta am facut eu. In ultima vreme am facut orice cu el, inclusiv 7 zboruri cu avionul si luat la capatul lumii, prin rucsac, frig, balamuc. Bateria ma tine 4 episoade de Boston Legal, cu HDD extern atasat. Fac AutoCAD, navigare, YouTube, tot ce vrei...

Link spre comentariu

Am cumparat acer (https://altex.ro/laptop-acer-aspire-a315-41-r6b8-amd-ryzen-7-2700u-pana-la-3-8ghz-15-6-full-hd-8gb-1tb-amd-radeon-rx-vega-10-linux/cpd/LAPNXGY9EX017/#reviews) si a doua zi la prima ora l-am dus inapoi.

Laptopul era foarte bine configurat dar pentru mine avea cateva minusuri care m-au facut sa ma razgandesc;

Carcasa avea un plastic de calitate indoielnica, ridat, lipsa ssd-ului.... si cu toate ca era full hd imaginea era de proasta calitate...culorile nu erau naturale, se vedea estompat, sters... nu era clar, parca ii lipsea focalizarea....foarte obositor pentru ochii mei.....de fapt asta a fost si motivul principal de l-am dat retur. Sa nu mai vorbesc de faptul ca rama care inconjura display-ului era foarte lata (arata urat) iar laptopul era destul de maricel pentru necesitatile mele...avea 15,6 inch.

Nu am fost prea incantat de acer asa ca l-am dat retur si am cumparat un lenovo care se vede impecabil, are 14 inch diagonala, iar calitatea materialelor este mult peste acel acer. Am castigat ssd-ul de 256g la lenovo, dar am pierdut procesorul amd ryzen 7 de la acer...lenovo este echipat cu procesorul amd ryzen 5...sper sa se miste bine si cu asta.

Nu mi-a placut culoarea la lenovo...gold...dar din pacate aceste laptopuri nu s-au facut decat in doua culori...gold si un fel de albastrui.

Zilele urmatoare trebuie sa-i bag windows-ul si sa vad cum functioneaza...deocamdata n-am avut timp de el. Imi place ca este foarte subtire in comparatie cu acer, mult mai usor (are 1,5kg)...arata aproape ca un notebook.

Asta-i laptopul achizitionat;

https://altex.ro/laptop-lenovo-ideapad-530s-14arr-amd-ryzen-5-2500u-pana-la-3-6ghz-14-full-hd-8gb-ssd-256gb-amd-radeon-vega-8-free-dos/cpd/TPC81H10031RM/

Editat de mac01
Link spre comentariu

Ai grija cu balamalele.

Laptop-urile astea subtiri (si in general modelele astea mai ieftine, adica pana in 3000 lei) au un plastic prost, ieftin si dupa multe inchideri si deschideri crapa unde sunt fixate balamalele.

Am avut ocazia sa repar multe balamale in situatia asta.

Daca ai posibilitatea, tine-l deschis pe masa, nu-l mai inchide.

Editat de maxente
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări