Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boiler electric Ariston Pro Plus 50

svsu

Postări Recomandate

Am gasit defecte urmatoarele: 

Sonda de temperatura si placa de alimentare. Unul din traseele sondei este intrerupt (ars). Pe placa am un IC smd, pe care scrie 294N B2G1, cu 20 de pini.Am gasit o dioda 1N4007 in scurt, din partea de redresare a LNK304PN. Am mai gasit scurt pe partea de iesire, dupa dioda pentru 12V, care este OK. Ma gandesc ca acest integrat 294N B2G1 sa fie defect. Are cineva idee ce echivalent are?

DSCN0742.JPG

DSCN0743.JPG

DSCN0744.JPG

DSCN0745.JPG

DSCN0747.JPG

Editat de svsu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• svsu

4

• validae

3

• manolo

1

• surubarila

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai ai un integrat mic cu 8 pini.Ce scrie pe el ? Dacă e memorie EEPROM, atunci integratul cu 20 pini e sigur un microcontroller.La o primă căutare nu l-am găsit, dar sigur se poate găsi.Verifică între toți pinii lui și masă cu multimetrul setat pe diode, dacă nu ai vreo ieșire străpunsă.Dacă da, trebuie să înlocuiești toată placa cu un termostat nou, de orice tip....

Link spre comentariu
21 hours ago, validae said:

Mai ai un integrat mic cu 8 pini.Ce scrie pe el ? Dacă e memorie EEPROM, atunci integratul cu 20 pini e sigur un microcontroller.La o primă căutare nu l-am găsit, dar sigur se poate găsi.Verifică între toți pinii lui și masă cu multimetrul setat pe diode, dacă nu ai vreo ieșire străpunsă.Dacă da, trebuie să înlocuiești toată placa cu un termostat nou, de orice tip....

Pe acela scrie 8L05A PSUTC. S-ar putea sa fie un regulator de 5V. Sa-l masor sa vad nu cumva ala este in scurt?

Editat de svsu
Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Scrie in bara de cautare   294N Ariston , vei gasi cateva discutii pe la rusi , cum spunea colegul Manolo. 8L05A e regulator de 5V , daca s-a facut "sarma" intre IN si OUT adio microcontroller...

Link spre comentariu

Mda.Am gasit regulatorul de 5V in scurt. L-am scos si acum (masurat  pe diode fata de masa)  pe cablaj am 1.735V pe intrare si 0.431V pe iesire spre 294N. Totusi nu inteleg de ce s-a dus si cablajul de la sonda de temperatura...

Editat de svsu
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări