Nostalgic Postat Mai 16, 2019 Partajează Postat Mai 16, 2019 (editat) Nu sint mecanizator agricol dar poate si ideea mea e buna de ceva. La rotire plugul executa un arc de cerc de 180*grade . In centrul acelui arc se va lega grapa la o departare de orice piesa a plugului cu cel putin 50 cm in spatele plugului. Punctul de cuplare grapa va fi executat cu trei tije metalice unite ce vor fi fxate in anumite locuri pe plug prin suruburi ...In poza , sageata din stinga indica locul de unde se leaga grapa. grapa se cupleza cu lanturi la cel putin 3m de plug (cind plugul e ridicat si rotit sa nu se incurce cu grapa). Daca ai inteles ideea pune-o in practica si vezi cum merge. Poate are altcineva o idee mai buna . Succes ! Editat Mai 16, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
spik Postat Mai 16, 2019 Partajează Postat Mai 16, 2019 Daca o atasezi cu un singur lant si grapa este in romb merge. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 16, 2019 Partajează Postat Mai 16, 2019 Acum 36 minute, spik a spus: Daca o atasezi cu un singur lant si grapa este in romb merge. doar un singur lant merge spre plug , dar configuratia este de piramida -rombica (grapa nu o va lua razna cum ar fi fost cu un singur lant in centrul grapei) Link spre comentariu
spik Postat Mai 16, 2019 Partajează Postat Mai 16, 2019 Am vazut schita, dar cica forma rombica ar mere mai bine! Practic ar fi aceiasi schema de prindere, dar ar mere mai drept datorita formei! 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 19, 2019 Autor Partajează Postat Mai 19, 2019 mai mă ajută şi altcineva cu alte sfaturi?? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 12, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2019 (editat) domnilor am atasat un montaj la plugu cu 5 cormeni am legat o grapa stelata dar imi ramane camp nelucrat adica vreo 50cm cum pot face sa mai lungesc teava dar fara sami mai atinga de aratura ? am sa fac poze azi sa va arat Editat Iulie 12, 2019 de Florin berdila nu am bagat poza Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 12, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2019 (editat) va spuneam ca miar fi mai trebui sa mai lungesc capatu tevi cu vreo 50cm dar nu pot cami atinge pe sol si pot so rup ,am o grapa stelata care are o latime de 136cm si plugu este cu 5 cormeni si ia 2m va rog domnilor sa ma scoateti din impas Editat Iulie 12, 2019 de Florin berdila nu am bagat poza Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 12, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2019 (editat) deci acel caoat de teava ar trebui sa fie mai lung cu 59cm dar imi atinge prin pamant cum as putea rezolva ,daca era grapa de 2 m era perfect ,in rest nu am probleme cu reversibilu nu agata lantu va multumesc Editat Iulie 12, 2019 de Florin berdila nu am bagat poza Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 14, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2019 La 12.07.2019 la 8:17, Florin berdila a spus: deci acel caoat de teava ar trebui sa fie mai lung cu 59cm dar imi atinge prin pamant cum as putea rezolva ,daca era grapa de 2 m era perfect ,in rest nu am probleme cu reversibilu nu agata lantu va multumesc La 12.07.2019 la 8:17, Florin berdila a spus: deci acel caoat de teava ar trebui sa fie mai lung cu 59cm dar imi atinge prin pamant cum as putea rezolva ,daca era grapa de 2 m era perfect ,in rest nu am probleme cu reversibilu nu agata lantu va multumesc La 12.07.2019 la 8:17, Florin berdila a spus: La 12.07.2019 la 8:17, Florin berdila a spus: deci acel caoat de teava ar trebui sa fie mai lung cu 59cm dar imi atinge prin pamant cum as putea rezolva ,daca era grapa de 2 m era perfect ,in rest nu am probleme cu reversibilu nu agata lantu va multumesc daca fac un suport in fata plugului in lateral sa pot prinde grapa cu doua bare si la reversarea plugului sa ridice di grapa ,cum era in filmuletu trimis de un coleg mai sus ma ajuta cineva cu idei Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 14, 2019 Partajează Postat Iulie 14, 2019 (editat) Toate pozele nu au fost facute in asa fel sa vedem cum este cuplajul la tractor , cit spatiu ocupa reversabilitatea , la ce inaltime este ridicat plugul cind faci reversul.Poti face si un filmulet cu asta. --sa iti pot da niste idei faci ce iti recomand ---te urci pe capota (cabina)tractorului si faci poze , sa vad cum este cuplat plugul la tractor, si sa cuprinda si plugul in ansamblu.Vreau sa vad axa virtuala de reversabilitate . In continuarea acestei axe se agata grapa. Editat Iulie 14, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 16, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2019 erau cateva poze trimise de un coleg cum as putea sa leg grapa adica cateva desene dar nu le pot deschide ma poate ajuta cineva sa le deschid Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 16, 2019 Partajează Postat Iulie 16, 2019 Platesti pe cineva care se pricepe sa construiasca ce vrei tu cap-coada sau cumperi gata facut, problema rezolvata. Sfaturi pe forumuri ceri doar dupa ce ai idee in mare parte de ceea ce vrei sa faci, cum nu e cazul de fata. 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Iulie 18, 2019 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2019 domnilor o rugaminte,vreau sa ma ajutati cum as putea face ca grapa stelata care are latimea de un 136 cm sa mearga odata legata mai in interior si la urmatoarea brazda in exterior ,adica plugu are o latime de 250cm de lucru daca imi puteti spune cum as putea face pe acel suport cum arata in pozele de mai sus Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 (editat) Mi se pare ca Florin, mai mult cere sfaturi, decit sa puna mina si sa incerce sa rezolve problemele de care se loveste. Editat Iulie 19, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 Nu se leaga grapa dupa plug. El incedarca sa faca 2in1, dar nu va iesi nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum