Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

grapă după plug Lemken

Florin berdila

Postări Recomandate

Nu sint mecanizator agricol dar poate si ideea mea e buna de ceva.

La rotire plugul executa un arc de cerc de 180*grade .

In centrul acelui arc se va lega grapa la o departare de orice piesa a plugului cu cel putin 50 cm in spatele plugului.

Punctul de cuplare grapa va fi executat cu trei tije metalice unite ce vor fi fxate in anumite locuri pe plug prin suruburi ...In poza , sageata din stinga  indica locul de unde se leaga grapa.

grapa se cupleza cu lanturi  la cel putin 3m de plug (cind plugul e ridicat si rotit sa nu se incurce cu grapa).

Daca ai inteles ideea pune-o in practica si vezi cum merge. 

Poate are altcineva o idee mai buna .

Succes !

003.jpg

P_20190515_070002_1.jpg.f7f6a5affed3e9f6914c2b1f56f5ff58.jpg

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu
Acum 36 minute, spik a spus:

Daca o atasezi cu un singur lant si grapa este in romb merge.

doar un singur lant merge spre plug , dar configuratia este de piramida -rombica (grapa nu o va lua razna cum ar fi fost cu un singur lant in centrul grapei)

003.jpg.2881ee577060bd19addd52ff4918c4c3.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

domnilor am atasat un montaj la plugu cu 5 cormeni am legat o grapa stelata dar imi ramane camp nelucrat adica vreo 50cm cum pot face sa mai lungesc teava dar fara sami mai atinga de aratura ? am sa fac poze azi sa va arat

P_20190703_183135_1.jpg

P_20190703_183123_1.jpg

Editat de Florin berdila
nu am bagat poza
Link spre comentariu

va spuneam ca miar fi mai trebui sa mai lungesc capatu tevi cu vreo 50cm dar nu pot cami atinge pe sol si pot so rup ,am o grapa stelata care are o latime de 136cm si plugu este cu 5 cormeni si ia 2m va rog domnilor sa ma scoateti din impas

Editat de Florin berdila
nu am bagat poza
Link spre comentariu

deci acel caoat de teava ar trebui  sa fie mai lung cu 59cm dar imi atinge prin pamant cum as putea rezolva ,daca era grapa de 2 m era perfect ,in rest nu am probleme cu reversibilu nu agata lantu va multumesc

P_20190712_075018_1.jpg

Editat de Florin berdila
nu am bagat poza
Link spre comentariu
La 12.07.2019 la 8:17, Florin berdila a spus:

deci acel caoat de teava ar trebui  sa fie mai lung cu 59cm dar imi atinge prin pamant cum as putea rezolva ,daca era grapa de 2 m era perfect ,in rest nu am probleme cu reversibilu nu agata lantu va multumesc

P_20190712_075018_1.jpg

P_20190712_075018_1.jpg

P_20190712_075018_1.jpg

daca fac un suport in fata plugului in lateral sa pot prinde grapa cu doua bare si la reversarea plugului sa ridice di grapa ,cum era in filmuletu trimis de un coleg mai sus ma ajuta cineva cu idei

Link spre comentariu

Toate pozele nu au fost facute in  asa fel sa vedem cum este cuplajul la tractor , cit spatiu ocupa reversabilitatea , la ce inaltime este  ridicat plugul cind faci reversul.Poti face si un filmulet cu asta.

--sa iti pot da niste idei faci ce iti recomand

---te urci pe capota (cabina)tractorului si faci poze , sa vad cum este cuplat plugul la tractor, si sa cuprinda si plugul in ansamblu.Vreau sa vad axa virtuala de reversabilitate . In continuarea acestei  axe se agata grapa.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

erau cateva poze trimise de un coleg cum as putea sa leg grapa adica cateva desene dar nu le pot deschide ma poate ajuta cineva sa le deschid

Link spre comentariu

Platesti pe cineva care se pricepe sa construiasca ce vrei tu cap-coada sau cumperi gata facut, problema rezolvata.  Sfaturi pe forumuri ceri doar dupa ce ai idee in mare parte de ceea ce vrei sa faci, cum nu e cazul de fata.

Link spre comentariu

domnilor o rugaminte,vreau sa ma ajutati cum as putea face ca grapa stelata care are latimea de un 136 cm sa mearga odata legata mai in interior si la urmatoarea brazda in exterior ,adica plugu are o latime de 250cm de lucru daca imi puteti spune cum as putea face pe acel suport cum arata in pozele de mai sus

P_20190712_075018_1.jpg

Link spre comentariu

Mi se pare ca Florin, mai mult cere sfaturi, decit sa puna mina si sa incerce sa rezolve problemele de care se loveste.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări