radioDJ Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 Scuze ca postez intr-un topic vechi, azi am facut prima comanda la mouser, insa la plata desi nu imi aparea nici o avertizare/eroare, la plata cu cardul campurile pentru detaliile cardului erau dezactivate. Singura modalitate prin care am reusit sa achit a fost PayPal-ul. Am testat atat pe desktop cat si pe mobil, deci nu cred ca era de la browser. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 Și e foarte bine asa! Link spre comentariu
mars01 Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 (editat) Acum 3 ore, radioDJ a spus: Scuze ca postez intr-un topic vechi, azi am facut prima comanda la mouser, insa la plata desi nu imi aparea nici o avertizare/eroare, la plata cu cardul campurile pentru detaliile cardului erau dezactivate. Singura modalitate prin care am reusit sa achit a fost PayPal-ul. Am testat atat pe desktop cat si pe mobil, deci nu cred ca era de la browser. Atentie mare cu PayPal-ul ... Mie mi-au furat recent vreo 130$ desi am schimbat parola si era foarte complexa. Iar cu suportul lor de 2 bani nu am facut nimic. Din punctul lor de vedere tranzactia era valida si o tineau una si buna desi cel cu care dialogam nu era un bot (ma rog, la final pot spune ca era 'ca si un bot', chiar nu stiu de ce ii mai tin astia angajati). Inteleg ca au crescut exploziv numarul de cazuri similare asa ca nu tineti bani in contul Paypal (greseala mea). Editat Decembrie 14, 2020 de mars01 Link spre comentariu
RealAlex Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 Cum ti-au furat banii, ca nu inteleg? Un coleg a patit sa vina la job si sa isi gaseasca calculatorul logat pe ebay. I-au spart parola de remote desktop ( de atunci s-a dezactivat acel serviciu in companie ), a preluat controlul pc-ului, a deschis ebay-ul ( avea bifa sa retina credentialele ), si-a comandat niste casti smechere, doar ca colegul nu avea suficienti bani in cont / pe card, astfel incat tranzactia nu s-a putut efectua. "Hackerul" de ocazie isi pusese adresa in ebay-ul colegului meu, sa-i vina castile acasa :)) Probabil era un "hacker de interfoane", adica un pusti care gasise si el un program de spart parole si a vrut sa isi incerce norocul, iar colegul meu avea numele calculatorului "Gigel" iar parola "gigel123". Mare atentie la ce parole folositi. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 (editat) Acum 27 minute, mars01 a spus: Atentie mare cu PayPal-ul ... Mie mi-au furat recent vreo 130$ desi am schimbat parola si era foarte complexa. Iar cu suportul lor de 2 bani nu am facut nimic. Din punctul lor de vedere tranzactia era valida si o tineau una si buna desi cel cu care dialogam nu era un bot (ma rog, la final pot spune ca era 'ca si un bot', chiar nu stiu de ce ii mai tin astia angajati). Inteleg ca au crescut exploziv numarul de cazuri similare asa ca nu tineti bani in contul Paypal (greseala mea). Trebuie activat neaparat autentificare in 2 pasi prin cod pe sms, deagaba va ghiceste parola sau o "imprumuta" din PC pentru ca nu va putea obtine codul din sms si in plus esti notificat pe loc ca cineva incearca ceva necurat. O alta problema sunt mail-urile tip "phishing" eu in general primesc o data la 2 sapt. mail de la "paypal" ca mi-au blocat contul si sa dau click "aici" sa rezolv problema (adresa expeditorului categoric e una aiurea), PayPal nu va forta nici o data sa intrii pe site prin email. Am primit si mail original de la iei ca mi-a expirat cardul atasat si sa-l schimb, era intradevar si un buton de click "aici" insa scria mare langa buton "Sau intra pe stie in mod obisnuit", cele fake te forteaza strict cu "click aici". Si eu am memorat in browser mai toate parolele inclusiv cele de Ebay insa din cauza autentificarii in 2 pasi in momentul cand vreau sa platesc pe Ebay comanda sunt redirectionat catre PayPal pentru a introduce codul primit prin sms. Editat Decembrie 14, 2020 de Bandi Szasz Link spre comentariu
radioDJ Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 (editat) Eu de regula tin dezactivata optiunea de a plati fara numarul CVV si o activez din banking strict cand platesc cu paypal si numai pentru suma pe care stiu ca o voi plati. Acum 3 ore, Marele Savant a spus: Și e foarte bine asa! Dezvolta! Editat Decembrie 14, 2020 de radioDJ Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 ce e de dezvoltat? consider si nu doar eu ca este preferabila plata prin PP in locul platii directe cu cardul. ca tema pentru acasa, afla de ce si scrie un eseu de minim 150 de cuvinte despre asta! Link spre comentariu
radioDJ Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 (editat) @Marele Savant o postare de dragul postarii, exact cum ma asteptam. Iti zic mie de ce nu-mi convine, taxa de conversie a valutelor pe care o practica Paypal e chiar mare, am platit aproape 30 de lei in plus. Nu e o avere, dar de banii aia mai puteam cumpara cate ceva piese daca tot era sa-i cheltuiesc. In plus in anul 2021 sa nu accepti card pe un site ca mouser, numai ca e din Romania e aiurea, mai ales ca nici nu te atentioneaza deloc. PS: banuiesc unde bati, dar cat timp de pe Amazon sau alte situri mult mai mari nu exista interdictii pentru cardurile mioriticilor, ma indoiesc ca cei vizati ar cumpara chiar de la mouser. Editat Decembrie 14, 2020 de radioDJ Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 (editat) Merge plata cu cardul la Mouser fara probleme. Acum depinde daca ai ales tara corect, pentru Romania si in EU merge default doar plata cu cardul , pentru USD sau alte monede accepta si paypal printre altele. Ceva procedezi gresit acolo. Editat Decembrie 14, 2020 de modoran Link spre comentariu
radioDJ Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 Mersi de raspuns @modoran. Din aceasta cauza am si postat, sa ma asigur ca accepta, sau era o problema. Tara era setata corect, la fel si adresa, dar pur si simplu campurile pt. card erau inactive, atat pe chrome cat si pe firefox. Mersi oricum, o sa vedem data viitoare. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 Acum 2 ore, radioDJ a spus: @Marele Savant o postare de dragul postarii, exact cum ma asteptam. Iti zic mie de ce nu-mi convine, taxa de conversie a valutelor pe care o practica Paypal e chiar mare, am platit aproape 30 de lei in plus. Nu e o avere, dar de banii aia mai puteam cumpara cate ceva piese daca tot era sa-i cheltuiesc. In plus in anul 2021 sa nu accepti card pe un site ca mouser, numai ca e din Romania e aiurea, mai ales ca nici nu te atentioneaza deloc. PS: banuiesc unde bati, dar cat timp de pe Amazon sau alte situri mult mai mari nu exista interdictii pentru cardurile mioriticilor, ma indoiesc ca cei vizati ar cumpara chiar de la mouser. Tot asa de dragul postarii, te informez ca la PP ai optiunea sa alegi cine face conversia, PP sau emitentul cardului! problema conversiei PP este veche, binecunoscuta de utilizatori asa cum binecunoscuta este si rezolvarea. dar asta este pentru cunoscatori, de aia ziceam ca e bine sa mergi cu temele facute! in parte e greseala mea, ideea era ca in general este preferabila plata cu PP, nu neaparat in cazul dv. Link spre comentariu
radioDJ Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 (editat) Sunt doar un om, ce să fac, mai gresesc, însă nici atitudinea Dvs. nu e de ignorat. Am scris cred eu civilizat ce am pățit cu plata în speranța ca vreun membru o să-mi confirme daca accepta sau nu carduri, la care Dvs. aruncați un "Și e foarte bine așa!" sec. Pe cine ar trebui sa ajute asta? Adică dacă aveți ceva de scris la subiect bine, daca nu, eu nu cred că v-am deranjat cerându-vă părerea, sau dacă din mesajul meu ați inteles ca e musai să-mi raspundeti Dvs, chiar imi cer scuze. Editat Decembrie 14, 2020 de radioDJ Link spre comentariu
norad Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 1 oră în urmă, Marele Savant a spus: Tot asa de dragul postarii, te informez ca la PP ai optiunea sa alegi cine face conversia, PP sau emitentul cardului! problema conversiei PP este veche, binecunoscuta de utilizatori asa cum binecunoscuta este si rezolvarea. dar asta este pentru cunoscatori, de aia ziceam ca e bine sa mergi cu temele facute! in parte e greseala mea, ideea era ca in general este preferabila plata cu PP, nu neaparat in cazul dv. Dezvoltati nitel. Fara Revolut, cam nu se poate face conversia dupa cum vrea posesorul de card. Sau daca se poate cu (aproape) orice card emis de o banca romaneasca, va rog sa aratati tuturor cum. Cu capturi de ecran de acum. Nu cu exemple de pe net de acum cativa ani/luni. Cei de la PayPal sunt golani. Daca ai card in lei si vrei sa platesti/cumperi un produs in € (sau £ sau $) iti face conversie in rupie indiana, apoi in moneda din Botswana si apoi in moneda vanzatorului. Evident, la cursul PayPal, mult mai mare decat al bancilor emitente. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 14, 2020 Partajează Postat Decembrie 14, 2020 Acum cateva zile mie mi s-a intamplat alta treaba cu paypal, am vrut sa platesc niste cablaje la jlcpcb.com, mi-a luat banii din contul cardului dupa care mi-a dat eroare ca plata nu s-a efectuat. In cam o jumate de ora mi-au intrat banii inapoi in contul cardului. Probabil eroare de sistem, apoi am platit cablajele direct cu cardul si totul a fost ok. MAi e o nelamurire cu paypal, daca eu am 30$ in cont si vreau sa iau un produs de 50$, de ce imi ia acei 50$ direct din cardul bancii fara sa se atinga de cei 30$ din paypal ? Nu prea am facut plati prin paypal si de asta intreb. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Eu nu am făcut niciodată plăţi cu PayPal şi nici nu voi face vreodată.Fac direct cu cardul de debit.Dar ce mi se pare curios, e că în cazul plăţilor către furnizorii de servicii din ţară (gaze, apă, curent, etc)după ce confirm plata, banca îmi trimite un SMS de confirmare.Când fac plăţi către Aliexpress, mi se retrag banii automat, chinezul (de fapt un intermediar, nu vânzătorul)doar confirmă pe site ceva de genul ,,Thank you, the payment was made,, şi banca mea nu mai trimite SMS de confirmare, plăteşte direct.Nu am idee cum fac asta, că nu am avut probleme să-mi ia mai mult sau să folosească un curs dezavantajos, oricum verific pe site-ul băncii tranzacţia ulterior. Link spre comentariu
Postări Recomandate