norad Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 Nu am citit tot topicul, asadar, imi exprim si eu parerile. In fiecare vara din ultimii zece ani am fost pe litoral la Mamaia. De obicei stau la hotel Lido. Platesc prin agentie cam 1500 lei pentru un sejur de 6 nopti. Hotel de 3 stele pe care le merita. AC si frigider in camera. Nu mi se pare exagerat de aglomerat litoralul in zona Mamaia Nord. Dar, nu ma duc pe literal pentru ca imi place. E la insistentele consoartei. Eu am tenul deschis si sufar usor arsuri de la soare. Prin urmare, mai facem o deplasare unde vreau eu, in tara sau strainatate, exclus litoral. Acum sa va zic despre experienta mea pe litoralul croat. Cu un an inainte ca statul Croat sa adere la UE, la recomandarea mai multor cunostinte, consoarta hotaraste sa mergem in insula Krk, Omjsali. Facem rezervare prin Booking undeva la 85-90 Euro pe noapte. Un pret mic fata de alte oferte din zona. In fine, trecem din Ungaria in Croatia; autostrada se plateste la distanta parcursa. Nu comentez, dar e mai scump ca in Italia. Autostrada fiind privata nu i-a mai interesat de toalete. In parcari erau toalete ecologice. Vrei sa treci in insula Krk? A, ti-ai uitat aripile acasa si vrei sa treci pe pod? Mai platesti o taxa! La hotel am avut senzatia ca m-am intors in comunism. La intrarea in hotel scria Iosip Broz Tito si anul (parca 1967). Pasapoartele sunt tinute la receptie si ti se elibereaza o hartie in croata cu numele tau scris de mana. In camera am un soc: fara aer conditionat si fara frigider, desi pe booking era mentionat ca are. Mobilierul scalciat si mocheta decolorata si uzata. Nu cred ca au fost schimbate de cand a fost dat in folosinta hotelul. In camere, ingrasie. Mirosea a mlastina. Ma duc la receptie cu hartia imprimata de la booking si intreb de AC. Imi arata aerul conditionat din lobby unde multi turisti se ingramadeau in zona unde se simtea curentul de la AC cu limbile scoase ca niste caini Saint Bernard pe vreme de canicula. Si frigiderul? Imi arata doua vitrine frigorifice pline ochi de diverse ca la balci. Asta era seara cand am ajuns. Peste noapte nu am putut sa dorm de cald. A fost infernal. Inchipuiti-va ca stati intr-un cort inchis, vara, in mijlocul zilei. Ca sa nu mi se faca rau, m-am bagat de mai multe ori sub dus cu apa usor ca!duta spre rece. Spre dimineata se auzea de la receptie un vacarm. M-am lamurit cand m-am dus la micul dejun. Era o coada de cateva zeci de insi (cateodata depaseau lejer suta) ce asteptau sa intre in restaurant. Restaurantul deservea mai multe hoteluri din zona. La plaja alt soc. Insula este stancoasa si lumea face plaja pe stanci sau pe beton. Era o limba de nisip de vreo 20 pe 2-3 metri unde se jucau copiii. Ca sa intri in apa iti trebuie incaltari speciale, pentru ca fundul marii este acoperit de pietre ascutite si te ranesti foarte usor. La amiaza, la un restaurant ce nu iesea cu nimic in comun o salata de rosii cu castraveti era echivalentul in kuna la 20 Euro. O Cola la 250 mL era 5 Euro. O aglomeratie in statiune precum era litoralul romanesc inainte de '90. Erau niste puncte de informatii unde se puteau cere informatii despre locuri de cazare unde scria "Nu avem locuri". In vreo cinci limbi. Intram sa schimb valuta. In fiecare zi ma asezam pe podeaua din fata receptiei sa prind ceva semnal Wi-fi. Si ma " distram" la vesnicile certuri intre noii locatari ai hotelului si receptioneri: unde este ac-ul si frigiderul din camera? Receptionerii, cu tupeu maxim: nu-ti convine? Du-te si cauta cazare in alta parte. Stiau ca nu ai unde sa gasesti. Am avut o vacanta de cosmar in Croatia. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 si inainte de a face rezervare prin Booking nu ati citit parerile celor care au fost inaintea dv? Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 23 minutes ago, norad said: Am avut o vacanta de cosmar in Croatia. Ai pus si tu comentarii pe Booking.com ca sa nu ne frigem si noi? Link spre comentariu
informer Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 Interesant... mai ales ca anu` asta merg din nou in Croatia unde n-am prea avut de ce ma plange pana acu` ... poate era asa doar inainte de EU... cum ii zice hotelului aluia si care-i localizarea mai exacta, poate ajung p-acolo? Link spre comentariu
norad Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 Hotel Adriatic, insula Krk, localitatea Omisalj. Daca imi aduc bine aminte, atunci avea un scor de 8,5. Le-am dat o nota mica la review. 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 2 stele (nu ca ar conta, cata vreme standardele difera de la o tara la alta). 6.3 cota azi pe Booking. Vorba unui german: mobiliern kapputt! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 15, 2019 Partajează Postat Mai 15, 2019 Eu inca tot sunt multumit de litoralul romanesc, merg dintotdeauana cam in acelasi loc. Inca nu am fost pe afara dar poate la anul....! Link spre comentariu
norad Postat Mai 15, 2019 Partajează Postat Mai 15, 2019 Am atasat niste poze cu plaja din localitatea mentionata mai sus. Se vad si incaltarile pentru plaja. Deoarece ma perpeleam sa treaca timpul, am facut si niste plimbari prin zona. Nu prea multe, deoarece trecerea podurilor si autostrada se platesc destul de mult. In Susnievițe se vorbeste o limba română arhaica (intro-româna) înecată într-un șuvoi de cuvinte în limba croată. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Mai 17, 2019 Autor Partajează Postat Mai 17, 2019 Bun am inteles la bulgari este mai bine, dar totusi pe forum nu sunt si persoane care mai merg pe litoral in Romania? De fapt m-am gandit anul acesta sa merg la Sulina macar cateva zile, acolo ai si litoral si delta. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 17, 2019 Partajează Postat Mai 17, 2019 4 hours ago, tiovidiu said: Bun am inteles la bulgari este mai bine, dar totusi pe forum nu sunt si persoane care mai merg pe litoral in Romania? De fapt m-am gandit anul acesta sa merg la Sulina macar cateva zile, acolo ai si litoral si delta. Eu numai in Romania am fost! Am fost de trei ori la Sulina si am avut parte de un sejur minunat. Foarte multa liniste, mancare buna, poti pescui dar si plaja la mare fara aglomeratie. Link spre comentariu
svsu Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 On 5/17/2019 at 1:17 PM, Toni Marginean said: Eu numai in Romania am fost! Am fost de trei ori la Sulina si am avut parte de un sejur minunat. Foarte multa liniste, mancare buna, poti pescui dar si plaja la mare fara aglomeratie. Ceva sugestii pentru Sulina? Se poate ajunge cu masina acolo? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 (editat) Am cred ca sint vreo 15 ani de cind merg aproape anual la Costinesti si trag la aceeasi pensiune. Inutil sa mai spun ca sintem prieteni buni cu proprietarii. Din pacate trebuie sa-ti faci rezervare cu minim 3-4 luni inainte daca vrei sa fii sigur ca o sa gasesti loc. PS: din pacate am o colectie intreaga de poze in care se vede degradarea treptata dar sigura a plajei si nu sint semne ca s-ar face ceva pt oprirea ei. Editat Mai 28, 2019 de sesebe 1 Link spre comentariu
norad Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 La Sulina, cel mai recent, am fost acum vreo 3 sau 4 ani. Fusesem si inainte de '90. O chestie interesanta: un magazin alimentar, fosta Alimentara, avea aceleasi rafturi ca acum 35 de ani. Ca sa ajungi la Sulina iei vasul de tip Pasagerul, sau "rapida". In primul caz faci cam 6 ore. In al doilea, 2 ore (niste vase rusesti de prin anii '60 de tip " hydrofoil"). Am calatorit cu rapida, un vas carpit, cu geamurile din plexiglass matuit, suficient cat sa-ti faca rau de miscare. La rapida se face programare. Atunci ar fi trebuit sa platesc 70 Ron de persoana pe dus, si tot atat pe intors. Dar, cand i-am intins banii fetei ce incasa banii, a mai cerut niste bani. De ce? Se scumpise cu doua zile inainte. Asadar, 80 Ron pe persoana pe dus. La fel am platit si la intors. Cazarea am avut-o la Casa Maxim. I-as da pensiunii o stea. Are doua etaje cu scari exterioare abrupte si facuta cam in graba, pentru profit rapid, fireste. Se poate manca la terase, dar mare atentie. Pretul pentru produsele din peste este pe suta de grame!!! Asadar, daca in meniu scrie ceva de genul 30 lei, sa nu va mire ca p!atiti dublu sau triplu. Un tertip ordinar. La ciorba pretul e ca in meniu. Dupa ce am luat prima teapa, am intrebat daca "X-platou-de-peste" este pe suta de grame. Nu era, dar am primit macrou sau hering marinat; afumat, taiat felii, ceapa si ceva masline. Practic, din aceleasi ingrediente pe care le gasesti la Kaufland. Din oras sunt cam 3 km pana la plaja. Se pot parcurge pe jos ( trece pe langa cimitir. Interesant de vizitat, desi e macabru sa-i propui cuiva asa ceva. Dar nu uitati de Sapanta...). Cam obositor drumul pe jos pe arsita. Sau, se pot lua niste dube ordinare maxi-taxi, vesnic aglomerate. Sau, poate au terminat de construit hotelurile pe plaja si stati acolo. Plaja mi s-a parut cam neingrijita si salbatica. Poate asta e farmecul ei. Pe plaja, o singura dugheana, la preturi de Zurich. Asa-zisele excursii cu barca in delta nu m-au impresionat deloc. Prea in graba si prea mare graba dupa profit. Padurea Letea? Te cara in niste remorci, in praf, niste ARO obosite ca sa ce? Uitati-va la un documentar facut de National Geografic in 4k si va fi mai spectaculos. P.S. 1 Extraordinar de bine am mancat (doar produse din peste) in delta, in localitatea Partizani (am avut mancarea inclusa de Paste acum cativa ani), dar asta in alt episod. P.S. 2. M-a amuzat teribil cand cineva a intrebat mai sus daca pe poate ajunge cu masina in Sulina. Imi aduc aminte ca acum vreo 15 ani coborasem de pe Moldoveanul la Balea Lac. Un nene cu un Moskvici ne-a intrebat daca mai are mult pana pe Moldoveanu... Cand eram elev, il intrebai pe unul sau pe altul: "Unde a avut loc cel mai groaznic accident feroviar din Romania?". Daca dadea din umeri ii spuneai ca la Sulina...Cei mai multi se prindeau. Nu stiu cum o fi acum... Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iunie 2, 2019 Partajează Postat Iunie 2, 2019 Tocmai ce m-am intors din Skiathos si Itea. In septembrie voi fi la Mamaia. Apoi o sa am termen de comparatie in mod cert! Link spre comentariu
Hanzo Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 De evitat Mamaia Sat, cel putin pana nu termina cu santierele si constructiile. Am stat la 5 minute de plaja mers pe jos. Santier toata zona. Praf, mizerie. la anul sigur nu mai merg. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum