Marele Savant Postat Mai 13, 2019 Partajează Postat Mai 13, 2019 Acum 17 ore, fluffy37 a spus: Nu este vorba de boierit ci de a primi ceva pentru banii care ii dai. Pe litoralul romanesc iti iei din frigider cu lopata, incepand de la camere mucegaite pe post de 3 stele si terminand cu servire deplorabila la restaurant sau,daca servirea este buna, mancarea lasa de dorit. In plus tot felul de cioflingari nesimtiti care se baga in fata pen;ca "muschiu meu nu stie carte".Sincer, de 8 ani de cand merg la greci , nu stiu daca o data s-a intamplat sa vad ( nu sa stau in ea) o camera al carei aspect sa lase de dorit. deci de cel putin 8 ani nu ati mai fost pe litoralul romanesc, dar dati verdicte de parca ati sti despre ce e vorba! 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 Cazarea e foarte scumpa pe litoralul romanesc, mult mai scumpa decat pe cel grecesc, asta e drept, insa se compenseaza intrucatva cu pretul mancarii ieftine si a deplasarii facile(pentru cei care au masina proprie). In Neptun exista hoteluri relativ ieftine(Dacia, Apollo, etc) unde totusi ai curatenie si cazare decenta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 Acum 9 ore, Marele Savant a spus: deci de cel putin 8 ani nu ati mai fost pe litoralul romanesc, dar dati verdicte de parca ati sti despre ce e vorba! Corect, dupa ce am fost in fiecare an pana in urma cu 8 ani. Deci dupa dvs, in ultimii 8 ani s-a schimbat totul. Sa stiti ca si eu sunt patriot dar asta nu inseamna ca apreciez comunismul.(a se intelege a da bani fara a primi nimic in schimb) Link spre comentariu
gauss Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 (editat) Sansa sa iei tzeapa ( sensul larg ) e mult mai mare in Romania , ca in alte locuri . Eu nu mai risc demult sa arunc cu banii , cu rezultate indoielnice . Altii au inteles de mult regulile comertului cu servicii turistice , nu - si fura caciula ... , primesti exact ce ti se spune anterior , de banii care - i ai , multi sau putini ... , clientii multumiti revin si anul urmator . Nicaieri nu sant conditii de 5 stele la o stea , dar de o stea la 5 stele se mai intampla autohton . La odihna te duci sa scapi de griji , nu sa capeti altele - cum e cazarea , alimentatia , personalul , curatenia , securitatea turistilor si a bunurilor . Alege fiecare ce i se potriveste mai bine . Editat Mai 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
daniels Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 Poate camere cu mucegai si gandaci sunt la hotelurile unde te duci prin sindicat. Eu nu am vazut. Las Eforie gasesti ce iti permiti. Nu am stat niciodata la camere cu WC comun, fara frigider sau AC. Singurul lucru pe care il evit e sa nu stau la ultimul etaj, cladirile sunt slab izolate si este foarte cald. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 (editat) Perfectiunea ( coincidenta realitatii cu asteptarile ) e relativa . Depinde de standardele fiecaruia . Dupa ce vezi mai multe meridiane , poti face o comparatie . Si la ce primesti , si la cheltuieli . Decizia e astfel mai usor de luat . Si e personala , nu in dreptul altuia . Editat Mai 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
daniels Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 De ex fac comparatie cu Sinaia Link spre comentariu
daniels Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 cu cazarea in pensiuni Link spre comentariu
gauss Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 (editat) Topicul e cu cazare pe litoral . Sinaia e in judetul meu , o frecventez din anii '70 . Multe pensiuni le cunosc de cand ma ocupam cu service incalziri si aer conditionat . Daca as dori , stiu unde sa ma duc . In week - end , ajung mai repede la bulgari ... , nu stau 5 - 6 ore in coloana pe DN1 , pentru o deplasare de sub o ora . Editat Mai 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
saptemari Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 (editat) Eu cred ca este mai eficienta cheltuirea banului pe litoralul Bulgaresc decat pe litoralul nostru. Adica pentru sa zicem aceiasi bani, in Bulgaria obtii mai mult respect, oameni mai amabili, ceva mai putina cocalareala, plaje mai putin aglomerate, un mediu diferit de ceea ce e acasa (si mie imi place treaba asta, ma face sa ma simt mai "in vacanta"), mai putina trufie si mai putina risipa, mai putin kitch. Oamenii sunt mai asezati. De exemplu anul trecut unei prietene cu care am fost in concediu i s-a spart un furtun de intercooler la masina. Stiu cateva cuvinte in bulgara, dar total insuficient ca sa ma inteleg cu un mecanic. Am imaginat insa un mod de a drege acel furtun si am explicat unui mecanic prin semne ce vreau. A muncit aproape doua ore sa scoata furtunul de acolo, sa il taie si apoi sa montam impreuna un niplu si sa strangem cu coliere. Mi-a cerut 10 leva. Adica 5 euro. I-am dat 20 de leva, mi-a fost rusine sa ii dau doar echivalentul a 25 de lei. Nu zic, or fi astfel de oameni si la noi, dar eu sunt obisnuit sa imi ia si pielea de pe mine cand imi repara cineva ceva la masina si sunt in nevoie. Bineinteles, este o opinie si e in stricta legatura cu preferintele mele. Asta nu inseamna ca e general valabila. Chestiunea cu furtul de masini este reala si s-a intamplat probabil frecvent in anii 90 si in prima parte a anilor 2000. Eu nu am plecat niciodata fara CASCO extern. E cel mai sigur si poti plati doar pentru o perioada scurta, nu pentru tot anul. Despre politia bulgara ... va spun din experienta personala ca romanii conduceau in vremurile alea (si uneori si acum) ca dracii prin Bulgaria, socotind-o o tara inferioara cu oameni mai prosti, manifestand un dispret vadit. Chiar si localnicii amarati care trec Dunarea cu bacul de la Ostrov la Silistra spun despre vecinii nostri ca au ceafa groasa si sunt prosti. Ma intreb, noi cum om fi??? Editat Mai 14, 2019 de saptemari 1 Link spre comentariu
gauss Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 (editat) Pe moment ( si de cativa ani ... ) destui bani produsi in Romania sant cheltuiti in Bulgaria . Invers , nu stiu ... Nu par a fi semne ca lucrurile se vor schimba , cel putin pe termen scurt . Am cunostiinte care se duc de ani buni la acelasi hotel , la vecini , se cunosc cu personalul , se simt cel putin ca acasa . Bulgarii au construit noi hoteluri , care vor intra anul acesta in circuitul turistic , special pentru romani . Au inclusiv personal care vorbeste romaneste ... , multi fiind chiar romani . Oare inseamna asta ceva , sau nu ? ... Apropo de prostie ... , macar la modul general . Aia pe care o " depistam " atat de usor si evident la altii . Editat Mai 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 (editat) Bulgarii n - au facut turism ( cu tot ce contine ) din capul lor . Au luat aminte de la nemti ... , multe investitii unde se numara seara banii de la romani sant nemtesti . Oricum au cazut pe un teren fertil ... , am fost la bulgari in prima excursie in 1976 . Inutil sa compar cu ce era la noi in perioada . La noi proprietarul locatiei ( local , hotel etc . ) crede ca e ( si ) proprietarul clientilor , care - i sant datori neconditionat fiindca la face favoarea sa - i primeasca sa cheltuie . De unde si multe chestii mici , care separat pot fi trecute cu vederea ... , dar la un loc se transforma in indicatorul spre Albena . Ma rog , pareri personale ... , nicidecum vreun sfat sau indemn . Editat Mai 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 Chiar nu stiti de unde vine diferenta aia, ati uitat de vremurile cu "nu ne vindem tara!" ? Mai ales ca azi respectivul slogan pare ca e din nou la moda.... https://www.zf.ro/eveniment/reteta-nemteasca-secretul-litoralului-bulgaresc-4230158 https://www.capital.ro/ce-au-facut-bulgarii-si-noi-nu-litoralul-romanesc-a-pierdut-startul-in-1992-1.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum