Vizitator iulian groza Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 Buna ziua ! Mi-a dat cineva un senzor de prezenta si din grabă l-am băgat în buzunar si nu am observat ca este diferit de cele din magazin. Are patru iesiri si este fara reglaj de lumina si timp respectivul electrician le monta pe niste holuri lungi de bloc undeva in Belgia. Am alimentat la 220v maro cu albastru dar pe negru si rosu am tensiune de 120v iesire pentru bec,dacă am incercat sa scot becul cu roșu și nul din albastru funcționează normal până la prima detectare de prezenta se aprinde dar nu se mai stinge. Acolo unde se montaj alimentat benzi de leduri, este posibil să alimenteze doar 120v la iesire ? Link spre comentariu
validae Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 Pare un senzor destinat benzilor de leduri, dar fără o etichetă cu un model e greu de spus cum trebuie folosit. Link spre comentariu
Vizitator iulian groza Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 1 oră în urmă, validae a spus: Pare un senzor destinat benzilor de leduri, dar fără o etichetă cu un model e greu de spus cum trebuie folosit. Nu scrie nimic pe el doar un cod "1747R1" si mai are doua măscări pentru limitare rază de acțiune care au pe partea interioară care nu se vede atentat NIKO . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 (editat) Becul ar trebui sa fie legat la rosu si albastru. Daca era pt benzi LED, poate trebuie alimentat cu 12Vcc. Era bine daca ai putea sa il desfaci. Editat Mai 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator iulian groza Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 Acum 35 minute, va_cristi a spus: Becul ar trebui sa fie legat la rosu si albastru. Daca era pt benzi LED, poate trebuie alimentat cu 12Vcc. Era bine daca ai putea sa il desfaci. Am incercat legătura si senzorul face ciclul normal adica îl alimentez se aprinde becul se stinge mai apoi dupa 2-3minute si cand detectează prezenta se aprinde dar nu se mai stinge iar până detectează prezenta nu mai clipeste in el liedul verde si cel roșu. L-am legat alimentare clasica maro faza si albastru nul pe 220v si becul l-am legat între negru si rosu si el face ciclul normal doar ca nu se aprinde becul pentru ca nu are tensiunea necesară (Are doar 120v ) apoi până detectează prezenta clipeste rar un led roșu și unul verde dar nu concomitent . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 La unele module firul negru este dus la un intrerupator. Acuma, daca nu se stie documentatia senzorului, este complicat sa te joci cu el din motive de securitate. Lucreaza la 230Vca. Link spre comentariu
Vizitator iulian groza Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 (editat) Acum 23 minute, va_cristi a spus: La unele module firul negru este dus la un intrerupator. Acuma, daca nu se stie documentatia senzorului, este complicat sa te joci cu el din motive de securitate. Lucreaza la 230Vca. Da la 220v alternativ Acum 1 minut, iulian groza a spus: Da la 220v alternativ Este capsulat si in rasina Editat Mai 12, 2019 de iulian groza Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 (editat) Vca inseamna tensiune altenativa. Vcc inseamna tensiune continua. Iar 230Vca este tensiune care este trecuta pe eticheta echipamentului. Mai nou se foloseste chiar si 240Vca. Daca masori tensiunea la priza ai sa vezi ca nu ai 220Vca, ci ~230Vca. Deci vei gasi mai rar 220v alternativ pe etichetele echipamentelor. Chiar si la americani din 110Vca este trecut 120Vca. Dar nu comentez acuma si motivul la care s-a trecut la aceste notari. Editat Mai 12, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
catalin85 Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 Normal alimentarea senzorului este pe negru si albastru iar la bec merge un singur fir probabil maro dar nu sunt sigur.Alimenteaza negru si albastru la 230V si apoi masoara sa vezi pe care cablu iti scoate faza iar afland acel cablu il duci la bec impreuna cu nulul si gata treaba.Atentie: daca senzorul te vede mereu nu o sa se stinga niciodata pentru ca reface ciclul de aprindere a becului Link spre comentariu
Vizitator iulian groza Postat Mai 13, 2019 Partajează Postat Mai 13, 2019 Acum 15 ore, catalin85 a spus: Normal alimentarea senzorului este pe negru si albastru iar la bec merge un singur fir probabil maro dar nu sunt sigur.Alimenteaza negru si albastru la 230V si apoi masoara sa vezi pe care cablu iti scoate faza iar afland acel cablu il duci la bec impreuna cu nulul si gata treaba.Atentie: daca senzorul te vede mereu nu o sa se stinga niciodata pentru ca reface ciclul de aprindere a becului Acum 15 ore, catalin85 a spus: Normal alimentarea senzorului este pe negru si albastru iar la bec merge un singur fir probabil maro dar nu sunt sigur.Alimenteaza negru si albastru la 230V si apoi masoara sa vezi pe care cablu iti scoate faza iar afland acel cablu il duci la bec impreuna cu nulul si gata treaba.Atentie: daca senzorul te vede mereu nu o sa se stinga niciodata pentru ca reface ciclul de aprindere a becului Nu ar trebui ca fazele sa circule prin roșu sau maro ? Eu pot sa alimenteze si albastru cu negru dar mi se pare ciudat sa bag faza pe negru sau albastru si sa las roșu și maro, doar dacă detectorul o fi de fabricatie englezească, numai aia sunt pe invers cu lucrurile. Link spre comentariu
catalin85 Postat Mai 13, 2019 Partajează Postat Mai 13, 2019 Acum 42 minute, iulian groza a spus: Eu pot sa alimenteze si albastru cu negru dar mi se pare ciudat sa bag faza pe negru sau albastru si sa las roșu și maro, doar dacă detectorul o fi de fabricatie englezească, numai aia sunt pe invers cu lucrurile. Pai din cate am invatat la scoala mi s-a spus ca intodeauna daca exista culoarea neagra aia e faza.Numai chinezii trec faza pe ce culoare au chef.Albastru este intodeauna nulul de lucru.Mai departe faceti cum doriti Link spre comentariu
Vizitator iulian groza Postat Mai 13, 2019 Partajează Postat Mai 13, 2019 Acum 4 ore, catalin85 a spus: Pai din cate am invatat la scoala mi s-a spus ca intodeauna daca exista culoarea neagra aia e faza.Numai chinezii trec faza pe ce culoare au chef.Albastru este intodeauna nulul de lucru.Mai departe faceti cum doriti M-a luminat un fost coleg modelul este NIKO PD-350-20085-92 Franta si partea nasoală este ca nu pot face nimic cu el deoarece tot reglajul se face prin telecomanda , montajul este maro si albastru alimentare 230v si rosu cu albastru becul iar negru intrerupator . La faza culorilor nu va contrazic fiind amator mereu am crezut ca culoarea roșie este; faza respectiv "+" iar negru nul sau "-" O zi bună tuturor si multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum