Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum transform o ramura de visin intr-un pom fructifer?

Mircea

Postări Recomandate

Am cateva ramuri de visin, proaspat taiate. Le-am pus in apa, pentru moment, ca sa nu se vestejeasca.

Ramurile sunt de 1-2cm in diametru la baza, mai sa dea in floare.

Ce pot face ca sa le creasca radacini? Va rog sa-mi explicati cat se poate de simplu, nu am nici o experienta in pomi fructiferi.

Multumesc pentru orice detaliu primit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

2

• daniels

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Poți încerca cum spune aici: https://agroromania.manager.ro/articole/tehnologii/inmultirea-plantelor-prin-butasi-14291.html

Dar și eu am citit că doar alunul și gutuiul au șanse mari la metoda asta.

De unde ai luat ramurile, pomul ăla nu avea și lăstari crescuți din rădăcini ? Că ăia sunt ușor de prins, având mici rădăcinuțe proprii, derivate din rădăcina pomului mamă...trebuie să te uiți cu atenție pe pământul de sub pom, că sunt mici și poți să nu-i vezi din prima.

Editat de validae
Link spre comentariu

Un cretin s-a trezit de dimineata si a pus drujba pe visin. Nu s-a lasat pana nu l-a facut bucati si bucatele. Era destul de mare (cam 20cm la baza) si vreo 4m in inaltime, era mereu plin de visine. Oameni care isi bat joc de natura. 

Nu existau puieti. Abia am putut sa "sustrag" cateva ramuri. 

O sa incerc butaş in borcan. Poate o iesi ceva.

Link spre comentariu

lasa rădăcina in pământ, nu oscoate. Vor crește lastari din rădăcini. Dacă nu anul asta, anul viitor. Nu cred ca se vor forma rădăcini la ramuri.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări