Mircea Postat Mai 11, 2019 Partajează Postat Mai 11, 2019 Am cateva ramuri de visin, proaspat taiate. Le-am pus in apa, pentru moment, ca sa nu se vestejeasca. Ramurile sunt de 1-2cm in diametru la baza, mai sa dea in floare. Ce pot face ca sa le creasca radacini? Va rog sa-mi explicati cat se poate de simplu, nu am nici o experienta in pomi fructiferi. Multumesc pentru orice detaliu primit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2019 Partajează Postat Mai 11, 2019 Poate merg altoite in alta tulpina. Se cam facea toamna treaba asta din cate stiu. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 11, 2019 Partajează Postat Mai 11, 2019 Din cate stiu visinul nu se prinde din busi. Gutuiul se mai prinde din butasi. Link spre comentariu
validae Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 (editat) Poți încerca cum spune aici: https://agroromania.manager.ro/articole/tehnologii/inmultirea-plantelor-prin-butasi-14291.html Dar și eu am citit că doar alunul și gutuiul au șanse mari la metoda asta. De unde ai luat ramurile, pomul ăla nu avea și lăstari crescuți din rădăcini ? Că ăia sunt ușor de prins, având mici rădăcinuțe proprii, derivate din rădăcina pomului mamă...trebuie să te uiți cu atenție pe pământul de sub pom, că sunt mici și poți să nu-i vezi din prima. Editat Mai 12, 2019 de validae Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 12, 2019 Autor Partajează Postat Mai 12, 2019 Un cretin s-a trezit de dimineata si a pus drujba pe visin. Nu s-a lasat pana nu l-a facut bucati si bucatele. Era destul de mare (cam 20cm la baza) si vreo 4m in inaltime, era mereu plin de visine. Oameni care isi bat joc de natura. Nu existau puieti. Abia am putut sa "sustrag" cateva ramuri. O sa incerc butaş in borcan. Poate o iesi ceva. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 12, 2019 Partajează Postat Mai 12, 2019 lasa rădăcina in pământ, nu oscoate. Vor crește lastari din rădăcini. Dacă nu anul asta, anul viitor. Nu cred ca se vor forma rădăcini la ramuri. Link spre comentariu
Vizitator seot Postat Iunie 13, 2019 Partajează Postat Iunie 13, 2019 Exista ceva numit "rooting hormone", dar nu stiu daca se aplica si la visini. Si de regula toamna, sau spre sfarsitul verii se face operatiunea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum