franzm Postat Iulie 7, 2019 Partajează Postat Iulie 7, 2019 (editat) Pentru un filtru cu un factor de calitate dat, cu cât e mai mica frecventa centrala, cu atât e mai îngusta benda de trecere. Dar asta nu zice nimic despre factorul de forma (skirt lelectivity) etc. Vremea filtrelor de FI cu circuite LC a trecut de mult iar filtre electromecanice nu prea se mai fabrica. Editat Iulie 7, 2019 de franzm Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 La 07.07.2019 la 10:56, franzm a spus: Vremea filtrelor de FI cu circuite LC a trecut de mult Ofera posibilitatea sa le faci la ce frecventa vrei. In unele aplicatii este esential acest aspect. Nu se va renunta total la ele. 1 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 De exemplu, la o (ultimă) frecvență intermediară de 40 kHz se pot face filtre LC eficiente pentru banda de trecere necesară SSB. Desigur, mult mai voluminoase comparativ cu cele moderne. Am pe undeva o lucrare, intitulată "Radiocomunicatii cu bandă laterală", editura militară. Acolo sunt prezentate astfel de filtre. Link spre comentariu
oroles Postat Iulie 10, 2019 Partajează Postat Iulie 10, 2019 @franzm , @VAX , @+_Florin_+ : Buna dimineata , va multumesc tuturor pentru explicatii, mi-au fost utile sa inteleg despre ce era vorba. Dupa cele primite de la dvs., am stiut ce sa mai caut pe Internet si am mai gasit unele materiale aditionale. O zi buna va doresc tuturor ! Oroles Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iulie 11, 2019 Partajează Postat Iulie 11, 2019 La 08.07.2019 la 21:04, +_Florin_+ a spus: Am pe undeva o lucrare, intitulată "Radiocomunicatii cu bandă laterală", editura militară. Acolo sunt prezentate astfel de filtre. Oroles, daca va intereseaza cartea, vedeti postarea de aici . Cu stima, Cezar YO3FHM 1 Link spre comentariu
oroles Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 La 11.07.2019 la 23:06, yo3fhm a spus: Oroles, daca va intereseaza cartea, vedeti postarea de aici . Buna dimineata ! Multumesc pentru link, am descarcat ! Un sfarsit de saptamana placut, spor la proiectele dvs.! Oroles Link spre comentariu
nonoda Postat Octombrie 9, 2019 Partajează Postat Octombrie 9, 2019 La 27.05.2019 la 15:40, RST a spus: Cam asta e totul adica schema completa cu variante la ARF si VFO. Celelalte module rămân neschimbate. Buna ziua am urmarit postul dv acuma ceva timp, si acum am vrut ma apuc de treaba s/al construiesc,dar n/am mai gasit schemele ,am rugamintea daca se poate s/a mi le trimite/ti pe privat, va multumesc Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Va salut! Acum 40 si ceva de ani am ''cochetat'' si eu cu radioamatorismul, construind citeva receptoare si citeva emitatoare simple,care bateau la citeva zeci de metri si care mergeau cum mergeau. Inca mai am cartile pe care le-am achizitionat de-a lungul timpului. Atunci am cunoscut citeva persoane care m-au indrumat ce sa fac si cum sa fac, dindu-mi componente pe care nu le puteam achizitiona de pe piata Din lipsa de timp am abandonat aceasta frumoasa activitate. Acum degeaba ma jelesc, timpul trecut, nu-l mai pot intoarce! Degeaba am incercat sa-mi indrum fiul spre aceasta frumoasa activitate. El era pasionat mai mult de desen, decit de tehnica. PS. Imi cer scuze pentru postul off topic! Cu stima GEO 53 BN! Editat Octombrie 10, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 23, 2019 Partajează Postat Octombrie 23, 2019 La 10.10.2019 la 7:36, GEO 53 BN a spus: Va salut! Acum 40 si ceva de ani am ''cochetat'' si eu cu radioamatorismul, construind citeva receptoare si citeva emitatoare simple,care bateau la citeva zeci de metri si care mergeau cum mergeau. Reveniti in forta cu ceva constructii simple, dar lucrate exemplar, ca pentru muzeul tehnic (material didactic). Receptor cu galena (dioda punctiforma) ati facut ? Dar cu amplificare directa, cu reactie, cu superreactie, superheterodina ? Ce ati lucrat, la ce nivel v-ati oprit ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum