Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

As construi un receptor adevărat

petreelectronic

Postări Recomandate

Foarte interesant. Aveti si VFO-ul cu LC? Desigur si etajul de intrare, de interes ar fi benzile de radioamatori.

O sa incerc zilele astea sa le unific si sa fac un PDF.

Abia astept piesele sa ma apuc de el.

Aveti o recomandare de DDS? un link ceva.

Editat de petreelectronic
Link spre comentariu
7 hours ago, RST said:

Asta e ARF ul ptr toată banda US ...

Nu mai polariza tranzistoare bipolare fara rezistor de limitare a curentului de colector si fara reactie negativa de stabilizare a PSF. Curentul de colector este necontrolabil si apare ambalarea termica.

Ca sarcina (colector, drena) puteai sa folosesti bobine cu inductanta mai mare (drosel care preia curentul) suntate cu cu rezistor de valoare potrivita.

Link spre comentariu

Practica nu merge fara sa tii seama de aspectele teoretice (dezvoltate plecand tot de la practica). Primul lucru de care trebuie sa se tina seama la circuitele electronice este polarizarea corecta a dispozitivelor active. Nu trebuie sa fie puse in pericol (prin supracurent, ambalare termica), sau sa nu functioneze in regimul activ. Sa nu intre in saturatie sau blocare, curentul prin tranzistoare sa fie optimizat pentru cerintele impuse (zgomot, intermodulatii, etc). Asta se invata la primele cursuri de electronica. Sper sa respectati aceste reguli.

Link spre comentariu

Nu iti dai seama ca tranzistorul bipolar 9018 nu este polarizat corect ?

Curentul de colector (Ic=beta x Ib) poate fi prea mare, daca tranzistorul are beta mare. Depinde mult de tensiunea de alimentare si poate sa se produca fenomenul de ambalare termica. Nu se foloseste polarizare fara stabilizarea PSF prin reactie negativa, decat la finalele de putere, care sunt polarizate cu dioda de termocompensare.

Link spre comentariu

Am comandat transceiverul de la indieni http://www.hfsignals.com/index.php/ubitx/

Dar,  (vorba unui coleg de pe prima pagina a acestui topic) vreau sa si lipesc ceva, drept urmare am facut astazi si ceva targuieli pe aliepress cu toate cele necesare si vreau sa realizez receptorul prezentat de @RST Deja am luat legatura cu un amic si printre timp lucreaza la proiectarea cablajului.

Pentru cine a mai comandat prin DHL, la ce taxe sa ma mai astept? Cam in cat timp vine?

Link spre comentariu
La 01.06.2019 la 23:48, petreelectronic a spus:

Pentru cine a mai comandat prin DHL, la ce taxe sa ma mai astept? Cam in cat timp vine?

Vine destul de rapid (cam 2 saptamani a venit la mine). O sa-ti vina factura cu tot cu taxe vamale, transport...... destul de multisor.

L.E.

Este si o atentionare pentru zona europei ..”The DHL  option is not recommended for European builders, unless you are sure of the custom duty impact”.

Editat de amudsen
completare informatii
Link spre comentariu

Acum 4 ore, grosu99 a spus:

Pai e gata facut ! Ce sa mai lipiti ? Carcasa ?

Acum 4 ore, petreelectronic a spus:

Fratilor, care nu stiti despre ce-i vorba pe aici nu va mai bagati!

Pai, daca grosu99 e unul dintre "Fratii" la care ati facut referire, cred ca are dreptate .

Textul si poza de la kitul uBitx sunt foarte clare :reytre

Citat

Some soldering is required. The kit is easily put-together. You have to mount the board inside an enclosure of your choice, screw in the connectors and solder the wired connectors to the sockets and controls. That’s all. All SMD’s and other components are pre-soldered on the PCB at the factory.

Take a few hours to wire it up.  Preparing the enclosure will take most of your time. You will need basic kit-building tools like soldering iron, a VOM. etc.

Set aside a few hours to wire it all up and enjoy the experience.

ubitx_all_components-768x576.jpg

Producatorul a precizat f clar ca placa de baza vine preasamblata si restul e doar o chestie de cateva ore ! 

S-au gandit ai naibii indieni la toate ! Hi.

Pacat ca pe vremea cand era in voga, Lix nu s-a gandit sa faca acelasi lucru si cu A412 :)) 

Scapau oamenii de groaza cu care priveau bobinele pe care trebuiau sa le realizeze :))))

73 de Cezar

Editat de yo3fhm
Link spre comentariu
La 02.06.2019 la 0:48, petreelectronic a spus:

Am comandat transceiverul de la indieni http://www.hfsignals.com/index.php/ubitx/

Dar,  (vorba unui coleg de pe prima pagina a acestui topic) vreau sa si lipesc ceva, drept urmare am facut astazi si ceva targuieli pe aliexpress cu toate cele necesare si vreau sa realizez si receptorul prezentat de @RST Deja am luat legatura cu un amic si printre timp lucreaza la proiectarea cablajului.

Este chiar asa greu de inteles ce am scris aici? Mai clar nu stiu cum sa fac!

Editat de petreelectronic
Link spre comentariu

Spre deosebire de sincrodinele de acum 30 ani (vezi prima postare), receptorul propus de @RST poate fi unul adevarat si deosebit de ieftin...parerea mea. O sa-l fac si gata, doar sa-mi vina componentele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări