nickrvl Postat Mai 11, 2019 Partajează Postat Mai 11, 2019 (editat) Folosesc Mach3 pe USB cu UC100 Ca BOB folosesc asta: Numai ca nu reusesc sa fac Mach3 sa raspunda corect atunci cand sant facuti limitatorii. Indiferent cum setez pinii in Mach (Input Signal) ori nu au efect limitatorii cand sant facuti ori se "aprinde" Reset (ca si cum as apasa Estop) si nu mai pot retrage axa din limitator.. Folosesc limitatori mecanici NC si momentan incerc doar pe axa Z Limitatorii sant conectati exact ca in poza. Am verificat cu UC100 In/Out Monitor starea pinilor, in cazul meu pin 15 basculeaza cand e facut limitatorul (limitatorii) pe axa Z dar de aici m-am blocat.... Am incercat si cu pinii 11, 12, 13 cu acelasi efect..., momentan nu sant langa masinarie, poate maine sau luni si atunci o sa reiau refacutul legaturilor, sper sa fi fost nervos si sa fi gresit eu ceva in legarea firelor si nu mi-am dat seama.... Nu am mai folosit Mach3 pana acum deci este ceva nou pentru mine. Editat Mai 11, 2019 de nickrvl Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 11, 2019 Partajează Postat Mai 11, 2019 (editat) Pentru ce mai folosesti bob-ul daca ai UCCNC100? Poti sa dai bob-ul la altcineva, si te cuplezi drirect in UCCNC, ca sa beneficiezi de tot ce trebuie din el.. Apoi, ca sa functioneze limitatorii, trebuie sa-i activezi din mach, ca altfel ii pui degeaba. Bine, dupa ce ai pus plugin-ul de la UCCNC in mach. Cu UCCNC ataci direct driverele de motor, senzorii, etc. Nu-ti trebuie niciun bob. Si este normal sa se aprinda e-stopul, resetul. Te duci in auto limit overide sau pe manual overide in setting la mach, bifezi si apoi poti sa retragi ce axa vrei cand intra in zona de limita. Sunt tutoriale destule pe youtube Editat Mai 11, 2019 de cnc_step Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 13, 2019 Autor Partajează Postat Mai 13, 2019 (editat) BOB-ul il folosesc pentru izolarea galvanica (UC 100 nu are), pentru releul care-l are si care ma ajuta altfel trebuia sa fac eu un PCB suplimentar, pentru rigletele cu suruburi care ma ajuta la conectarea cu fire a driver-elor si pentru inbunatatirea semnalului din PC spre drivere (asta nu am cum sa verific dar asa se lauda producatorul.....) Rezolvarea la problema mea era asta: nu-l bifase-m cu toate ca pinii ii setasem corect in Config/Ports andPins/Input signals... Momentan e bine insa tot mai am nelamuriri in sensul ca daca ridic axa Z (momentan doar aici am limitatori) si ating limitatorul superior Mach opreste avansul axei, semnalizeaza "Reset", apas "Reset" dupa care pot continua in aceasi directie avansul cea ce nu e bine, astfel pot tampona axa.... ma asteptam sa nu ma lase sa avansez ci doar sa retrag... Asta probabil ca folosesc un singur pin (15) din portul paralel atat pentu + cat si pentru - ? adica am doi limitatori inseriati pusi pe acelasi pin.... Asta ramane sa mai sap... Editat Mai 13, 2019 de nickrvl Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 (editat) Nu conteaza cati limitatori pe pin folosesti. Cu autolimit overide bifat, poti sa te duci si stanga dreapta, ca asa este softul. Ca sa rezolvi problema doar cu un singur sens, trebuie sa activezi si softlimit, de obicei il pui inaintea limitatorului cu 5mm. Editat Mai 14, 2019 de cnc_step Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 14, 2019 Autor Partajează Postat Mai 14, 2019 Am inteles, cand o sa ajung acolo o sa vad, multumesc mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum