yo3fhm Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 (editat) Acum 10 ore, nico_2010 a spus: Am o curiozitate: care este curba de raspuns pentru filtrele care folosesc inductante tip rezistenta ? Seara buna, Inteleg substratul intrebarii, dar va asigur ca se pot obtine rezultate bune si cu bobine de tipul respectiv. Am observat ca in functie de furnizor, Q-ul acestora poate varia intre 30 si 55. Nu uitati ca in transceiverele moderne, filtrele de banda sunt realizate cu astfel de bobine. Iata mai jos un filtru trece banda pe care l-am construit pentru un receptor sincrodina, folosind astfel de bobine. Banda destinatie: 80m Caracteristica filtrului e in poza de mai jos. Editat Iunie 19, 2019 de yo3fhm 1 Link spre comentariu
ndor Postat Iunie 19, 2019 Partajează Postat Iunie 19, 2019 Peste 10 Mhz incep sa introduca atenuari destul de mari .La 14 Mhz la un filtru de ordin 3 cu banda de 1 Mhz ,deja aveam atenuare de insertie de 3 db. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 22, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2019 deocamdata am facut o pauza cu sdr-ul si m-am jucat cu altceva! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum